2 februari 2013

Den andra februari 2013 fyller jag 25 år, halvvägs till 50 för sjutton! Eftersom det är en lördag och lillan är drygt 3 månader så passar vi på att döpa våran lilla dotter. Och eftersom vi varit tillsammans i 8 år, förlovade i 6 år, har tre barn tillsammans och helt enkelt vill dela livet med varandra så är det bestämt! När vi har all släkt och vänner på samma plats så gifter vi oss. Underbart! En bra dag som säkerligen kommer att vara ihågkommen från vår sida iaf. :) Födelsedag för min del, dop för lillan och vigsel för att knyta ihop familjen. Det känns bra! Vi fem, vi är en.

Filip har funderat länge på när jag ska heta som dom gör och inte Mamma Hedman. Nu har vi datumet klart. Han har också nämnt att man ska vara smal. jag är tydligen smal nu när Elise tittat ut. ;)
Sandra Kristina Pettersson, hur låter det? Måste nog vänja mig vid tanken. Men det känns riktigt härligt!


Shopping och utställning

Vi började morgonen med att städa och göra i ordning inför vår kväll då Caroline och hennes Nisse kommer på middag. Så kul :) grekisk pyttipanna och pannacotta i efterrätt.

Vi har idag varit på försvarsmuseumet i Boden, lunchat på Far East och sedan handlat julklappar och mat. Kan säga att vi var inte ensamma i stan. Men nu är vi påväg hemmåt. Skönt. Hem och tända ljus och laga mat! Jappjapp!


Sköna morgon

Harmoniska barn, tänt godoftande ljus, god frukost. Kliva upp till ihop plockat hus, diskad diskmaskin och tvättmaskinen går. Behöver jag fortsätta? En härlig morgon minsann! Jag är utvilad och redo för en ny dag. Hugo och Elise sällskapar mig denna morgon, då Hugo lät lite rosslig på morgon så han fick vara hemma från förskolan, men nu är han mer lik en duracell-kanin. Inga sjuktecken alls. Vi myser framför smurfarna i soffan. Om ett tag ska jag städa/ dammtorka så de är fint till helgen då vi får besök :) men först en kopp kaffe.


Puhu

Pustar ut i soffan med lite pepparkakskola. Sedan John åkte på jobbet har pojkarna lekt och grejat på. Skönt att som leker bra tillsammans. Lillan är snorig och jag tror att det trycker lite mot små öronen. Koksalt och bärselen har varit eftermiddagens melodi. Efter middagen har grabbarna speedat upp en nivå och lillan skrikit. Kanske lite magont också av snoret? Och trötta pojkar. Knäck i lurarna och jag fått tjata och tjata. Så tillslut fick jag nog och tomten ringde i telefonen. Som tända ljus gick pojkarna upp i sina sängar för att visa va duktiga dom är för tomten som tjuvkikar i fönstret ibland. Somnade direkt. Lillan somnar i min famn och fortsätter sova i vaggan och jag ska reda upp röran i mitt hus. Var ska jag börja är frågan?!


Pom poms

Har inhandlat silkespapper och ikväll testat göra en pompom, inte så svårt som jag trodde. Lite pillrigt! men det kommer gå bra! Har mycke ideer om hur vi ska ha det med dukning och dekoration. Hoppas det blir lika fint som på bilden i huvudet. Lillan ska ha ceriserosa snören på sin dopklänning, tror att det blir fint med lite knalligare färg i vintermörkret.

pop


pop


Syskonkort

Fick från förskolan idag :) dom tog både tillsammans och enskilda!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3432696/images/2012/pic_50b4c631ddf2b36d7000047f.jpg" class="image">


Date!

Filip: - Elise, förstår du att vi ska träffa din bästa kompis idag?

Storebror berättar hur de fungerar! Sötnos!
Dom såg ganska koncentrerade ut när dom satt tillsammans i babysittern en stund och försökte lösa världens problem (eller nått), Elsa och Elise.


Äntligen måndag!

Räkningarna är betalda. Inte för att jag nu tyckte att det äntligen var dags. Nej nej. Nu efter lunch åker vi äntligen till våra småtjejer, Astrid och Elsa! Vi har längtat efter dom (och mamman) såklart! Så med lite plättar i magen bär det strax av. Jag och barnen! Pappan ska jobba ;)


Livet

Ibland är de inte så lätt. Allt kommer ikapp en och man får en tankeställare. Filip funderar mycket över livet och frågar varför och var. Saker förändras och så står man där och tänker tillbaka. Extra mycket när barnen också påminner en. Fina minnen som förblir minnen. Jag känner en sorg över hur allt blev. Igår kändes det extra jobbigt som att någon gått bort och lämnat mig. Så allvarligt var det inte men de kändes så. Kanske vägarna möts i framtiden? De återstår att se.

