Filip

Tänk att du blir 5 år mitt lilla hjärta! För 5 år sedan så var denna dagen mycket nervös och jag var höggravid! 12-slaget passerade och vi fick en 2008 😊
Tänker mycke på våran storFia, Erika och Tina. Spännande dag för höggravida som sagt, blir det 2012 eller 2013? Vi tror på 2013 för alla tre ❤ nu är de inte länge kvar!

För första gången ska jag nog ha ett nyårslöfte:
- Lägg energi på sådant som är viktigt och ger energi tillbaka!

Gott nytt!


Nyårsafton

Blir en mycket lugn kväll. Egentligen skulle vi ha vart hemma med fina vänner. Men jag har varit så trött och haft högt tempo på sistone här hemma och i huvudet. Tror att jag har lågt blodvärde, ska kollas upp på torsdag. Tänkt mycke på vad som komma skall och allt annat för den delen. Så ikväll ska vi istället äta hos svärföräldrarna och sedan hem. Känns så skönt att bara vara och inte ha några "krav" alls, bara familjen. Precis vad jag och vi behövde. Idag har jag haft mycke energi, redan klockan 06:00 var de morgon för mig och lillan. Skönt att man börjar känna sig piggare.

Detta har varit ett händelserikt år! Bästa på hela året var ju att vi fick en liten prinsessa och familjen växte till fem. Nästa år kommer nog bli minst lika bra då vi börjar året med att bli familjen Pettersson. ❤

Gott nytt år mina vänner!!
Slänger in en bild på mig och Ozzy 😉


Sova

Hjärnan går på högvarv, mycke att tänja på och jag sover på "nålar". Lillan sover nu som regel mellan 21-06:30, äta nattmål gör Jon mer sällan nu! De som håller en vaken är grabbarnas hosta och Filips benvärk.

Hey tomten, önskade mig ju att få sova, Typ ett år. Glömde du det eller?


Retro Möbler!

Lite retromöbler efterlyses!
• En stringhylla eller liknande hylla
• En teak bokhylla (ej bredare än 125-130 cm)

Funderar även på om någon har en rulle svart/vit randig tapet. Helst breda ränder 😃 eller annan fräsig tapet till rätt pris 😉

Någon som har eller vet någon som har ?? Behöver inte se ut som på bilden. Och gärna att de finns i Norrbotten.
Kommentera här i bloggen eller maila på [email protected]


Arbetaren

Våran lilla arbetare


Kånken

Nu har alla barnen varsin minikånken från fjällräven. Elise fick en av farbror Magnus! Tack alla fina för barnens klappar, både vi och barnen är så tacksamma! Tack tack för de vi fick.

I mina paket fanns de sockar, sportbh, godis, kaffemugg från sagaform, en tavla och pengar ❤ John fick sockar, kalonger, pengar och en perkulator.
Tack alla!


GOD JUL

God jul på er alla! Hoppas ni får en toppen dag. Jag har däremot tappat bort julkänslan, hoppas den infinner sig senare.. Ska försöka locka fram den!


Fynd fåtöljen

Här är min fina fåtölj som jag fyndat för 30:-. Lite nytt tyg bara och se så fin!


Ute

De är så vackert ute. Solen skiner på trädtopparna och himlen är dov-blå. Men, -30,4 grader kallt.. Dra en gräns!


Shopping

Idag har jag varit och storhandlat, i Älvsbyn på Coop! Vi handlar nästan alltid hemma på Ica. Så de var faktiskt riktigt roligt att se en annan affär och jag fick så mycke för pengarna tyckte jag. Var dock inte ensam som shoppade mat. Var där rätt så tidigt men de spelade ändå ingen roll nu i juletiden! Jaja, efter 5 påsar mat och lite annat som inte rymdes i påsarna samt ett stycke litet barn som charmade alla med leenden så åkte jag hemåt glad ihågen 😃

Var även och hämtade en korgfåtölj jag köpt för 30kr på köp och sälj sidan. Tror den kommer bli cool, bara jag får klä om dynan till! Kan ta en bild så ni får se den imorgon. För nu slänger jag in handduken, god natt!

