Sömn?!

Ja vad är det ? Ska upp och jobba tidigt imorgon. Eller idag kanske man ska säga. Filip har mardrömmar då jag råkade nämna att John Blund strör sömnpulver i ögonen så vi får sova. Försöker berätta att JB är liten och söt som en fjäril och inte alls farlig.Och till sist somnade han om. Sen ramlade Hugo från sängen och bet sig i läppen sp de började blöda. Han sover nu endast PÅ mig och magen snyftandes. Stryker mig på armen och säger mamma.Utanför fönstret kvittrar fåglarna så vackert och bebis känner du nog lite klämde och försöker göra sig olats ;) hoppas ni sover gott ni andra i alla fall.

Blogg appen..

..Måste ju vara sämst! de har varit mitt enda val när det gäller uppdatering men de är ju sjukt irriterande när man skrivit ett helt inlägg och sen går det inte att publicera!

Vi lever camparlivet på gården hos mor och far fortfarande eftersom golvmattan som skulle läggas in i tisdags var skadad och firman var tvungen beställa en ny.. så golvläggning blir tidigast tisdag till veckan. Tvättstuga blev färdig i alla fall så nu ikväll har jag varit och målat runt fönstret där och imorgon blir det takmålning och ytterligare ett varv målat runt fönstret innan jag drar iväg på jobb =) sen kanske vi hinner tapetsera innan tisdag, får se efter helgen hur taggad man är.

Annars så har vi haft grillfest på dagis och jag har hunnit förbi och hälsa på både Anneli och Sarah, alldeles för långt mellan gångerna känns det som. Hos Sarah fick jag se filmen från deras bröllop och tro att jag bölade! Så fina =) ojojoj!

Midsommar imorgon! och jag ska jobba, hade varit fint att fira med familjen men å andra sidan så är inte midsommar så speciell för mig i alla fall. Förutom att man grillar och myser, de kan man ju göra andra dagar med ;)

Godmorgon solen!

Solen skiner ute och allt är så grönt och vackert! Ska städa i husvagnen idag och sen flyttar vi in dit ikväll :) gubben åker nu till vårat hus och börjar riva golvet, vi fick ut mycke av möblerna igår så han står i startgroparna.

Jag och pojkarna ska ner och packa lite saker, gå på torgdagen och sen se när det byggs en damm hos mor och far. Pappa ska mecka med Sofias nyinköpta EPA. Herregud! Att lillan ska gasa runt med en hel bil.. Hon är ju liten! Men am-körkortet fixade hon galant! Så de kommer hon ju fixa :)

Hugo fick fina presenter igår och han var så nöjd hela dagen och vi fick en härlig utedag trotts lite blåst och morgonens regn. Trötta pojkar somnade fort på kvällen samt mamman ;)


Hugo 2 år

Grattis prinsen på 2 årsdagen!


Lilla vännen =)

Idag har vi pysslat på hemma! gubben har rensat rent i tvättstugan och nu återstår golveliminering i kök, hall och vardagsrum som startas på lördag! Han är så duktig min älskling! Imorgon är det en stor dag, min lilla prins fyller 2 år och vi har klämt in ett barnkalas dagen till ära! Jag tycker att det är så mysigt med barnkalas och alla fina vänner som kommer förbi.
Vi blir några stycken i alla fall, många hade andra måsten och fredag kanske inte är den bästa kalasdagen men det var enda dagen vi skulle hinna med det! Roligt blir det iallafall när vi sen fått färdigt golvet och kan njuta av sommaren! =) Nu bor vi i Sörstrand tills golvet är klart! Mysigt är det tycker mormorn och morfarn och vi.
Just i denna stund för 2 år sedan började Hugo sin väg ut till stora världen;)
Älskade unge!

Mellanmål

Vaniljyoghurt och jordgubbar! Nam nam :)


Tillbaka blick!

Har hämtat hem mina pojkar såhär på morgonkvisten, klockan 06:00. Tror på finväder idag! Vi är hemma allihopa idag och jag börjar jobba först 17:00. Ska hinna fixa och dona inför kalaset på fredag samt vara ute medan regnet lyser med sin frånvaro. Igår sattes annonsen in i tidningen till på fredag, med lite hjälp glömde jag inte bort det den här gången! Så här sitter jag och är nostalgisk, tänk att det i dagarna redan är 2 år sedan Hugo kom till oss! Denna busiga lilla trollunge =) Sitter och kikar tillbaka på bilder och kommer ihåg den första tiden, och känner mig så förväntansfull inför vad som komma skall! Hur kommer det bli denna gång?

