Liten

Vi har varit hemma hela veckan (bortsett från tisdagen) utan bil eftersom john haft den andra till jobbet. Känns nästan som att jag har en fotboja. Nåväl, ikväll var jag och hämtade ut paketet på Ica där bildelen vi väntat på låg. John skulle fixa bilen så vi kunde hitta på något imorgon. Tror ni då inte att dom skickat fel del! Grr.. Inte mycket att göra men så irriterade. Skönt med helg igen förresten, en kul helg!

När vi var på surrjuntan igår så fick Elise ha på sig en kofta som hennes farmor stickat. De är ju så varmt ute! Den är Så mysig och fin. Hon såg ut som en liten karamell! Sen hade hon även vita små uggs hon fått av Johns mormor ❤ lillsocker


Nya kort

Nu har alla nya korten kommit. Fru Pettersson. Sandra Pettersson, ljuvligt!


Halka!

Vilket väder vi har! Men inte är det bara till glädje, gården har förvandlats till en skridskobana av rang och uppfarten ger lite spänning i vardagen då värmen gjort att det slår igenom då man kommer med bilen. Snöhögen har krympt en aning och även den blivit hård som sten. Känns riskabelt att skicka ut barnen i detta samt att ta vagnen på en promenad. Ikväll är de surrjunta för min del (och Elise) och jag ska skapa lite älgfärsbiffar till resten av min familj!


Klipp och färg

Igår hände det, för nästan 6 månader sedan klippte jag håret, sen har jag sparat och sparat inför bröllopsdagen. Igår var det äntligen dags igen! Det har känts som att jag haft svinto till hår. Jag har väldigt tjockt hår och det har jag verkligen känt. Har bara haft håret i svans för att se sett så risigt ut när de varit utsläppt. Så nu känner jag mig fräschare och några kilo lättare. För att lyxa till det Lite extra så blev det färg och koppriga slingor med. Halleluja!


Skåpen i lekrummet

Så här blev det med lite tapet och färg! Har omålat dörrarna när grundfärgen tog slut men vad tror ni? Kanske man ska skippa dörrarna?


Elises rum

Nu har jag fått fixa till Elises rum. Johns lilla kusin har rensat sitt rum och vi fick lite saker därifrån. Hon har fått en liten spjälsäng och matstol till dockorna, ett Lundby dockskåp och en vagn. Inte nu för att hon behöver det nu eller kommer leka så mycket. Hugo tycker de är jättekul helt plötsligt i lekrummet, så sakerna kommer till användning. Vi har tagit bort alla smågrejer så de är småbarns-vänligt i lekrummet. Besökande småttingar kan leka utan att vi behöver vara oroliga för smågrejer. Hugo har sina saker i sitt rum och Filip sitt. Skönt! Vad ska jag nu hitta på för projekt... Joo! En träram och lite hönsnät, jag ska visa när de är klart.. Samt stringhyllan som är under renovering. Tur, jag har att göra.


Teak

Igår gjorde jag ett riktigt fynd! Snatterit en annons på köp och sälj att jag ville köpa ett litet teakbord. Ihelgen var det en som skrev att hennes son hade ett och när jag var och kikade så skulle jag få det, Gratis! Vilket halleluja-moment. Blev så fint.


Vilket väder!

O härliga dag! Så underbart väder, idag blir det en ute dag. Solen skiner mellan träden. Så vackert man kan bo. Skulle inte alls vilja byta hus eller flytta någonstans. De enda jag saknar är väl den där sjöutsikten. Men en gång per år så har jag ändå en stor sjö att blicka ut över från köksfönstret. Synd bara att barnen älskar att plaska och i princip bada i tövattnet som blir från vår stora snöbacke. Men de var en annan femma! Nu ska vi snabbstäda, sen väntar solen förhoppningsvis på oss.


