Halloween

Idag skulle Filip ha velat gå bus eller godis i läskiga kläder. Men vi får spöka till helgen istället! Från Kalle Anka tidningen så fick han självlysande naglar. En pumpa ska vi inhandla imorgon i Älvsbyn ;)


Snögubben Leo

Årets första snögubbe! Hugo var imponerad över sin nya vän :)


Smurfarna

Den enda filmen som Hugo vill se är smurfarna. Så här sitter vi i soffan under varsin filt och ser film medan snön ut utanför fönstret! Stora flingor faller från himlen. Så fint, nu är det vinter.


Så de kan bli

Nu myser vi i soffan. Pappan halkar omkring i Västerbotten. Körde ikväll hem från Sörstrand och de var halkigt med vanlig bil. Hur ska de vara med en lastbil då?

Filip sover hos mormor och morfar. Han var så söt och frågade om han skulle få sova i Sofias bäddsoffa. Passar ju bra när vi är lediga :) Hugo somnade på vägen hem och sover fortfarande! Lillan likaså!

Tänk att för ett år sedan skulle jag ha skrattat åt den människan som sa att jag ett år senare skulle ha en liten dotter i min famn. Livet tar nya vägar och allt sker av en mening. 2012 har verkligen levererat det ena och de tredje. Jag är trebarnsmamma och njuter av livet, undra vad man gör om ett år? Ingen nyfödd har vi då iallafall de kan jag garantera! :)


Sova

Hoppas denna lillsprätt somnar om snart. Inatt har moster Fia sovit (eller sover) hos oss. Filip är så söt, han vill sova bredvid henne i gästrummet och visst får han det! Kanske åker vi iväg ner på byn en sväng på förmiddagen medan pappan sover. Hugo måste få nå smorsel då han är torr i huden. Har Essex-salva men den svider så mycket för honom. Jag gillar inte den där säger han och pekar på flaskan ;)

De är ganska fränt vad olika barnen kan bli fastän de är stöpt i samma form. Pojkarna är så olika både i sättet, humöret och kroppen. Hur lilla damen blir ska bli spännande att se!


Ny vecka

Happ! Förra veckan susade förbi, främmande både nära och långväga besök som kom för att kika på våran nya familjemedlem. Ännu mera fina presenter fick lillan och även pojkarna. Fastän jag oftast uppdaterar via appen på telefon så har jag ändå inte skrivit något inlägg! Lillan blev tre veckor igår och har mycke vaken-tid om dagarna och sover oftast gott på nätterna. Äter en gång och somnar om. Så jag känner mig utvilad! Hon är duktig på att äta och först nu har hon börjat ha storlek 56. Hon växer våran skatt!

I veckan har vi höstlov. Och vi har en del inplanerat! Idag kyrkan sen väntar vi mycke besök i veckan. Och det gillar vi! Nu har vi tatueringsstudio jag och pojkarna. Gnuggisar är ju kul!


Surret

Idag var de äntligen dags. Månadens surrjunta. Middag och skoj med fina tjejer! Vi har så trevligt när vi träffas allihopa. Tur att få väga upp tråkiga "betala räkningarna-dagen" men middag och surr. Så jag och lilla damen packade ihop oss och lämnade grabbarna med pappan. Go mat och mumsig efterrätt. Lillan fick ett presentkort på barnens hus. Så då får åka iväg och se vad hon kan tänkas behöva :) tack fina ni hälsar Elise!

Imorgon ska killarna ta kort på förskolan och sen åker vi ner till Älvsbyn och tandläkaren för min del. Måste kika på en ny diskmaskin, kul? Inte alls.. men kul att vara utan diskmaskin? Nej! Så de är ju ett måste..


