Ledig helg!

Vi startade upp med en shoppingtur till Luleå, jag och Nina. Blev mer en den betänkta glödlampan om jag säger så. Men kul var det! När vi kommit oss hem så fick fiskarna sig en ommöblering både i och utanför samt att nya firrar flyttade in. Tillsammans firade vi våran shoppingrunda med grill-middag här hos oss. Johns nya Weber-grill sköter sig exemplariskt! eller kanske han helt enkelt är en fena på de där med grillning. Gott som bara den och sen bjöd familjen Nilsson på efterrätten, randig chokladmousse. Vi gick inte till sängs hungriga precis.

Söndagsmorgon bjöd på glada barn och goda rester till lunch. Medan Elise sov middag passade jag på att bädda ner mig i hammocken på altan under en filt med en bok. Prima ballerina! tills jag fick den första myggan o fejset. Typiskt, hade nästan glömt att det är vad sommaren har att erbjuda.. ändå längtar jag efter varma sommarkvällar och solens strålar.
Då Lisen vaknat åkte vi iväg till Therese och Stubben för att se på deras fina valpisar. Tänkte smuggla med en men det skulle nog vara för uppenbart var den tog vägen. Så söt dom var! Sen hann vi även förbi farbror Pelle där Elise charmade till sig lite torkat kött till pappans (och hennes) stora glädje. På barngympan var vi helt själva och hade skoj. Sista för terminen. Summeringen av helgen får båda tummarna upp!





Vabba

Japp, då var de dags. Elise hann vara på fsk i 3 timmar och sen hade hon fått feber och nu har hon ont i öron och hostar. Som tur var kunde farmor hämta så jag fick fortsätta min intro i receptionen, där jag ska jobba juni-juli-augusti. Kommer att ha semester 2 veckor. Det ska bli jättekul att få göra något annat!

Så idag och imorgon vabbar jag och john tar fredagen. Snart är även denna månad till ända, nästa månad ser vi fram emot!

Elise har gått runt idag med tutten och snutten, missnöjd och ledsen. Några glimtar har dock infunnits :-)




Bortbjudna

familjen har blivit bjudna på middagar hit och dit hela påskhelgen men först idag kunde jag följa! kalkon till varmrätt och blåbärspaj till efterrätt. gött!



Kåbban

äntligen hemma efter en lång med rolig kväll!



Lake de Brännmark

Äntligen har utomhusbadet i Brännmark öppnat. Passa på att ta ett dopp!



Påskharen

Ikväll har påskharen pysslat med överraskningar. Barnen kommer få en present av påskharen istället för en massa godis, vi har en gemensam godisskål istället. Ute på bron ligger nu 3 ägg och ett brev. I äggen finns en beskrivning vart presenten är. Det ska bli spännande imorgon när dom ska på jakt efter sina överraskningar.

Förra året så gjorde vi en skattkarta ute, men våran gård är inte i skattletar-skick! Vi har en stor "härlig" sjö på framsidan. Där barnen iprincip badar då dom är ute. Hugo frågade sin far om han kunde få gå ut och bada så sent som idag ;-).






Hallen

uppe mellan vårat sovrum och gärstrummet har vi en hall där man kan sitta å läsa eller vara mysa.





Elise

Igår var till BVC med lillan på 1 1/2 års kontroll. 9830gr och 79 cm lång. Hon var skeptisk redan då vi klev innanför dörren. Hon måste ha känt på sig att hon skulle få en spruta dagen till ära. Innan åkte vi till Anna och flickorna och sen fick pojkarna var hos dom under tiden jag och Elise åkte iväg. Så kul att träffa er tjejer, tiden gick för fort! 💕

Sen gjorde vi lite ärenden, åt middag på grillen med Amanda och sen hem! På kvällen kom svärmor förbi och Elise tog henne i handen och ville gå och sova strax innan 19. Hade även blixtbesök av Jenny och senare kom Sarah, gjorde en svart ansiktsmask och hade en mysig kväll!

Idag är andra dagen Elise är själv på fsk. Det gick bra vid lämning och förhoppningsvis går dagen lika bra dom igår.



The masterbedroom

Husesynen fortsätter, några rum är kvar. Här sover vi och Elise.







gluggen

Idag på kyrkan ropar Filip vid fikabordet:
- Mamma, ben ten!
- Va?! han är hemma, inte här.. svarade jag och funderade om jag hörde rätt?
- Min tand! sa han ännu en gång fast denna gång tydligare.
Den lösa tanden var borta, spårlöst borta ärligt talat, efter ålande och letande på golvet. Vi kom fram till att han måste ha svalt den. Så istället för en tand i ett vattenglas, så ligger det ett brev till tandfen om var den tappade tanden är.