När jag känner mig nere så ser jag på mina barn. Ljusen i mitt liv. Jag är lyckligt lottad som har min fina lilla familj. Älskade sambo och finaste barnen. De är för dom jag finns. Vi är starka. Vi har så mycket spännande framför som väntar. Jag älskar er.

Så djupt de här blev, men känns skönt att skriva! Nu väntar vi bara hem pappan i huset sen ska vi mysa hela helgen tillsammans. Kärlek.


.


Fina grabbar

Pojkarnas kläder till dopet har anlänt. Eller byxor saknas ännu, snygga blev dom!


Stan

Stan imorgon, fixa gubbens glasögon och hämta en bildel, sälja nå grejer. Sen måste vi skicka ut Inbjudningskorten till dopet som har kommit! Jättefina.


Baby album

Jag har suttit och fyllt i Elise och Hugos bok. Tack till mig själv som bloggat under en längre tid! Där hittar man ju alla svar på de frågorna som böckerna innehåller. Så roligt att läsa Filips bok! Har likadana böcker till alla tre. Vet inte varför men när jag köpte Hugos bok så tog jag 2, kanske mitt undermedvetna visste att vi skulle ha ett barn till inom några år? Kul att kunna jämföra. Har varit ganska duktig på att fylla i, även solen har sina fläckar, mesta dela är det bilder som saknas.


Morgon

Idag ska mamman på besiktning på MVC. Vi liftar med Anneli och Ville. Lilltrollet är på bra humör nu på morgonen. Lika bra som igår. Fast mer rätt i tid! Då var de bara att stiga upp och göra grabbarna i ordning för förskolan.


En pojke!

Fredagen var riktigt spännande! Förutom tjejmiddag på kvällen med god mat, trevligt sällskap, skratt och surr (Tack Nina för allt!) så var jag med på en valpning. Ohoj, så spännande vi hade det men Doris var så duktig och fortfarande är! Den förstfödde vad inte vid liv. Den var inte heller färdigutvecklad. Men nummer 2 var en kavat kille. Dock så fick dom åka in med honom då han blev loj och gått ner mycke i vikt. Där sa veterinären att den var förtidigt född, prematur-valp. Förmodligen hade den döda valpen satt igång förlossningen tidigare. Jiises! Men nu har liten börjat lägga på sig lite och väger 110gr. Han är så söt! Hoppas att han fortsätter öka i vikt, de är ju lite riskfyllt ännu.


Morgonmys

Nu myser vi i soffan med en kaffekopp, fina barn och tända ljus. Idag åker jag ner på byn en sväng och ska göra lite ärenden. Sen ikväll ska jag på tjejmiddag! Kul :)


Hundvakt

Sitter i soffan i Sörstrand med lillan i famnen och Doris i knät. Vi ser på hela Sverige bakar. Pojkarna har gått och lagt sig. Vi passar hundarna när mamma och Sofia är och ser sista Twilight-filmen. De hade varit roligt att se den, speciellt på bio men vi får vänta till vi får se den på film hemma. Doris har tiden ute i helgen så vi kan inte lämna henne själv, om dom små väljer att kika ut! Tänk att snart finns det 2 små lurviga bebisar här! Så spännande ;)


Datorns värld!

Satt och surfade nu ikväll när alla mina fina hade somnat och vipps var klockan 00:00 ! Hoppsan, kikat på ellos, julklappar och en massa annat fint. Då rullar tiden fort iväg. Hade tänkt göra en tidig kväll men icket! Jag kommer mig inte isäng när John jobbar eftermiddag. Måste bättra mig.. ;) Tur nog så har jag de städat så jag och Elise kan ta en sovmorgon när vi lämnat grabbarna på förskolan imorgon. Skönt! Om ingen bjuder på morgonkaffe förresten när gubben min likaså sover?! :)

Nu vill liten äta!


Stolt!

Jag har världens bästa mamma. Min förebild. Vi tycker inte alltid lika men de är ju självklart! Vi har gått ganska lika väg i livet. Mamma hade också tre små vid samma ålder. så de kan bli ;)
Hon finns alltid där för mig/ oss i ur och skur. Ställer upp och kommer med goda råd. Får ofta höra att hon är så glad och positiv från omgivningen. En frisk fläkt. Vi har nära kontakt och hittar på mycke roligt tillsammans. Jag älskar dig!