Då var det tisdag

Denna lilla dam har inre gjort annat än att ätit idag, och dagen är inte slut än. Men de känns som att min energi har sugits ut. Och för att inte tala om de onda bröstet! Oajajajaj buff så ont de för när bröstet aldrig får vila och hon vill äta hela tiden. Idag försöker hon växa ! Hugo har varit hemma då han snorar oh Filip fick åka iväg på förskolan. Nu längtar vi efter pappan som snart har full dag och ikväll kommer gammelmormor på besök :) så mysigt! De var allt för längesen.

Förresten så ska min mor och far ha små valpar i november. Igår gjordes ett UL och minst 3 stycket ruvar Doris på! Så kul med små pudelvalpar.

Såhär fin var klänningen vi köpte igår :)


Måndag

På förmiddagen åkte jag och Elise till distriktet i Vidsel för vikt och mätning. Så skönt att få göra det hemmavid! Hon är nu 52cm lång och vägde 3500gr nu två veckor gammal. Skönt att se att hon växer. Kan ändå inte förstå att Hugo var både tyngre och längre när jag födde honom. Jiises! Han vägde 3935gr och var 53cm lång.

Sen var vi till Älvsbyn en sväng och inhandlade lite presenter och köpte en klänning på Kleda som jag kikat på innan jag visste vad vi skulle få. Jag sa att får vi en flicka ska hon ha den här klänningen och så blev det. Så fin jeans-klänning i ballongmodell. Sista exemplaret! Köpte nå skrillor åt Filip som vill spela hockey. så i vinter får han testa om Skridskoåkning Är något för honom och så får hi väl se om de blir en hockey-spelare av honom. Vi åkte vidare mot Piteå för att hämta en ny dyna till soffan som som varit defekt och fick ett presentkort för den långa väntan på 5 månader. Så nästa gång vi åker till Piteå så ska jag kika om jag hittar något fint.

Nu är vi snart hemma och ska ha soffmys hela kvällen lång. Skönt att John har ledigdag idag! Mellan dom här snyggingarna sitter jag och trängs. Lutar mot att vi ska köpa en större bil, Halleluja! Är redan less på att trängas..


Morgonsurs

Nästan -10 grader ute, då vill man krypa tillbaka under täcket! Tur solen skiner för att väga upp kylan. Nu har pojkarna gått ut för att leka och köra fyrhjuling, alla tre. Jag och lillan myser under en filt. Härliga söndag, life is good!


Hoho aj!

Å igår kväll ömmade ena bröstet lite fastän jag har varit så noga med inlägg, fleeceväst och jacka så fort jag närmat mig ytterdörren. Igår hade jag en amningsbh som klämde och var snäppet för liten. De kan man tydligen också få en släng mjölkstockning av!
Det är lite rodnat bröstet men inte i närheten av vad jag hade när Hugo var liten.

Så idag har vi en ätardag. Masserar och har värmekudde. De känns bättre men fortfarande är de lite ömt.

Ikväll ska vi äta tacos och sen ska jag iväg till systrarna Åhlund en sväng. Har inte tid att ha ont i boobsen!


Krupp

Efter ett lååångt uppehåll så var det dags igen, krupp. Ikväll när Hugo gick och lade sig, självmant att tillägga så fick han bricanyl. Han lät lite hes så här är de förkylning på G tänkte jag. Men nu när han vaknade så kruppade han och var ledsen. Pratade med en fin sköterska på Sjukvårdsupplysningen, skönt att få en bra sköterska någon gång! Så jag skulle ge honom kortison och om de inte gav önskad effekt och lillemannen fortfarande har de jobbigt tyckte hon att vi skulle åka in. Jag är så lättad att det var ikväll han blev sjuk och inte igår då jag var helt själv.

Pappan och Hugo sover i gästrummet tillsammans, känns bättre att få ha dom nära så man har koll. Hoppas att han är piggare imorgon min lilla älskling. Nu ska jag och lillan hoppa i säng!


Vilket väder!

Så härligt! Hela familjen hemma och lediga tillsammans :) underbart. Visst är de tråkigt när gubben jobbar eftermiddag/natt och vara själv på kvällen men guld när han är hemma och "ledig" 3 hela dagar. Ikväll äter vi god mat och mår gott!