Bifogar en bild på våran fina flicka i sitt nya hårband! Hon har börjat odla plannlugg denna donna (och dubbelhaka) 😋


Klädpåsen

Har som sagt gjort en STOR rensning i klädkartongerna. En påse skulle levereras (då jag likaså hade ärenden) till Piteå och fick bo hos Carro några dagar som tillslut blev typ en månad! Bruden som ville ha dom hade så många ursäkter, hämtade dom aldrig och tillslut att jag la ut dom till försäljning igen. Men tur för Carro som fått tänka på mig varje dag och stund hon sett den där blåa ikeapåsen! Eller hur min vän?;)

Så nu har våran snälla kompis hämtat kläderna och jag har dom hemma igen inför vidare leverans ;) haha, beresta kläder minsann, kanske inte så miljövänligt men å andra sidan så kommer nog miljön bli glad iallafall då dom kommer glädja familjen som kommer använda dom igen, alltså återanvändning. Miljötänkande, ja någon gång ska jag väl börja!


Haha och presenter

Jag måste skratta åt mig själv. Förra inlägget är precis som de jag pratar. Jag hoppar och byter samtalsämne hela tiden! Typiskt😉 jaja, jag förstår mig själv iallafall.

Vad jag skulle skriva är om de här med presenter till dop och bröllop. Har fått förfrågan om vad vi önskar oss. Så svårt! Men..
Till Elise så kan jag ju säga vad som helst och att om någon vill köpa henne kläder så önskar hon sig kläder från str. 74 ! Hon börjar fylla kvoten av 62/68 😊 eller en slant till hennes sparkonto. Om man vill bidra med något till oss så önskar vi oss en slant. När man bott tillsammans i 8 år så har man ju de mesta man kan behöva 😉 eller presentkort dock inte resecheckar. Men mest utav allt önskar vi att våra gäster vi bjudit kommer! ❤ Då vet ni.

Ha en bra dag 😃


Ny dag 😃

Ingen mer insjukning för någon annan i familjen, så skönt! Nu ska bara de där 48 timmarna passera för Hugos del så är vi på g igen! Igår kokade vi knäck för andra gången och för andra gången fastnade allihopa i formarna! Skit.. Är de för att jag kokade på laktosfri grädde? Den är ju ändå på 35%.. Eller har Ica gamla formar?

Ska ner till Älvsbyn imorgon och göra några ärenden! Så får jag väl provköpa formar där. Efter julmiddagen på hotellet så ska vi hem till oss och träffa tomten, fika och äta gotta. Första julen Jag inte önskar mig något speciellt faktiskt, Jag har allt jag önskar mig. Jag längtar bara till julmaten och att de ska bli februari! Men visst är de mycke man skulle kunna hitta på och köpa sig men i år har vi dragit ner på julklappsinköpen och vi har önskat att barnen får klappar istället för vi vuxna. Jag och John har bestämt att vi lägger slantarna på dop/bröllopskontot istället för presenter till varandra!😊 och de känns så bra!


Brand

Vad är egentligen lite magsjuka om man jämför med en brand där 2 familjer förlorade ALLT dom ägde, och nu lagomt till jul! Vilken tragedi, många tankar går till familjen Lundberg. Tur att alla undkom lågorna. Tänk hur snabbt allt kan förändras..


Ovälkommet besök!

Happ! Hej magsjuka, jag har inte saknat dig sedan sist..
Ikväll såg Hugo hängig och trött ut. Jag tänkte att det uppenbarligen borde vara för att han gjorde morgon redan 4:00 då John åkte på jobbet. Vi låg kvar i sängen och mös och sen var de dags för dagis! Vi hade en bra dag med lek och bus och killen somnade 18:00 istället för 19:00. Ganska förståeligt det med då han inte har någon vila under dagen och vaknade så tidigt. Men kl. 20:00 kom han ner och var väldigt mammig, skulle få välling men kräktes.. Huvva så små och ledsna dom är när dom är magsjuka! ❤

Han fick se smurfarna och vi slog läger i soffan/ sackosäcken jag, Hugo och Elise. Sackon är toppen då dom sitter mer upprätt och man inte behöver byta flera gånger i sängen. Men han kräktes bara en gång och har sovit hela natten. Nu på morgon lyser de bus i ögonen som de annars alltid gör 😃 vi har tagit jullov från dagis redan nu (tror inte att dom vill ha oss där heller) och hoppas att vi andra i familjen får slippa kräket!
Peppar peppar ta i trä! Vi andra mår be än så länge! Hoppas vi får äta julbord på julafton. Men då bör ju detta vara överstökat, eller?!


