Kalas

En bra dag! Först släktträff i kåbdalis/kitajaur med tillhörande lunch och sen 30årskalas och övernattning. Barnen fick stanna hos farmor och farfar när vi åkte vidare. Vilken kväll vi hade igår! Trevliga människor, god mat, dricka och bästa värdparet som i vanlig ordning hade tänkt på allt. Allt får topp-betyg! En grymt roligt kväll! Bastu och badtunnan gick varm och de både blixtrade och dundrade. Halv 4 kastade jag in handduken efter dans och grease- medley och striptease, haha! Jag tror jag skrattar än 😂 och la mig i husvagnen där min man redan sov. På morgon blev de lite städande i naturen då kalaset var i Nattbergskojan. Sen innan vi skulle åka vaknade herr Norén och börjar steka plättar och Lina ställde fram frukosten. Tack för att vi fick komma och fira denna kväll bästa ni!

Nu ligger jag i husvagnen i Piteå och hör hur vinden viner utanför, så skönt med semester med familjen! ❤


Lyxigt

Visst känns det konstigt när hela mobil och telenätet är ur funktion och för att inte tala om att vara strömlösa! Ett i-landsproblem men så är det !Idag kom telefonerna igång vid 16:00 och strax efter 18:30 så brakade ett kraftigt åskoväder igång. Grabbarna hade åkt iväg med pappan för att ställa upp vagnen inför morgondagens festligheter. Och vi tjejer hämtade ut godoftande paket på Ica men hann inte längre än till farmorn. Där satt vi på altan och kikade på blixtrarna och mullret. Sen kom en störtskur så att de vara dånade på altantaket. De levde om och dundrade på gode länge men lillan lekte som om inget hänt. Inte rädd alls, förmodligen för att jag inte heller var det :) åskoväder är så mysigt. Älskar att sitta och kika på altan med en filt. De är så häftigt. Men efteråt blev de ju dessvärre inte så kul. Ingen ström under några timmar och nu vara i halva huset trotts byte av diverse säkringar och faser. Crap! Hoppas att det inte gått sönder något allvarligt. Vi får väl se imorgon. Vi hade de då iaf väldigt mysigt jag och gubben, satt med tända ljus på altan, surrade och spelade kort. Fler sådana kvällar tack!


Iväg vi far!

Bloggen har nog tagit semester så som vi gjort. På sistone har vi varit på FirstCamp i Luleå och varit på hamnfestivalen. För ganska precis 1 vecka sedan kom vi hem från Junsele där vi semestrade med familjen Stråmo/Larsson (men de förtjänar ett eget inlägg! )
Sen har vi varit lite sjuka och jag har jobbat tre långa dagar. Så kul men nu njuter jag lite mer av min föräldraledighet. :) gubben åkte iväg och plockade många kilo hjortron medan vi var till stan på "soff-jakt" med svärmor.
John har sin tredje semestervecka nu och vi laddar inför helgen som bjuder på släktträff, 30årskalas i skogsmiljö och söndagen packar vi ihop oss och åker till Piteå Havsbad till nästa lördag och sen vidare till Umeå och Nolia. Så mysigt de ska bli att campa med familjen! Vi har semester och de är så underbart.


Life is good!

Hinner inte uppdatera här! Men vi har det bra och imorgon drar vi vagnet till Luleå och ska bo på Arcus. Lite nostalgi faktiskt då vi var där mycke när vi var små.

Denna veckan inleddes på bästa sätt. Jag tog vrålåket och drog till Luleå där min fina Hanna väntade. Vi shoppade, fikade, åt middag och såg på bio tillsammans. Och surrade som bara vi kan! Tack än en gång för denna fina dag. Äntligen blev den av! Och nu ska de inte ta drygt 2 år tills nästa gång.

Tisdag kom storFia och Ellen på frukost och efter lunch åkte jag och pojkarna till Vitberget och hälsade på kompisarna.

Onsdag kom vi oss äntligen till Casper och Leo med föräldrar på förmiddagen. Och på eftermiddagen fick familjen flytta ut då jag skulle ha sminkkväll med några brudar. Trerätters och vin blev det också, det blev nog så trevligt då kvällen var slut men roligt hade vi och jag hade nästan ont i kinderna efter alla skratt ;)

Och idag tog vi oss en härlig cykeltur, jag, Filip och Elise. I afton kom familjen Jonsson/Ek och grillade korv i Kvällssolen med oss.
Det känns bra att vi hunnit träffa så många i veckan. Det blir oftast för långt mellan gångerna, tiden räcker tusan inte till! Men denna veckan har vi verkligen tagit tillvara på tiden ❤


Storforsen

När jag vaknade hade familjen bestämt att vi skulle ha picknick i Storforsen. Så nu är vi på plats och mår gott!


Knalle-fredag

Vi styrde kosan mot Älvsbyn idag för att delta på Knalleloppet och knalledagen. Barnen (och mamman) sprang, medalj och fika till de små samt ett ballongdjur. Vi liksom många andra kikade vi i affärerna och åt glass. Sen åkte vi hemåt där bi blev bjudna på smörgåstårta hos grannarna då Emil (Johns kusin) fyllde 18år idag. Vi hann också med att gratta Knuten som imorgon blir 1 år. En dag tidigt då jag imorgon gör min första arbetsdag på nästan 11 månader. Kläderna och skorna är framtagna och jag känner mig peppad inför morgondagen, de blir kul! Herregud vad tiden går fort, har jag verkligen varit hemma så länge? Börjar ju om att jobba på riktigt i januari så nu får jag mjukstarta lite genom lite gästspelade ;)

På gården händer det lite grejer också, snart är båda skrotbilarna borta (sista flyttar på söndag) bodan är såld och ser ut som plocke-pinn och reser under helgen till Malmesjaur! Gården ser städad och fin ut ;) jag gillart!


Teak spegel

Igår var vi på reprisen i Öjebyn. Sofia skulle ha en spegel till lägenheten och hittade en.. Som passade bättre hemma hos mig förstås. Störst går först, visst lillan?? ;) hon får köpa en annan spegel som redan har svart ram så hon inte behöver måla!


Regn

Det bara öser ner! Så tråkigt väder. En innedag idag. Tur att vi hann njuta av lite sol och värme igår efter lunch. Hör ska vikas tvätt, städas och ja, om någon vill komma och "störa" så går det också bra! Är man less på barnprogram så kan man sitta i soffan och kika på akvariumet istället! Utmärkt plats istället för i köket.