Men nu ut i fina vädret :)


Sömnen

Har varit bortskämd med sömn om man säger så den senaste tiden. Så är man van att få sova x-antal timmar i sträck är de extra jobbigt att måsta vara vaken. Inatt då lillan ätit har dom andra sovit och när lillan sovit har Hugo varit vaken och jättemammig och varit väldigt orolig. Haft ont i benen och varit ledsen. Så idag ska jag nog sova middag när gubben sovit klart och varit ner till Älvsbyn en snabbis. Han kom hem 05:00 imorse. Då hans plats i sängen var upptagen, hade både Hugo och Elise i våran säng, på morgon så hittade jag honom i Hugos storpojkesäng. Med fötterna långt utanför, såg lite roligt ut!
Men sov de gjorde han!

Igår fick pojkarna också lite kläder. Filip en Mario-tröja och Hugo en jobbar-skjorta som pappas.


Rättelse!

Blogg.se appen.. Bilderna blev omkastade i förra inlägget.

Bild 1 är dagens skörd i str 68 + lite smågrejs :)
Bild 2 & 4 är dagens skörd i str 62
Bild 3 & 5 är str 50-56 både presenter och inköp.
Bild 6 är presenter samt str 50-56
Bild 7 är fina presenter i str 62 samt onepiecen i 68.


Kläder och presenter

Lillan har mycket fint i storlekarna 50, 56 och 62 nu :) så då är det de större storlekarna som återstår! Handlade lite i 68. De blir spännande att se hur snabbt hon kommer växa. På måndag så ska vi väga och mäta henne hör i Vidsel. Skönt att vår BVC-sköterska är i Vidsel vissa dagar också :)

Bild 1 & 2 är dagens skörd i str 62
Bild 3 är lika samma i str 68 + lite smågrejs :)
Bild 4 & 5 är str 50-56 både presenter och inköp.
Bild 6 är presenter samt str 50-56
Bild 7 är fina presenter i str 62 samt onepiecen i 68

Tack för allt fint vår lilla dotter fått i present! Och tack till mamma och svärmor för allt fint idag <3


Mycke fint!

Ojoj! De blev en hel del till lillan idag. Man blir ju tokig så mycke fint det finns. Fick mig en skötväska av svärmor också. Supertack! hade inte tänkt köpa någon men visst är de skönt att ha en väska med många fack att packa i. När man har 2 blöjbarn och behöver packa extrakläder.

Go lunch på Waldorfs intogs, fika på Storheden och en massa surr. Vilken trevlig dag! Ska fota de ikväll när barnen lagt sig så jag kommer ihåg vad hon fått och hade när hon var liten tjej.

Nu ska vi hem till storebrorsorna!


Staan

Nu drar vi till stan! Bara Laila, mamma, jag och lillan. Lunch, fika och lite shopping. Jag gillar!


Plockar och sorterar.

Imorgon tar vi en tjejdag på stan. Lite shopping och mys! Har sorterat ut en massa kläder nu ikväll. Shit så mycke jag sparat. Gjort påsar med 50/56, 62/68 och 74/80. Egentligen skulle man ha farit på loppis med de men jag ids inte! Och vars skulle man kunna fara ens? Loppis är ju som en sommargrej ;) Jaja, sängen kallar.


Tävling

Jag tävlar om virkade sötsaker =)
Har försökt att virka själv men inte riktigt lyckats så jag hoppas jag vinner!
Var med och tävla om tre valfria virkade godsaker! klicka på bilden för att komma till tävlingen!