Så här skrev jag på förra bloggen när vi fått Hugo:


Nu är han äntligen här. Vår lilla kille, Filips lillebror Hugo.
Han föddes den 15 juni kl. 16.22
3935 gr och 53 cm lång

Hade tänkt skriva en förlossningsberättelse sen men jag kan ju kort säga att de gick undan i svängarn. Värkarna startade lite smått natten mot tisdag, åkte in och gjorde ctg kring 9.00, värkarna hade avtagit så vi åkte till storheden för en fika, sen till Hanna i Sävast. Värkarna tilltog och tillbaka på Förlossningen kring 14 tiden öppen 5 cm. 16.00 öppen 8 cm. 16.10 tog hål på hinnorna och han var född 16.22 !


Snabbt och bra! längtar nästan tills jag får vara med om det igen =)
Är så pigg denna gång jämfört med första förlossningen. Amningen går hur bra som helst, han är duktig på att äta och bajja =)
Nu vill vi ha främmande och få visa upp vårat underverk.
Filip är så stolt, han ska hjälpa till, hålla i sin lillebror.
Fina fina barn.





Hugo i magen!


Kaffe och bulla

Precis vad jag behöver nu! Kaffe och bulla. En trött gravid kvinna upptäcker att det läcker från köksblandaren ner i diskbänksskåpet. Enda jag utbrister är min kära sambos namn, han kommer snabbt lunkandes ner för trappen.. Tur att han var hemma annars skulle jag börja gråta!

Så nu kaffe och en bulla medan han lämnade barnen på dagis och brassade iväg till korsträsk för att shoppa, kul utgift liksom. Men jag har i alla fall bakat bullar! :)


Myys

Min påtänkta sovmorgon varade till kvart över 6, jag och Hugo har vaknat om vart annat inatt, han har tappat tutten och jag har behövt nässpray. Men nu myser vi till VAKNA.

Pojkarna sover hos farmor och farfar ikväll då jag ska jobba och gubben likaså. Skönt med sovmorgon och Morgonmys, jag tycker att de är skönt att jobba både dagtid och kvällar :)


Underbara brownies

Gofika!


Gaah!

kul eller nå?!
Det släpper mikroskåpiska bitar från denna fula brunprickiga vägg!


Planering

Igår när svärisarna var till stan beställde vi Hugos födelsedagspresent med dom. Då slapp vi iväg! Kommer bli tight schema till veckan då gubben jobbar eftermiddag och jag jobbar dagtid. Hugos kalas måste vi ha fredag eftermiddag eftersom helgen kommer vi ägna åt att flytta ut möblerna och riva ut golvmattan på nedrevåningen. Måndag den 18 ska allt vara redo för golvläggning. SKa bli skönt när det väl är gjort för just nu ligger det som ett moln och skymmer ovanför huvudet.

När pojkarna somnat på kvällarna ska jag måla runt fönstret i tvättstugan och även taket där, riva de gamla tapeterna och fixa! Så förhoppningsvis är det gjort klart innan midsommar =)

Tråkiga vädret är tillbaka och vi är inne och sega, skulle verkligen behöva baka då frysen ekar tomt och kalaset stundar. På Hugos kalas ska vi vara ute och mysa om vädret tillåter. EN skön sommardag den 15/6 beställer jag här och nu!


Lediga dag

Gubben målar, svärisarna köper Hugos födelsedagspresent och jag ränner med mina grabbar :) just nu till Älvsbyn för att köpa mer färg! Och lite plantor ;) var på jobbet en snabbis på morgon för att ringa och fixa lite men är nu ledig till måndag!


Magen v.25

Lilla magen, tycker magen har varit lika stor nu ett tag om man kikar på bild men det känns att liten växer där inne av alla rörelser :)


Snabbis

Tiden går fort när man har roligt! 12 timmar på jobbet men det känns som hälften. Trevliga gäster och ett stundande bröllop, med bridezilla kanske men kul blir det imorgon!

