Nya köksgardiner

Inhandlade nytt tyg till köket. Så läckert! Idag har jag sytt kuddar, kappa och klätt om en puff. Kul med färg och Ikeas tyger är underbara att sy i samt billiga. Det blev gult i vardagsrummet då jag ändå höll på. Gult är inte fult. Jag gillar gult!


Sommarfint

Se så fint det blommar på mitt hus! Något som också frodas är myggen och knotten, huva så besvärliga dom är.


IKEA

Jösses! Vad folk som också tyckte värdet var tråkigt, inte såg på PSG, åkte till Skellefteå på stadsfest osv. Utan också ville på Ikea fredagen den 28/6. Nåväl, vi fick trängas en aning men allt som stod på listan kom hem (kanske lite till). Lillan storshoppade till sin lägenhet och trotts att jag tog ut 3 säten ur bilen så blev det trångt på vägen hem. Min svärfar påstod att det inte spelade någon roll hur mycke eller lite plats vi än hade, ändå är det fullt! Han hade rätt, denna gång med. Så kul med en tjej-tripp till Happis. Vi hade en riktigt bra dag!

Jag tog ett glas vitt till maten.. Som räckte mellan 17:00 och 22:00. Kanske längre än vad många partypinglor har kvar en kväll som denna? 😊

Ihelgen är vi bara hemma och mår gott! Skönt det med, men nästa åker vi nog iväg en sväng med vagnet. Nu är det läggdags efter att ha sett en film med gubben och slutet på en gråtfilm på tv, ban och cancer. Så orättvist! Snyft och gonatt!


Natten!

Alla sover och jag ska göra desamma efter en riktigt fin dag! Familjen Nilsson kom på besök och medan gubbarna surrade och barnen sprang i vattenspridaren tog vi mammor en prommenad. Den genererade lite extra träning i form av bränns-dödande och springande. Huvva för dessa äckliga kryp! Efter 14:00 åkte jag och baren till Sävast och fick middag samt kvällsfika. Lek och vattenkrig i lekparken, surr och mys för hela slanten. Precis vad jag längtat efter. (Och nu är det inte länge kvar tills vi ska till Junsele allihopa. Så kul!)
Men Dock så sov inte alla barnen som jag hade planerat vid hemkomsten. Endast Elise. Men tillslut så och snart är det min tur.

Imorgon blir det lunch i Kaffestugan med svärmor. Jag ❤ den här veckan!


En tisdag

Igår tog jag och killarna en prommenad. Syskonvagnet hade punktering så lillasyster fick stanna hemma och sova med pappan. När vi kom hem åt vi lunch och bakade en äppelkaka. Vi åkte till Nina och barnen och gick ner till älven för att se Atlas bada (och farmorn). Där blev vi bjudna på middag, tack och bock! Och väl hemma blev det en lugn kväll och barnen kom isäng i tid. Så skönt!

Kvällen innan skulle jag, Sara och lillasyster äta ost och kex när barnen hade somnat med Hugo var så övertrött och var vaken till 21:45. Trötta killen, tänk att man absolut inte vill sova när man får det. De är svårt att förstå att de är natt när vi har ljust ute dygnet runt på sommaren. Vi åt och surra under tiden i alla fall.

Idag ska vi nog springa i vattenspridaren (som vi invigde i måndags) här hemma, en promm med Nina ska jag hinna med. När gubben åker på jobbet åker vi också, till Sävast där vi ska spendera kvällen med familjen Stråmo/Larsson. Härlig dag!!


Storforsen

Ännu en gång så är det bevisat. Den storslagna naturen som vi har bakom knuten nyttjar vi för sällan. I måndags när gubben åkte på jobbet och vi åt middag kom jag på att vi skulle upp till forsen. Bara för att se vattnet och äta en glass. Sagt och gjort! Vi åkte och tog mormorn med oss. Åt varsin glass, njöt och såg det fascinerande vattnet som forsade.


Midsommar

Firades i Storgidon uppe efter älven. Vi premiär campade med vårat husvagn, åt gott och hade det så mysigt. Inga måsten eller krav. Lite fiske och kubbspelande. Barnen trivdes som fisken i vattnet! Så perfekt att kunna lämna vardagen hemma och bara må tillsammans så här. Jag älskar husvagnslivet!