En vanlig dag

Härligt avslut på dagen! Vi har haft besök på eftermiddagen. Kul! Middagen bestod av rester, min mat hann bli kall innan jag fick i mig den. Barnen lekte och hade kul. Tidig kväll för en Hugo som inte sovit middag. Filip höll mig sällskap till halv 8 hos mig. En snöig bil parkerade jag i garaget, (Vinterns första snö föll idag). När 2 av 3 barn sov tog jag mig en dusch. Sen när Elise skulle få sin pyjamas så fick hon ligga och mysa på skötbädden, som tack bajsade hon ner hela mig. Så nu efter lite sanering har vi äntligen parkerat rumporna framför tv:n och Hollywood fruarna. Gubben halkar omkring i Västerbotten, puh! Jag längtar tills jag hör dörren låsas upp inatt och han kommer hem, min trygghet.


Kläder

Nu ska jag börja rensa ut barnkläder, göra klädpaket och sälja. Vissa kläder sparar jag för att dom är så fina och också för de är många minnen, lite nostalgi att få gå igenom dom faktiskt! Fast de inte är så längesen dom användes så är de ändå så att man glömt. Finns mycke basic som Elise kommer använda och vissa saker vill jag bara spara på.

Vi har en "flytt-kartong" i varje dubbelstorlek. Med andra ord, mycke kläder! På torsdag ska vi på shopping och då kommer vi nog hem med ett och annat till lillan. Har sett så mycke fint och prisvärt på H&M, Lindex och Kappahl. Så kul! Kanske man fyndar något till sig själv också. Har gått ihop lite iaf, 2,3 kg kvar till invägningsvikten. :) hej hå jobba på!


Livet

Jag skulle behöva vika ihop nå kläder, hänga en tvätt och starta en ny. Bädda, hämta tidningen och koka mig lite kaffe. Dammsuga och städa ihop lite. Men.. Vi myser ju!

Jag är så blödig nu, alla härliga hormoner svämmar över, jag älskar min familj så oerhört mycke, mina fina barn och underbara karl. Jag är lyckligt lottad! Livet är underbart, vi har det så himla bra.


Vardag

Nu är det vardag, gubben går på sitt skift ikväll och jag kommer vara gräsänka på eftermiddagarna/kvällarna denna veckan. Känns spännande! Först och främst att J är ute och kör efter vägarna i mörker och kommande snö och halkväder. Bara vintern kommer på riktigt så blir det ju bra före.
Och sen hur det går att dela sig i tre och hinna med allt som ska göras. Kommer säkert gå jättebra. Pojkarna är snälla. Men jag har en känsla av att lillan kommer få äta i farten inte bara en gång ;)

Idag kommer Eva från BVC och gör hembesök.


Elise förlossning

Söndagmorgon var mina krafter slut, jag var så trött och ledsen. Allt kändes hopplöst! skulle vi aldrig få träffa vårat lilla hjärta? Enligt mina egna beräkningar hade jag gått 18 dagar över tiden medan UL sa 10 dagar över tiden, Mamma var förbi och sa: Nu åker ni in så du får hjälp, jag känner nästan inte igen dig!
 
Jag ville först ingenstans, vi skulle säker få åka hem. Men lilla mor ringde in till förlossningen då jag inte klarade det själv. Dom tyckte vi skulle komma in för att få se hur bebisen mådde iallafall då jag inte känt att det rört sig lika mycke i magen den senaste dagen. Så vi packade in oss i bilen, skickade pojkarna med mormorn och begav oss mot Sunderbyn. Dit kom vi strax efter 14:00 och 14:23 startades CTG-kurvan.
 