Ny vecka

Och snön ger sig inte! Jag är less less less.. Vi som har haft så många planer men fått lägga dom på is. Igår skulle vi till Sävast och sen till Kalix. Men i halkan och snöröken kändes de onödigt att åka iväg i. Hoppas att vädret blir bättre och vi får fara iväg på mys!


Trött!

Tar på krafterna att hälsa på och charma alla på mammas jobb ❤ lilla godingen sover på mamma!


Skruvning

Arbets-Hugo är i arbetstaget, ska göra allt som pappa. Fast han skruvade i lilla fyrhjulingen 😊 sötnosen!


Snöberg

Nu börjar snöhögen på gården ta form. Den är stor och kommer bli större. Filip kämpar på, gräver och klättrar i högen. Hugo är en arbetspojke idag och hjälper pappan i garaget. Bilen ska fixas!


Luciatåget

Igår morse var vi och såg på ett stort och fint luciatåg. Sofia var en av de 30 st och de sjöng så fint. Elise premiär såg lucia. Hon ville också vara med och sjunga och gav ifrån sig lite lovsång hon med. 😊Hehe

Lucia är en av de mest stämningsfulla av våra fina kristna traditioner. Då lucia varit är julen indansad känns det som. De är så mysigt, nu är de verkligen jul! För några år sedan så var detta en riktig festhelg för våran del! Innan alla underbara barn vill säga. Men nu i helgen ska vi bara må gott och ha de skönt. Inget stort kakasande, rackars vad vi ska vara pigga imorgonbitti! hehe
Söndag åker vi till Sävast för att fira en 2 åring och sedan åker jag och lillan till Kalix och storFia 😀 jag längtar!


Filosoferar

Lillan har somnat och jag skulle göra en tidig kväll! Jo, visst här ligger jag istället och förundras över livets överraskningar. Bland annat, Vem gömmer sig i Tina, Erika och Sofias fina magar? Oo så spännande! Jag kikar även på dukningar, sånger och ringar, har förövningar beställt ring nu! Har varit och kikat på ringar lite här och var. I Piteå på Sivs ur och guld var personalen supergulliga och de tycker jag är så viktigt vad än man ska köpa! Hittade inte någon som riktigt föll mig i smaken, man har ju en vision hur den ska se ut, men nu äntligen är den beställd. Vitt och rött guld, och ganska många stenar blev de på den eller diamanter heter de ju 😉 ni får väl en bild då dagen är kommen!

Vilket fantastiskt år detta har varit och är. Mycke har hänt och jag känner mig så lycklig! Pojkarnas utveckling, graviditet, Elise, frieri, roligt fast jobb, många bebisar bland vännerna har kommit och väntas. Fina vänner och familjen ❤ kärlek är allt jag känner! Och då har vi kvar julen och nyår.

Inte ens bilen eller en trasig frysbox kan få mig på andra tankar just nu! Hihi
Imorgon ska vi äta golunch hos fina mamma. Vi ska först på luciatåg på morgon och sedan lunch och pyssel i Sörstrand. De är så juligt och fint där nu, vet inget ställe där de är så juligt och mysigt som där. Snacka om mys att få fara dit och dricka glögg bland alla ljus och tomtar. Jag längtar till imorgon😋


Natti

Jag och sedan går och knyter oss nu! Pojkarna sover sen länge ❤


Festligt

Igår hade vi fest på dagis 😄kul att våra fina fröknar fixar detta varje år! Mycket uppskattat från alla familjer! Idag när jag skulle åka till förskolan small de till och bilen säckade ihop! Happ, hem och byta bil. Ut med barnen och in i nästa i argen.. Smällde igen bildörren och sa högt "skitbil" (och lite fula ord tyst för mig själv också) då frågar Filip:
- mamma, har du tappat ditt tålamod nu?
Då får man ju hålla sig för skratt.
Crap, en ny luftbälg. På de här också. God Jul!