Slut!

På sistone är det mycke som det slutats med här hemma:
Hugo har slutat med tutten (han berättade en kväll att han inte behövde den längre till min förvåning) och blöja, är helt blöjfri på dagarna och oftast är blöjan torr på morgon.
Jag har slutat amma Elise, 8 månader och 5 dagar. Jag känner mig nöjd så, på sistone ha de inte varit sådär mysigt som de varit förr så jag kastade in handduken.
Pojkarna har slutat äta kvällsvälling. Nu är de vanlig kvällsmat som gäller.
Mycket som rört om i grytan, mina barn växer så de knakar. De är bara följa med tåget då det går 😉


Monday

Oh My! Vaknade på morgon efter en tjorvig natt. Elise tyckte att de var morgon redan 03:00 och jag hade sett en film som slutade vid midnatt. Smart Sandra smart! Så idag, sådär lagom trött och med en "bakiskänsla" i kroppen efter en fin helg med 30-årskalas och ett 3-årskalas men 14 barn och tillhörande föräldrar klev jag upp 05:30. Kalas, Jag älskar att ha huset fullt men visst blir man lite trött när tystnaden lägger sig? tack alla som kom och firade lillmannen våran.

Städade upp mitt hus och vi spanade inifrån huset på de regnskurar som kantat denna dag. Som tur var fick vi besök! Erika, Amanda och Alma kom och hälsade på, så trevligt! Sen har vi spelat spel och myst inne. Nu ligger alla barnen i sina sängar även mannen har somnat med yngsta sonen, dom sövde nog varandra!

Imorgon väntar en heldag på Leos Lekland så det är nog bra att dom vilat ut sig dom små och ja, pappan med då han .. Trummvirvlar.. Ska jobba! Farmorn följer med oss istället ;) nu ska jag avnjuta en thékopp i soffan.


30 årskalas

Vilken härlig kväll. God mat, lekar, vänner och vin. En bra kombo om jag får säga de själv ;) barna är utlånade för att mamman och pappan skulle på galej. Lillasyster var ute och övningskörde så vi fick skjuts hem, perfekt! Nu väntar sängen och en sovmorgon imorgon.

Så roligt att få träffa vänner man inte ser så ofta. Och Tack för att vi fick komma ikväll Hanna och Crille :)


Hugo

Tänk att det är nu 3 år sedan just du kom till oss, fina fina Hugo. Känns som igår! Vi den här tiden för 3 år sedan var vi påväg in till Sunderbyn. Framme kring 09:00 och värkarna hade avtagit. Dagen innan hade jag varit med min bästa vän hela dagen och hon när hon hade skjutsat hem mig på kvällen så startar värkarbetet och höll mig vaken hela natten. En hinnsvepning gjordes och vi åkte till Storheden för att intaga frukost och värkarna började om.

Min gravida vän stod med magen i vädret och bakade bullar. Dit åkte vi och jag låg i soffan och hade det jobbigt. John och Hanna käkade bullar och jag funderade hur de kunde rymmas så många bullar i hennes redan fulla mage ;) kanske för att jag inte fick i mig något själv? Haha
Tillbaka på SUS kring 13-14, ctg och fick ett bad. Badade en stund och 16:00 var jag 8 cm öppen, hål på hinnor 16:10 och 16:22 kom han ut hal som en ål, vår andra son. 3935gr och 53cm lång. Visst sa jag att det kändes som att de var igår? Och Filip var så stolt över att ha fått en lillebror ;) Grattis på din dag!


Husvagnen

Håller på att stöka och böka i husvagnen. Snart klart!