Efter 1 ½ timme i kurvan så kom en läkare som jobbade den dagen på förlossningen. Dom tyckte att kurvan såg bra ut, hade önskat lite mer variation på hjärtfrekvensen därav längden på CTG:n, En hinnsvepning gjordes och då tyckte hon att det var öppet ca 3 cm men en bit på livmodertappen återstod. Då återstod bara ett UL för beräkning av fostervatten, flöde i navelsträngen och hon skulle försöka att se hur stor bebisen var då jag kände mig orolig över storleken också. UL:et blev kort! Hon kikade på huvud, rygg och hjärtat men sen så säger hon; -Men här finns det knappt något fostervatten att beräkna på. Jag anser att vi sätter igång dig nu ikväll eller tidigt imorgon, måste höra ihop med mina kollegor så vänta här kommer jag på en stund. Jag blev mycket förvånad och tittade på John. NU?! De förväntade jag mig verkligen inte. Vi hade planerat att åka och frossa på Frasses innan vi skulle åka hem. men föda barn istället? Absolut! de var helt klart ett bättre altenativ. När läkaren kom tillbaka sa hon: - Vi kör på ikväll, gå och ät middag så kommer ni tillbaka och sen kör vi igång. De var en spännande måltid. Skulle vi bli föräldrar idag eller imorgon? Vem är det som har bott där inne hela tiden? Jag satt med ett leende på läpparna hela middagen.
 
På förlossningen kom vi ca.17:30 BM tog hål på hinnorna, satte skalpelektrod och jag fick värkstimulerande dropp. kring 18 kom värkarna igång. Man förde även in en slang in i livmodern för att fylla på vatten åt bebisen, (har aldrig hört talas om att det var möjligt) kan tillägga att det var en konstig känsla, kallt!
Droppet höjdes och värkarna började göra ont. Lustgasen blev min vän och när en annan virrig BM kom in så ville jag ha mer gas i den och de skulle hon fixa men skruvade åt fel håll så att det bara blev syre. Jag andrades och andades, men den hade ingen verkan. Min Bm kom och jag sa att jag vill höja lustgasen ännu mer, det kändes ju inte som att den fungerade. Inte konstigt svarade hon. virrpannan hade ju skruvat av istället för att höja den. Nu började den att hjälpa.
 
Kring 21 var droppet höjt ännu mer och jag hade intensiva värkar. täta och jobbiga. Funderade hur i hela friden jag för tredje gången hade velat gå igenom en förlossning. Hmm.. 6 cm öppen och fortfarande en bit på tappen var kvar. Nu var det skiftbyte och BM Carina kom. Kände igen henne från någon av förlossningarna med pojkarna förmodligen Filips. Kul! Värkarna löste av varandra, John var så duktig och hjälpsam. 21:15 gick john för att hämta kvällsfika (tur han gick då och inte lite senare). En BM student satt med mig och andades i värkarn. När han var tillbaka tyckte jag att det var ett sådant tryck neråt men inte krystvärkar, BM + studenten kollade ca. 21:30 och uppskattade fortfarande 6 cm men nu var tappen utplånad.
 
Happ, Jag vill ha mer bedövning och får höjt lustgasen och BM beställer en EDA. men EDA:n fick avbeställdes lika fort, kanske 10 minuter senare känns det plötsligt som att bebis vill ut. Jag får en krystvärk och blir lite chockad.  Dom hade ju sagt 6 cm nyss!
Oj Oj Oj säger BM studenten och kommer snabbt till undsättning. Huvudet syntes och hon håller emot och säger att jag inte får krysta. Dom andra i rummet fick bråttom, John säger att bebisen har mycke hår. Nästa värk kommer och lilla prinsessan ser dagens ljus 21:49. Det enda jag kunde säga var att hon såg så liten ut och frågade om hon vägde 5 kg i alla glädjetårar. BM skrattade och sa att det tror jag verkligen inte, och sen, Vad blev det?! efter en stund så ser jag själv efter och ser ingen snopp, en flicka! Vi hade fått en dotter. Vi var trebarnsföräldrar, allt hade gått bra! Hon är underbar!
Elise Pettersson
3160gr tung och 48 cm lång
Söndag den 7 oktober 2012 kl. 21:49 
 
Jag var pigg efteråt, sydd med 2 stygn, lillan åt och mådde bra trotts lite fostervatten. Lite torr och flagning vilket var resultatet från lite vatten. moderkakan hade också gjort sitt, den var inte lika blodrik som jag komihåg från mina tidigare förlossningar, tecken på överburenhet. Men hursomhelst, En fin och snabb förlossning precis som jag hade velat. Här ligger hon i pappas famn.
 