Magen växer och jag känner mig lite klumpig men det går då bra att jobba och vara i farten. Har ju mina finfina stödstrumpor och inget bäcken-bälte behövs ännu! Tiden susar fram och imorgon är vi i vecka 25, tror jag missade vecko-bilden förra veckan så imorgon kan jag bjuda på två! Snart helg, härligt! Imorgon ska jag försöka hinna plantera mina uteblommor. Men nu ropar sängen!


Sov gott

Jag älskar min eller jag menar vår säng :) nu är det dags att sova, du med bebis! idag har jag varit en sväng i kaffestugan och sen har jag lekt kontorsråtta och ringt om bröllopsbokningar. Ledig hela denna kommande helg men fredag så har jag ett bröllop att ta hand om, som sagt.. John kommer få de jobbigt i sommar efter alla bröllop som jag kommer vara med på :))


Ögon.

Inga glasögon behövs här inte ;)


Främmande :)

Idag har vi haft Greta och Clara på besök :) och deras mamma förståss! Kul och barnen lekte så bra tillsammans. och senare kom Jonas Nina och barnen :) rolig dag!

Imorgon Ska jag till Piteå med Filip på ögon för att se om han har något synfel. Han kisar och blinkar med ögonen när han ser tv och ska koncentrera sig när vi tex pysslar. Så imorgon får vi se vad som har att säga. Sista avsnittet på DH också imorgon och de kan jag ju inte missa! :) + surrjuntan. Ser fram emot tisdag!


Rädda katten!

Men så roligt med alla kommentarer jag fått av er! Många för att vara jag :) liten gör frivolter av lycka i magen och jag måste nog slå igång datorn och skriva en stund..

Nu på morgonen kom Hugo och sa: jag vaken nu! Han har blivit så himla duktig på att prata gullet :) och så har hundarna skällt hela morgonen.. En ekorre eller kanske nå fåglar tänkte jag och tror ni jag blev förvånad då jag rullade upp rullgardinen och såg grannen stå nedanför trädet bakom hundburet och deras jamande kisse högt upp i trädet!

Jag och Hugo skyndade oss ut för att ta ut hundarna ur buret så katten kanske skulle våga sig ner. Så här har pågått räddningsattraktion utanför fönstret. "kisse-ponken" som han så fint kallas, kom ner från trädet! Kanske ni ser något vitt och brunt som är i grenen?

Vi fick såga av kvisten så att katten hoppade till den nedanför och så kunde svärmor fånga in den. Jag och grannpojken stod redo att fånga den i med en filt om det skulle behövas. Sp nu är han hemma igen!


Hästar

Igår var i till min farbror och hälsade på, han och hästarna! Filip matade dom med gammalt hö och nytt gräs medan Hugo var rädd att hästen skulle äta på pappa och skrattade av rädsla över att hästen pussade pappans huvud. :)

Jag la även in en beställning på en lekstuga till nästa sommar. Han är duktig min farbror, har eget sågverk och drar hem timmer från sin egen skog. Han lät inte omöjlig men vi måste kompromissa om hur den ska se ut! :) Känner inte att jag skulle ha tid att pyssla på i någon stuga i sommar men nästa sommar är jag ledig med mina barn och då ska vi leka i en stuga! Ska lägga ut lite inspirationsbilder sen :) men nu ser jag finalen på bigbrother!


Mattan

Nu ryker mattan i lekrummet! V.25 preliminärt läggs nya mattorna in, känns bra att börja i tid, kanske ändå blir stressigt i slutändan :))

(detta skulle ha publicerats i fredags)


Markis

Förra året bär det stormade som Rackarns här ute så blåste vår Markis som sitter vid fönstret i grabbarnas rum sönder. Nu först är de nya beställda
Och då tog vi runt om på övervåningen!

På SunOff i Piteå har de 15% på alla markiser just nu så då slog vi till. Men vilken färg ska man ta?! Det lutar mot svart/grå men det finns hur många olika svart/gråa varianter som helst. Färg-Deadline idag kl. 12.00 och det är nog bra! Annars hade jag aldrig kunnat bestämma mig :) nu måste vi fortsätta kika...