Denna vecka

Idag har vi verkligen rännt omkring! Började med lek och sång på kyrkan, handlade mellis på Ica och fikade med svärmor och sen åt vi middag hos mamma. Och vi hann även förbi Nina och barnen en sväng, tur man har en riktig bullnäsa. ;)

Denna vecka har vi mycke roligt att se framemot! Onsdag tänkte jag ner på familjecentralen i Älvsbyn för lek med barnen. Fredag kanske vi far och badar och en snabbis på stan för att hitta de sista till husvagnen innan den ska ställas upp inför midsommar, vi får se. Förresten, till helgen ska vagnen parkeras likaså mamma och pappas husvagn. För då får dom hämta sitt nya vagn! Så kul, till helgen är den klar för leverans då de var lite extra tillbehör som dom valde. Någon gång skulle jag också vilja prova ha en helt ny vagn, någon gång i framtiden. :) men nu är jag supernöjd med vagnen vi köpt!

På lördag fyller våran andra prins 3 år, underbara bus-Hugo! Det är torgdagen samt att vi ska på Crilles 30-årsfest. Söndag ska vi ha barnkalas för våran älskling. Jag gillar den här veckan!


Olika

Tänk vad de är olika från barn till barn, tjejer och killar. Jag jämför ofta Filip och Hugo i samma ålder samt Elise jämtemot grabbarna. Filip och Hugo följde varandra så nära som på gram och cm hela vägen deras första levnads år, Elise är lika stor nu som de pojkarna var vid 4-5 månaders ålder. Filip var 66cm lång och vägde 7400 när han var 4 mån, Elise var 7560gr tung och 67cm lång vid 8 månader. Liten och nätt.

Däremot är utveckling och framsteg individuellt för våra barn. Alla barn är olika och unika på sina sätt, både flickor och pojkar.

Men oj vad våran lillan tjej kommer att vilja göra som sina bröder! Så fort dom ser på henne så skiner lilla ansiktet upp och är dom inte hemma så ålar hon efter golvet och söker efter dom, ibland springer hon i gåstolen ut i tvättstugan, där hittar jag henne kikande in i Filips rum. Hon älskar sina brorsor, dom är så snälla med henne. Och Filip är Hugos stora idol. Tänk att ni har bott i min mage, Fina fina barn ❤


Bästa

En rolig grej när Sofia tog examen i fredags var ju ändå att hennes klass hade bäst avgångsbetyg av alla nionde klasser i denna kommun, både tjejer och killar låg i medel på 230 poäng. Mycket bra jobbat! Och nu är det satt, av vi fyra barn så hade Sofia bäst avgångsbetyg i 9an, Simon tvåa, jag trea och samme sist. Kanske är det pga. hans röda skägg? Vem vet? ;)

En bra dag har passerat. Städning och tvättvikning (välbehövligt), Bredsels dagen där vi åt glass, hoppade hoppborg och fyndade på loppis! Bestick till husvagnen och en platt-tv. 70kr. Nöjd! Smörgåstårta till lunch och grillmiddag. Jag och barnen åkte hemifrån då gräset skulle klippas, Åkte förbi åsgatan 5 och hälsade på samt lånade resterande böcker om Ana och Mr.grey och sen på bullkalas hos familjen Åhlund.

Imorgon ska jag och fru Å ner till Älvsbyn på morgonkvisten och hälsa på Jeanet! Äntligen blev det av :)
På bilden nedan är Elise ruskigt lik Filip! (Utom klänningen)


Bil och vagn

Vi har ofta pratat om att vi i framtiden skulle vilja ha ett husvagn, testa och se om det var något för oss. Och mercan fick jag tillslut krypa till korset och medge att det var trångt när alla barnen sitter i bilstol. Leka frimärke i baksätet är ingen rolig lek! Men nu är framtiden här!

Igår eftermiddag kom John hem med en Ford Galaxy = rymligare bil, den ser ut som en låda på hjul men mycket bekväm att både köra och åka, bränslesnål och mycket rymlig! Jag gillar den och hoppas att den inte krånglar allt för mycket. Till min och barnens stora förtjusning var det även dags för husvagnen. Mannen i hushållet var också belåten må jag säga. Ett Knaus 560 -99. Matgrupp fram och med storsängen bak, en överslaf och en liten bäddbar dinett grupp. Full bredd på vagnen och en markis med sidor. Helt perfekt för oss. Hugo var så lycklig och sa ordet "fina" en gång i vare mening då han visade husvagnen för dom som hälsade på. Filip ville sova i vagnen den natten och så blev det, jag och mina söner. De här blir en bra sommar ❤


Stolt

Jag är stolt över min make som trotsade sin flygrädsla och äntrade planet som tog dem till Stockholm. Nu rullar åket uppöver vårat avlånga land och beräknas anlända imorgon eftermiddag. Hurra för en rymligare bil och hurra för min man!