Morgonen vi skulle få åka hem.
 
Klädd för hemresa.
 
..och nu har du funnits en hel vecka! kan vi stoppa tiden en stund?
 

Buzzador

Jag köpte min OBH Nordica Hercules genom buzzador och som vi använt den!
Jag är supernöjd!
Vi har bakat matbröd och fika, gjort potatismos och mycke annat!
 
Så funderar ni på att köpa en köksmaskin så rekomenderar jag den varmt!
Nu idag blev det scones som vi ska äta till solsidan. Pojkarna är nyfrisserade och duschade. Nu sover de i sina sängar. För lillan väntar ett bad nu!

Besök

Igår hade vi fina besökare hela dagen. Lillan fick fina presenter och pojkarna likaså! Sen hade vi fredagsmys. En riktigt skön och mysig dag.

Idag har vi varit och hälsar på istället. Farmorn och farfarn har varit på shopping till barnen. Pojkarna ha gympat och nu ska vi äta middag hos morsfars. En bra dag de är med!


Luleå

Då var sista läkarkontrollen gjord och vi lämnar Luleå ännu en gång. Jag mår oförskämt bra! Känns inte som att jag fött barn för 3 dagar sedan. Jag är en vandrande mjölkmaskin. Mina boobs är enorma och hur mycke lillan än äter så är dom lika välfyllda och onda. Blir bra när dom anpassat sig till hennes mat-behov. Lillan hade ökat 5 gr från födelsevikt när vi åkte hem igår, bra jobbat!


Hemma

Så skönt att få vara hemma! Vi träffade familjen stråmo/larsson på sjukhuset för en fika innan vi åkte hemmåt. tänk att de skiljer 9 dagar mellan våra fina småtjejer!

Närmaste familjen har idag varit och kikat på lillan och myst med oss. Hon fick OK-stämpel av alla samtliga ;) Brorsorna är så stolta och hjälpsamma. Filip sa glatt: -Äntligen är vi 5 i familjen!

Ja tänk, vi har 3 underbara barn. Så rika vi är!


Elise

De blev en Elise. Nu har pappan åkt hem men han kommer tillbaka och hämtar oss tjejor imorgon bitti. Ikväll kl. 22.00 ska de tas PKU-test och då var de ju onödigt för oss att åka hem nu och tillbaka ikväll så vi stannar och sover en natt till. Annars är de som de ska. Äta sova och bajsa. Vi har ett eget rum och de är skönt! Lite extra lyxigt istället för att dela med någon. Jag mår bra efter förlossningen, när hon äter har jag ganska mycke eftervärkar men med lite Alvedon och Voltaren så känns inte lika mycke.

Vi har de bra här på BB men Saknar storebrorsorna som var och kikade på lillan igår men imorgon ska vi mysa hemma! Eftersom vi bara hade en body i storlek 50 så var John på shopping igår. Men byxorna från newbie i str. 50 är för stora på henne. Mormorn och moster var också förbi med ett gäng kläder samt att farmorn skickade paket. Så lite tjej-kläder i småstorlekarna har vi nu! Nu ska här ätas :)

Visst är hon lik på Filip?


En tjej!

Äntligen!
Vår dotter, Filip och Hugos lillasyster. Helt ofattbart att HON äntligen är här. Det blev en snabb förlossning genom igångsättning pga näst intill inget fostervatten för liten att simma runt i. Ut kom ett litet flickebarn efter inte fullt 4 timmar från start till mål. Torr och lite flaggning men världens vackraste lilla tjej (inte partisk alls). ;)

7/10 - 12 Kl. 21:49
3160gr tung, 48 cm lång och 34,5 i huvudmått.

Vi mår alla prima och förlossningen gick bra! Jag känner mig lättad och lycklig! De här gick bättre än vad jag trodde :)

Tack för alla grattis och varma lyckönskningar.