Måste även berätta att Jag är så stolt över min fina mamma. Hon har kämpat och nu gått ner över 20kg i vikt. Snart ska jag ta tag i mina kilon också, snart.. ;)


Då var de läggdags

Nu sover barnen, eller de har dom gjort ett tag. Jag har hunnit plocka ihop här hemma, ta mig en dusch (fantastiskt skönt!) och packa lite partylite-saker. Gjort nyfödd-annonsen till pite-tidningen. Funderat på vårt kommande dop, utformandet, var det ska vara, solo i kyrkan, beställa tårtor eller göra själv, stort eller litet. Ja de enda som är bestämt är dagen!

Lilla mamsen har varit hos mig eller oss ikväll och druckit the. Imorgon ska vi på en liten tripp till stan. Men nu är de läggdags.


Syskonkärlek

Snällaste storebror och trött och mysig lillebror. Filip fick låna hem Sofias DS. Detta får endast spelas en stund när det är dåligt väder. Vädret ute är gode härligt men våran gård liknar en skridskorink! Is is och is. Filip hann ramla 3 gånger mellan bilen och bron och då står bilen utanför ytterdörren! Huvva så halt.. Så då fick han en liten spelstund! :) Hugo är lite trött efter lek på kyrkan och myste ner dig bredvid storebror. Mina fina pojkar!


Fars dag!

Grattis till min finfina, omtänksamma och underbara pappa! Du finns alltid där och ställer upp i vått och torrt. Jag älskar dig.
Grattis även till min älskade John, på pappa-dagen. En riktig pappa är vad du är. Världens bästa! Är så glad att det är just du som är pappa till mina/våra barn. Vi har det så bra :) "barnen" hade köpt en vägg-kapsylöppnare samt en mugg till pappsen. Hade även tänkt inhandla något som behövde öppnas med väggöppnaren men vi har inte haft vägarna förbi "Mystemic".


Hugos kort

Kortet från förskolan. Fina lilla prins med glimten i ögat, en stark vilja och ett hett temperament. Iförd jobbarskjorta och arbetsbyxor - mode à la Hugo!

(Filips kort har inte kommit ännu, konstigt!)


Filmkväll

Gubben somnade när han la isäng pojkarna. Så jag och min lilla tjej har haft filmkväll. (Hon har sovit hela tiden och sover fortfarande) :)
På 4an så var det en långfilm, the kids are all right. Islutet skickade mammorna iväg dottern till collage. Så nu sitter jag och lipar i mörkret över att jag snart är där och barnen flyger ut ur hemmet. Buhuu.. Tiden går för fort, men de är ju några år bort som tur är!! Vad skulle jag göra utan mina trollungar?! Underbara fina barn! Mamma älskar er.
Btw, lillan har vuxit ur sin första pyjamas.. <3


Kalas

Då ska vi äta middag! Sen bär det av på nästa kalas :)
Paketet till Knuten från oss.


Middag

Igår lagade jag och Filip
"Halv 8 hos mig" mat fast våra gäster fick komma kl. 18:00. Mormorn, morfars och mostrar och farbröder fick komma.

Det blev en ost- och skinktoastgubbe till förrätt.
Fylld baconinlindad kycklingfilé med ris och currycremé, majs och grönsaker till varmrätt.
Och till efterrätt åt vi vitchokladpannacotta med limemarinerade jordgubbar och passionsfrukt. Gott gott, han fick starka 10:or av oss alla ;)
Sen såg vi x-factor tillsammans.

Idag blir det lite städning och sen ska vi på dop!


Solsken

Idag är min sista dag med ensam vårdnad om Lill-gumman, nu är vi påväg ner till Älvsbyn för att skriva på faderskapspapprena och delad vårdnad. Har även en del saker som ska till nya ägare och jag får inkassera en slant. Sen ska lillan få ett eget konto, vi ska hälsa på Norenarna och så ska vi nog hem!

BVC med lillan idag. 1 månad: 4010gr och 53cm lång, 37 cm mätte huvudet. Nästan 1 kg på 1 månad och 5 cm. nu har hon str, 56 och vissa bodys i 50. jag önskar att alla fina kläder som hon har skulle växa dom med! Lillan är stadig i nacken och tränar på att hålla upp huvudet. Ler när man talar med henne. Redan vid denna låga ålder trotsar hon sin mor! Jag tycker att hon är för liten och då jag sa det imorse så lyfte hon huvudet när hon låg på min mage. Rackar unge!


