16+1

Igår i v.17 (16+1) nu på morgonen kände jag lite ferr i magen, bebis?? Så mysigt att man snart får känna riktiga rörelserna :)


Skön helg!

Ihelgen mår vi gott och rår om varandra! Vi ska ner till Älvsbyn en sväng och hämta jobbar-bilen och kanske gå på byn en sväng. Imorgon får jag besök! Då kommer Fia, vad jag längtar :)

Men ha en mysig helg mina vänner!


Mina

Så lycklig att vi har er!


Surrjunan

Denna gång var det min tur att hålla i surrjunan. Lika trevligt och surrigt som vanligt :) hehe.

Vi åt tacopaj och sallad till middag och till efterrätt en mint-gino med vanilj glass. Gott gott! Tack tjejer för ikväll och Ville också som var tvungen att dras med oss ikväll;) men vi pysslade in finingen, eller hur? Kram


Kontorsteknik

Jag köper kamera, dator, datortillbehör och scrapbooking på Kontorsteknik i Älvsbyn. När jag skulle börja om att plugga köpte jag en lite röd msi-dator men den har börjat göra sitt och det var dags för en ny! Det är bra service och så är dom så trevliga, därför handlar jag där! :) Så efter helgen hämtar jag den nya :) kul!


Gravid v.17

från: www.gravid.se

v.17
Ökad svettning
är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ja, torsdag och veckobyte. nu först känner jag att jag är gravid. På morgon när jag vaknar så är magen hård ända upp till naveln. Storebror Filip funderar mycket på vad bebisen gör, hur den ser ut och allt annat som man kan komma på. Igår satt vi och läste i boken "Ett barn blir till". Många fina bilder från precis v. 17 där och han fick fråga och titta. Han längtar! Denna gång är han mer med, än när han fick bli storebror för första gången.

Annars så äter jag mina vitaminer och mår prima!


Dagisfritt

Nu denna vecka har det gått/ går det magsjuka på dagis, så när jag hämtade grabbarna på dagis i måndags så hade första barnet åkt dit! Igår hade john ledig dag och pojkarna var därmed hemma.
Men nu blir det detta pusslande.
Idag åker vi ner till farmorn och är där tills hon åker på jobbet. Sen far vi till mamma och myser. Torsdag har mamma ledigt och då far vi tid. sen får vi se! skönt när pappan i huset jobbar förmiddag och är hemma på kvällen, Lovely! Imorgon åker jag till sjukgymnasten för ett utlåtande och träningsprogram. Undra om min huvudvärk och axel hänger ihop??

Dagens: 
Jag: Klä på dig filip så du inte blir kall!
Filip: åh nej, har pappa glömt bort pelletsen?
Jag: Nej men det är inte lika varmt ute idag som igår.
Hugo: pellel, pellel
Filip: kan du också säga pellets Hugo?
Hugo: ja, pellel. 
Filip: Hurra mamma! hugo kan säga pellets.

Det hurrar vi för, nya ord i förrådet!


Nu skin

För några veckor sedan var jag på spa-party hos Jenny. Hon som demostrerade har eget företag och sålde produkter från "Nu Skin". Vi fick oss lite tips och så shoppade jag en rengöring, ansiktskräm och ansiktsmask. Så ikväll testar jag masken! Haha, tur barnen sover :D


Ny säng

Lillprinsen sover nu i sin storpojkesäng för första natten. Filip och Hugo delar sovrum nu och jag hoppas att det kommer gå bra! Filip tyckte att er skulle bli kul. Hugo har vart så nöjd och alla som vart hit till oss idag har han visat och berättat att det är hans :)


Ny säng

Lillprinsen sover nu i sin storpojkesäng för första natten. Filip och Hugo delar sovrum nu och jag hoppas att det kommer gå bra! Filip tyckte att er skulle bli kul. Hugo har vart så nöjd och alla som vart hit till oss idag har han visat och berättat att det är hans :)


Välkommen hit!

här kommer jag skriva helt från och med 1 april. Kul att ni kikat in!


Filip


Hugo


Välkommen till min nya blogg!