Rädd

Jag känner..
Rädsla för att bebisen kommer vara jätte, jätte stor.
Rädsla för att för att äta - bebisen blir stor.
Rädsla för att bebisen inte är frisk.
Rädsla för förlossningen.
Rädsla för att jag inte kommer klara av förlossningen för att jag är så trött.
Rädsla för att bebisen kanske kan få problem att komma ut.
Rädsla för att bebisen inte mår bra i magen.
Rädsla för att inte hinna till förlossningen när/om de bär av.
Rädsla för att John inte kommer hinna hem och vara vid min sida.
Rädsla för komplikationer.
Rädsla över att inte veta hur de kommer att gå helt enkelt.
Rädsla för att jag är har rädsla över allt detta och känner inte igen mig själv.

Jag har känt mig stark men nu känner jag mig svag. Jag har haft lång tid att fundera och dividera nu, de känns hopplöst. Jobbigt att veta att de ändå är en hel lång vecka tills man kan få hjälp. Min rädsla kommer inte minska. Jag är rädd.


Kalas

Idag har vi varit hos svärmor och svärfar och kalasat hela dagen. Uddens smörgåstårta är såå god!! Han har fått en mobil av oss, en touch-telefon så han inte behöver känna sig utanför längre ;) då alla andra i familjen har sådana telefoner.

Har även hunnit med en sväng på loppisen på kuben. Hade grabbarna med mig så de blev en snabb-visit! Men varsin pokemon-ryggsäck fick pojkarna.

Ingen lillbebis ännu iaf. Känns inte som att vi kommer hinna med det ikväll men men. Då siktar vi på morgondagen istället!


Present

Undra om Filip pillat på någon knapp på min mobil för nu hittar den inte nätet.. hmm. någon som är kunnig i Iphone-världen? Han brukar ju få spela spel och idag efter att han fått spela så var de något som inte stämde..
Man är ju bortskämd med att inte behöva starta datorn när man ska kika på diverse saker.

Imorgon fyller svärfarn 60 år och vi ska dit och äta Smörgåstårta och säkert vanlig tårta! Present ska han också få.. Hoppas att han får en fin liten annan present. Hade ju varit speciellt att få ett barnbarn på sin 60årsdag, visst?!

Trevlig kväll mina vänner =)

Oops!

Nu är Ljuskvoten fylld så vi klarar oss, säkert hela min mammaledighet ;) i våras var de nästan tomt, men nu har vi ljus i vårt hus.


Dafny

Vi får nöja oss med docka Dafny tills lillbebisen kommer. Filip kommer bli en exemplarisk storebror!


Mvc

Dagens besök resulterade i mer än godkända prover. Perfekt blodtryck, magen mätte 35cm och hjärtljuden på stadiga 144slag. Blodvädret ligger på 132 ! Utan att jag knaprat några järntabletter. Så det är högsta uppmätt under hela graviditeten. Har legat som lägst på 109 tror jag. Sen så ligger bebisen så långt ner att de förmodligen är svaret på mitt illamående de senaste dagarna. Bebis är fixerad (fortfarande) och BM bokade in Ny tid på måndag för eventuellt besök på spec.mödra och eventuell igångsättning i slutet på veckan. Hoppas att de går igång av sig själv så vi slipper sättas igång.

Jag och mor var på byn en sväng efter det. Förnya lottot, luncha och kikade lite på kläder. Hemma så tog jag och Filip oss en promenad ner till Anneli, skönt i duggregnet! Sen fick vi oss gofika där och nu blir de middag, chili con carne. Mums!


I köket..

.. Hos min mor och far idag:

Sofia (min lillasyster):
- Alltså Sandra, när kommer bebisen egentligen? Man börjar ju bli grymt less på att vänta!
- No shit Sherlock! (Som ungdomarna brukar säga) blev mitt svar ;)


Promenad

Idag har jag varit ut på promenad i finvädret. Har traskat i min egen takt med musik i öronen. Så härligt! Imorgon har jag tid hos BM för besiktning. Sen kanske vi tar en fika jag och lilla mor innan grabbarna ska hämtas från förskolan. Efter de ska vi på Kalas hos Anneli!