Jaja, då var man billös då. Hoppas att vi hinner få tag på en ny då jag ska till Kalix på söndag.


Sallad 👍

Måste verkligen rekommendera ni som gillar sallad att köpa på Coop. Så gott att få plocka ihop sin egen blandsallad och ta med sig hem. Ska man nu äta på plats går man ju någon annanstans. Men på Coop har dom så mycket att välja mellan och billigt! Nu är vi påväg hem och magen ropar efter maten 😊


Magen

Filip stod i köket och tittade åt mitt håll.
-Mamma vet du? du har en gammal mage! Varför?
-Därför att du, Hugo och Elise har bott där inne! Då kan den bli lite skrynklig och gammal. Men de gör ingenting ❤
-Jag förstår..

Filosofernas man har talat!


2 månader:
4760gr
57cm
38,5 i huvudmått


Snökaos


2 månader

Idag ska lillkvitter vägas och mätas, 2 månader imorgon! Underbara lilla unge ❤ hon sover med ett mat-uppehåll och somnar sedan om på nätterna. Precis som sina bröder gjorde. Hon har 56-62 på kläderna nu men mest 62. Älskar att sitta och titta på allt från babysittern, sova i vaggan på dagen och spjälsängen om natten. Vagnen sover hon i medan den rullar och möjligen 15 minuter efter att den stannat. Bilen är ett riktigt sömnpiller där sover så länge bilen rullar och fortsätter medan hon sitter fast i bilstolen. Samtidigt är hon en väldigt vaken tjej!

Kräks gör hon också, jämförelse med bröderna som nästan aldrig kräktes gör Elise det mycke tycker jag. Hon äter så fort, finns mycke mat i boobsen antar jag! Världens finaste tjej, vi är så stolta hela familjen, ler och är glad så fort någon pratar med henne eller bara tittar på hon. Stadig i nacken och starka små ben. Lillsocker, vad skulle vi göra utan dig?


Julfirande 🎄

I år skulle vi ha varit hos mamma och pappa på julafton men eftersom dom har lillvalpen så går det inte riktigt. Eller nog går det alltid men en 4-veckors valp och 25-30 personer kan ju bli lite rörigt för lillen, så vi är inte där!

Det blir nämligen så att vi ska upp och dansa kring granen på Storforsen Hotell istället, då mamma ska jobba en sväng på eftermiddagen. Julbordet äter vi också där. Så lindrigt, ingen som behöver ställa till ned någon mat osv. Sen då vi är mätta i magarna åker vi hem till oss dit tomten kommer och alla klapparna öppnas. Hade någon sagt till mig att vi inte skulle vara hemma på julafton iår redan förra året hade jag inte gillat idéen. Jag har aldrig velat åka bort på semester eller bo på hotell eller något liknande juletid för att jag vill vara hemma på julen! Så känner jag personligen, hur andra gör de bryr jag mig inte om. Men man ska ju aldrig säga aldrig! Så i år blir en ny upplevelse, äta middag med stora tjocka släkten och en hel hop okända människor, kanske de är någon man känner på plats? Personalen i alla fall! ja, De blir nog bra 😃 får se hur vi gillar årets upplägg. Recenserar efter julen!


Underbara barn

Hugo satt under ett täcke framför tv:n. Filip kommer och frågar:
-Hugo, får jag sitta här och mysa med dig?
- Okej!


Julfint 🎄

Igår när mamma hade jobbat klart så skyndade vi oss iväg till Sävast för att lämna några möbler till Simon, hälsa på och julpynta lite. Först fungerade inte släpets lampor så vi fick inte med alla möbler han ville ha och när vi kommer dit hade vi glömt julpyntet! Haha, man kan ju hålla sig för skratt. Så en middag och lite glögg myste vi till det med. Vi hittade en sarjad stjärna i garderoben som vi ställde upp i fönstret tills vidare. Han har en riktigt mysig lägenhet. Förstår att han trivs i Sävast! Det är ett trevligt område. Så en favorit i repris blir inom kort. Men då tror jag att vi ska ha ett fungerande släp med grejer i och julkartongen placerad i kofferten 😉