Bra dag!

Vaknade och slog på tv:n. Obama fortsätter sitta som president i Us and A. Hade mysigt på förskolan på morgon då jag och Elisen stannade en stund och kikade runt på alla fina alster som hängde på väggarna. Sen blev de kalas i byxan för liten och vi åkte hem! Sarah och Knut kom förbi för att färga håret men vi struntade i de och käkade lunch, myste och surrade istället. Elise firar sin 1 månads dag med att käka. Ätardag idag med andra ord! Vi har även fått tillökning i familjen, förutom 4 småsimmare som överlevt monstermalen i akvariumet så har vi ett gäng talgoxar ? Som försöker äta upp pelletsen som ligger i säckar på altan.
Fiskarna är önskade med fåglarna.. Någon bra idé hur vi kan skrämma iväg dom?!


Elise

Denna lilla sockerunge har gett ifrån sig flera leenden nu de senaste dagarna när man pratat med henne. Först trodde jag inte att de var "riktiga" utan mer från magknip. Men när man pratar med henne så är hon intresserad och ler, kanske ser jag lustig ut? Men Hjärtat smälter ju <3


Hugos rum

Nu har bordet och stolarna åkt ut och blivit ersatta av en säng. Detta eftersom barnen hellre väljer bordet i vardagsrummet istället. Sängen får agera soffa/myshörna tills någon ska sova i den i framtiden. Hugo är nöjd och bäddar ner sig med en bok flera gånger per dag.


Filip :)

Han har så mycke roliga funderingar!

"Du mamma, efter den här dagen så tror jag att jag kommer tappa en tand!"
-tror du det, är de någon som är lös?
"Näe men du vet, nu är jag snart så stor så dom lossnar och jag börjar skolan"

Snälla, stanna tiden! Skolan?! Gaah!


Mina skatter

Sofia tog kort på mig och barnen idag. Mina tre underbara barn! Tänk att ni är mina.


Vårtan

Filip: - Mamma! Har du fått en vårta? (Som en häxa).
Jag: - Va?! Vars då??
Filip: - Där är den! (Och så pekar han)
Jag: - Den där?
Filip: - Japp!
Jag: - (pustar ut) Det är ett födelsemärke Filip, sådana har du med.
Filip: - Jaha.


Ledighet

Äntligen helg! Vi började helgen med lunch och fruktsallad hos oss med hela familjen Stråmo/Larsson igår. Tänk att båda papporna var lediga och med. Våra minstingar växer så de knakar. Nu tycker jag att dom är nästan lika stora, Elsa är liite tyngre men de är nog de lilla, fina fina barn! Dom stora lekte och hade kul. Bra start på helgen!!

Senare under eftermiddagen halkade vi oss ner till Älvsbyn för att kika på lillebrors nya hus! Så mysigt dom kommer få det. Kommer själv ihåg hur det var när man skulle få börja det kapitlet i livet. Så roligt och kul när man fick börja bygga och fixa i sitt eget hem. De var speciellt! Naturligtvis är det skönt att ha huset fixat som man vill ha det. Men att få tomt blad och börja måla som man själv vill är så roligt!

Sen hamnade vi på middag hos min morbror och moster. Gott gott


Kärlek

Idag åkte vi ner till Älvsbyn, lekte på kyrkan och hälsade på Lina, Wilma och Wiola. Där fick vi lunch och fika. Så trevligt! Och fin present till lillan fick vi också :) tack för idag!

När vi kom hem så kom Daniela och Kevin förbi. Kul att träffas när det är så sällan! Barne hade jättekul och tack för gosedjuret :)

Min Moster och kusin Hanna kikade förbi för att se på lillan och hade även med present. Grannen var också förbi med ett fint rosa ljus och ett gulligt kort. Tack kära ni!

Och så på kvällskvisten kom min Sarah på kvällsfikat, barnen fick presenter och jag fick surra av mig ytterligare! Ett bra avslut på dagen :)

Tack alla ni för en fantastisk dag! Vi är omgivna av kärlek, de gillar vi stort! ;)

Hann även pussa min älsklig i dörren när vi kom hem, innan han skulle fara på jobbet. Imorgon blir han långledig, 10 dagar! Och idag har vi varit tillsammans i 8 år. 8 underbara år där vi hunnit med en hel del. De firar vi med gomiddag imorgon!