I'm Weasel

Mormors lilla Greta


Försäkringar

Jag tycker att det är skönt att veta att man är försäkrad. Själv är ja nog dubbelförsäkrad, betalar på en egen samt att jag har kvar en barn/ungdomsförsäkring som mina föräldrar fortfarande står för. Båda pojkarna är försäkrade inom TryggHansa och likaså är bebis försäkrad, redan i magen. Tog en "gravidextra" försäkring som täcker graviditeten samt till bebisen är 6 månader sen får man fortsätta på en vanlig barnförsäkring. Dyrt med försäkringar men barnen är ju de bästa man har så jag tycker att de är värt varenda krona!

En snubbe ringde just från TryggHansa och frågade om vi var nöjda med de vi hade tecknat, surrade lite och så skrattade han till.
- Du måste tro att jag är gammal som gatan när jag säger detta, men försäkringen som din mor tecknade när du var bebis, tecknade hon med mig! Och alla våra barnförsäkringar har jag också tecknat med honom. Haha

De var ju en rolig parantes!


En vanlig tisdag

Pojkarna på förskolan. Filip fick följa med på badet. En promenad ner för att hämta grabbarna och gubben plockade upp oss alla där. Snabb handling för lite jäst och hem för bullbak. Missade äggen, svärmor kom till undsättning. Bra planering där. Inget mjöl, häpp! gubben gjorde utryckning till ICA. Nu är degen på jäsning och ikväll har vi förhoppningsvis snurrbullar! Lika snurriga som mig kanske?

Nu ska jag vila en stund innan de ska bakas ut.

Lägger ut en bild från gårdagens förmiddags promenad. Vi fyndade kottar och hoppade på stenar i diket. Hugo var rädd att vi skulle glömma Filip, jag var rädd för björnar. Men hem kom vi alla med skinnet i behåll!


Bebismys :)

Idag har vi varit till Sävast och träffat Astrids lillasyster Elsa för första gången. Så mysigt med en liten bebis. Jag har luktat och luktat, kramat och kramat! Konstigt nog känns det som att min bebis-hunger stillats lite istället för att ökas ;) hon var så liten och fin! Vilket bra jobb ni gjort! Tog mig en bild på pappa Crilles fina småflickor och sambo! Tack för idag mina vänner :)


BM

En hel natts sömn! Välbehövligt.

Enligt BM så är de "riktiga" BF datumet 27/9 enligt både UL och mitt tillverkningsdatum ? . Har surrat med BM Linda nu på morgon. Hon räknade och kollade. Jobbigt men bara bita ihop. Dom datumen som jag fått tidigare av andra BM förstod hon inte hur de kunnat uppstå men men. Så idag ska jag alltså vara v.40+3. Alla dessa datum som varit och är gör mig förvirrad men hon är bra Linda så jag litar på henne! Inom 2 veckor så ska bebisen vara ute, och visst, har man väntat 9 månader så är ju 2 veckor ingenting. Måste bara intala mig det själv.

Jag försöker tänka att de finns dom som gått +20dagar. Men de är svårt att tänka så när man är i de. Den eviga väntan. Jobbigt som sjutton! Fastän de känns som att bebis huvud är halvt ute ibland så ska jag vara aktiv och försöka ta mig ut på promenad.. Stå och gå kanske tyngdlagen skyndar på lite? BM trodde inte att de skulle bli på tal om någon igångsättning då kroppen visat att den klarat det själv 2 gånger. Men samtidigt är alla graviditeter unika så man kan aldrig veta. Jag känner mig piggare och mer uppåt, kanske för att jag fått sova utan värkar?

Ny vecka, nya tag!