Imorgon ska vi fira hans hemkomst fast mest firar vi naturligtvis min lillasyster som slutar grundskolan och tar steget med flytt mot Piteå till hösten. Ett sista hurra sitter inte så tokigt va? Inte bara en stolt fru utan även stolt storasyster.


Rengöring

Okej jag skäms att säga det men.. Hejdå tvål och vatten!
Och Hej till min nya rengöringsserie, från LR Health and beauty systems som ska vårda mitt ansikte. Aloe Vera ska ju vara bra så upp till bevis!


Stjärnan

Då var sista färden med svarta stjärnan gjord, den tog oss till Älvsbyn och tillbaka. Imorgon ska den storstädas och levereras. Och vi åker iväg till Luleå för att skicka John och Staffan med planet till El Stockholmo och hoppas att dom kommer hem fort! Ihelgen vet vi vad vi gör.


En tisdag

Imorgon är det sista dagen för grabbarna på förskola, sen har vi sommarlov! Denna dag har vi spenderat inomhus. Vilka kontraster i vädret, igår +25 och idag +9. Inte konstigt att man fryser då man går ut! Men inte gör de något då man får besök? Evelina och hennes småtjejer har varit här, kul! De får vi göra om snart igen. Sen har surrtjejerna ätit fajitaskyckling med sallat i pitabröd hos mig. Mysipys!
Barnen gjorde en tidig kväll och mannen i huset lekte osynlig tills damerna avtog.

Vi har fått kalasinbjudan idag, den 15/6 ska jag dricka lite vin i trevligt sällskap, så roligt. Sen dagen efter ska vi arrangera barnkalas hemma för våran 3åring. Så de ska bli en lugn kväll ändå.

Imorgon åker vi och hälsar på Kajsa, Sally och ser om kulan vuxit något sen sist. Förresten är de någon fler än jag som fick återbäringen idag på kontot? Hej Ikea! :)


Elise 8 månader

7560gr tung, 67cm lång och följer sin egen kurva perfekt ❤bff n

https://cdn1.cdnme.se/3432696/6-3/pic_51ac62fb9606ee07e3ee1232.jpg" class="image">


❤ Lillskrot

En riktig "Dunst" hörde jag imorse då jag stod och torkade diskbänken. Hade lillan i storsängen på morgon, Mys! Men då jag skulle kliva upp så hade hon somnat om så jag bäddade och buntade runt henne. Men hon vaknade och ljudlöst kröp i sängen och över kanten. När hon föll så tappade jag trasan och tog tre kliv upp för trappen, huva vad ledsen hon vad och både jag och John blev skärrade! Pojkarna har också ramlat ur vår säng några gånger. Men lillan fick en rejäl bula på en gång! Hon var ju ändå pigg och det gick som tur är bra! Men pappa❤ och mamma❤ gör ont när dom små har ont.


Bonders

Tjejerna laddar sina batterier inför dagens play-date men Ellen. Kul, snart är vi framme. Det regnar idag, skitvädet men men.


010613

Ibland är det bara så, "tystnaden talar för sig själv", som de brukar säga.

Nu är ögonlocken tunga! En frukost och middag ute, bad, åska och bus. Johns morbror och moster har vart hit med sina barnbarn, Agnes och Alfred, till barnens stora förtjusning! De anlände efter middagen lagom till efterrätten. Perfekt taiming. Behöver jag säga att barnen somnade innan huvudet landade på kudden. Dom har lekt ute hela hela dagen. Härligt. Hugo såg ut om en panda runt ögonen, smutsiga barn är glada barn, visst säger man så?

Imorgon följer jag och lillskrot med Erika och Nevada. Vi ska på äventyr! Vi ska passera Luleå och köra mot det gulblåa varuhuset. Inte för att vi ska på Ikea utan för att vi ska till Bonders ❤ till Fia och Ellen. Längtar! Godnatt