Ajaj

Lilla killen kalasade hårt. Han och en annan liten tjej krockade ihop i en lek. Flickan vars pappa var läkare åkte till sjukan och fick sy i pannan. våran kille och hans tre tänder fram har varit ledsna ikväll. Vi hade tänkt skippa vällingen och käka popcorn till melodifestivalen istället. Men efter några popcorn så ångrade han sig och beställde in en flarra välling ändå. De små tänderna gjorde ont när han skulle äta och han böt tillbaka, snyftande blev de lite popcorn och ett glas mjölk som han förövrigt spillde ut i soffan och på min(eller våran) nya matta. En alldeles vanlig lördagskväll. Nu tar jag tag i penseln igen. Imorgon tror jag projektet är delvist klart!


Kalas

Då var vi inpackade i bilen som sardiner i en låda. Resan styr vi mot Luleå och Agnes 6-årskalas. Jag och dom två mindre i skaran ska passa på att fylla kyl och skafferi under tiden Filip och pappan kalasar. Kanske lunch på Max! Ska se vad sonen säger.


Ett projekt!

När alla sov klockan 22:00 och jag låg i soffan och inget bra visades på tvn fick jag ett målar-il. Jag tog en date med en grundfärgsburk, pensel och en gammal linneskåp. Fortsättning följer..


Tillbaka

Ja nu har jag kommit ikapp. En skön vecka har passerat. Huset är nu igenom städat, Mycke mys, jag har börjat om att träna, besök, träffat Ellen första gången, sytt gardiner, valt ut bröllopkorten. Och mycke mer. Nu ska bloggen återuppstå!

Kvällen till ära har vi ätit hemmagjord pizza och jag som varit sugen att prova pavlova gjorde ett försök till fredagsefterätten. Gott var det verkligen. Farbror Magnus kom på fredagsmyset och nu ser jag och Flipp Gladiatorerna!


Filip säger..

Okej mamma.. Du behöver salt, mjölk, pepparkakor, kolakakor, 2 bullar och mjöl. Det blir en förtrollningsdryck så att lillan blir stor. Men den fungerar bara på småisar! Ska jag bli stor måste man ha allt de där + peppar, godis och vatten, och lite mer salt! Vilken kvälls underhållning jag har ❤


Isaform

Längtar till detta kommer!


Lycka

Nu är lillan döpt och vi är man och hustru. Fru Pettersson. De känns så himla bra! Vi är så tacksamma för att nästan alla vi bjöd kunde komma. Festen/middagen efter var precis som vi önskade, god mat från hotellet och tårta från Uddens. Lekar och kvällen avslutades med att vi skickade upp lite Kina-lyktor. Julia tog en hel del kort som redigeras i veckan och till helgen får vi dom. Så skönt att ha någon som tar kort en hel kväll så man inre behöver tänka på det! Och presenter fick vi, underbara presenter till både oss och lillan. ❤ Överväldigat! Halsband. armband, kläder, pengar, en barnserie från cult design.. Och så mycke mer fint! Vi fick presentkort på isaform där jag igår klickade hem lite tryck, stort snyggt fat från Kosta Boda, kristallskål med fat, vinkaraff, ett par, hjärta med belysning, presentkort på en middag, tavlor, pengar Mm. och så blev vi överraskade med hotellövernattning. Jacuzzibad under stjärnorna och bröllopsviten med skumpa! Pojkarna sov hos mormor och morfar och lillan kom till oss senare under kvällen/natten då hon börjat om med nattmål 😊 sen på söndag så åt vi frukost och när vi kom hem hade våra föräldrar städar klart Kulturhuset. Guld värt att inte behöva ägna en tanke åt de! Den här dagen kommer vi aldrig glömma ❤ tack än en gång för all hjälp under helgen med fix, kökstjänst och värdskap!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3432696/images/2013/pic_5110a1789606ee2030d2318f.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3432696/images/2013/pic_5110a179e087c35026df993e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3432696/images/2013/pic_5110a17bddf2b37a91812c29.jpg" class="image">


Dagen D

Idag ska lillan döpas, vi blir man och hustru och jag fyller 25 år! What a day ❤