Ikväll skulle jag iväg å träna men istället så sitter jag och Filip tillsammans och ser Talang. Fastän kvällen fick ändrade planer så blev det bra ändå, myskväll! Elise somnade inte förrän efter 8 så jag hann aldrig iväg på gympan, farmorn fick åka iväg och lämna nyckeln till sporthallen och åkte hem istället för att sitta barnvakt och när småttingarna äntligen somnade så kröp jag och min stora kille under en filt med tända ljus. Tänk att han ska börja skolan! Idag fick vi hemskickat uppgifter om skolskjuts inför hösten samt ansökan om fritids. Storkillen våran 💕



Påskveckan!

Påskveckan är i startgroparna. John börjar jobba, barnen ska på förskolan och vi har andra aktiviteter att hinna med innan jag går på min jobb-weekend. föbster ska putsas, Elise ska på BVC, träning, kvällsdejter och andra roliga saker.

Själva påsken ska jag jobba och några dagar efter det innan jag har några dagar ledigt igen. Nu kickar vi igång denna vecka. Frukost och en sväng på fsk och några timmar på jobbet för mig ;-)



4 barn

Idag har vi prövat livet som 4 barnsföräldrar. Det gick exemplariskt! Algot visade sitt bästa humör, sköna unge! Alla barnen var glad och tyckte det var kul med en liten kompis, till och med Elise. Hon gav honom tutten och strök honom på kinden, dom grejjade på i lekrummet, så länge han inte skulle upp till hennes mamma! Bilen var full då vi åkte upp till sörstrand senare på dagen. tur vi har en buss.

Vi lånar honom gärna igen ;-)





Gästrummet

Här får våra sovgäster hålla till ;-)







nästan 10 år

1 november detta år har vi varit tillsammans i 10 år. så mycke vi hunnit med, och jag vet att jag har träffat min rätta. Igår gick en tid förbi, Johns pappaledighet är över och jobb hägrar på måndag. Lillan börjar på förskolan och vardagspusslet ska läggas varje vecka. Jag har verkligen haft det lyxigt under denna tid! John hat fixat med ALLT, barn, mat och hushållssysslor. och jag har typ jobbat! :-) vilken make jag har, världens bästa.

Det är mycket som händer framöver och det ska bli kul att se hur allting artar sig, till det bättre. Nu är det snart påsk, jag jobbar men kanske vi hinner åka en sväng till Kåbban å hälsar på lite folk? vi får se!



Mamma-Hugo Dag!

Vi har en son med humör! , kan man säga. Men vi har ändå haft en fin dag tillsammans. De var en rolig tripp att åka till Teknikens hus. Hugo tyckte att det var mycket spännande med typ allt. Dagen avslutade vi med grillmiddag med familjen, Erika och Nevada 💕





Livet

dag har jag min tionde jobbdag på raken, eller visst jag tog semester lördag, så 9 långa pass snart till ända då vi ofta jobbar 12-23. Många timmar, men de är de värt nu när jag går på 6 dagars ledigt. Wiihoo! Gubben börjar om att jobba till veckan och Elise är färdig inskolad imorgon. Snart är vardagen tillbaka på brännmarksvägen.

Imorgon har jag ärenden i Luleå och Hugo ska följa med mig för att vi ska efteråt tillsammans går på Teknikens Hus. Bara jag och han. Så mysigt!

Herr tandlös

Denna fina kille trollade med hjälp av sin mormor bort sin lösa framtand!
 
Han börjar på onsdag sin inskolning inför skolstart till hösten. Tänk att min Filip börjar skolan. Galet men sant. Han längtar, jag kan inte förstå att vi redan är där. Livet!

Storforsen

Inte alla som har denna vackra vy på sitt jobb.

Nike

När jag kom hem från jobbet hade mina och gubbens nya joggingskor kommit. Här ska springas! För visst blir man lite extra taggad på att träna om man har handlat nya träningsgrejer? Det känns ännu roligate när man hat bra grejjer. Ett par thights från Röhnisch fick också följa med i leveransen.

På bänken i tvättstugan stod 4 ! kartonger med skor. Jiises tänkte jag, vad har blivit fel? Inget svarade min man. Det var bara så att grabbarna som fått nya skor av farmor hade sett att alla våra skor var av samma märke (av en slump faktiskt) Nike!

Har haft Nike skor här senast och just dom passa min fot bättre än tex. asics då den är bredare. Imorgon blir det premiärtur!

Jobb

Alla andra i familjen har begett sig till förskolan och jag ligger i sängen fortfarande. Har sovit som en kratta inatt, hur en sådan nu sover? Frossat och yrat om vart annat. tror jag haft feber! Känner mig seg och trött men ikväll har vi veckans happening så inte kan man ligga på rygg hemma och vara sjuk.

Har mycke tankar om framtiden, vad fasen ska man bli när man blir "stor"? arbetsterapeut eller lärare? Måste greda i de där i sinom tid





lilla stumpan

första dagen på förskolan 💕



1 april

Ännu ett steg mot våren, ny månad och ny tid. + att det är Lures-dagen idag! hrm.. Jag kommer inte att luras och vill inte bli lurad med heller.
Tack på förhand och välkommen April!