Påsklivet

Vi njuter av grillat, solsken, skoteråkning, pimpling, trevligt sällskap och ledighet tillsammans!


Rymlingarna

Igår innan vi skulle ut och påska så klädde vi på pojkarna och dom gick ut i snöhögen som dom brukar. Jag skulle bara klä lillan och tvärt ge henne mat. Men jag såg grabbarna i fönstret. Tio minuter senare hade lillan ätit och var påklädd, nerbäddad i vagnen. Då såg jag inte grabbarna någonstans! Vi ropade och letade, sen ropade jag på John som fick hjälpa mig. Knackade på hos grannarna, sprang i skogen och skrek deras namn men dom var spårlöst borta. Herregud vad rädd jag var! Hade någon tagit dom? Hur hade dom hunnit försvinna? De rörde sig bara om minuter! Sen ringde plötsligt telefonen. De var en i från Vidsel som ringde och frågade om vi hade pojkarna borta.

För er som inte vet hur vi bor så är de utanför Vidsel, högst upp på en lång backe,1km ner mot en ganska hårt trafikerad väg såhär vid påsk. Där vid vägen kan man gå takt över men med bil måste man "köra runt" för att kommer ner till Vidsel. Där hade grabbarna passerat och gick samma väg som vi vanligtvis brukar gå. Dom måste ha sprungit. Till kvinnan som ringde mig hade pojkarna berättat att de skulle till farmor och hälsa på utan mamma!

Jag kastade mig gråtande i bilen och gasade ner till Vidsel, hur hade de hunnit dit, tänk om någon kört över dom, tänk om, tänk om! Har aldrig varit på rädd i hela mitt liv. När jag körde upp på gården hos svärmor och svärfar i panik, såg den kaffedrickande soldyrkaren till farfar ut som ett frågetecken. Pojkarna hade precis kommit fram och stod och vinkade när jag klev ut ur bilen och frågade vad dom gjort?! Så svarade Filip, "du förstår, vi ville till farmor och vi orkade gå hela vägen själva!" Och skrattade. Mamman skrattade inte, satte barnen i bilen och körde hem. Vi har tagit ett stort snack med dem. Hur rädda mamma och pappa blir när man går hemifrån utan att berätta var. Aldrig förut har de lämnat gården utan att fråga, Filip berättade att de var hans idé. De vill jag aldrig mer vara med om. Så obehagligt!

Nu har värsta rädslan lagt sig men de kommer nog sitta i länge! Älskar mina över allt annat ❤


Mys!

Igår tände vi ljus mös ner oss i soffan efter dagens bravader och sena middag. På skänken vi har i köket står vackra tulpaner. Fick ett knippe av svärmor och så hade jag köpt ett själv så det blev en fin bukett! Älskar tulpaner. Det vackra KostaBoda fatet vi fick i bröllopspresent står också där. Det är så fint så jag vill ha de framme hela tiden men samtidigt är jag rädd för att det ska gå sönder. Finns det väggfästen enkom till dessa stora fat månntro?

Nu på morgonkvisten hör jag någon ropa vid halv 7 (sovmorgon) förutom att Elise ätit 3 ! gånger inatt, "Mamma, jag har bajsat". Sätter mig upp tvärt i sängen och undrar om jag drömde? Samma fras upprepades. Ojoj. Då fick mamman bråttom. Våran Hugo har nämligen varit utan blöja en hel vecka nu. Eller endast nattetid kanske jag ska tillägga. Och han är superduktig! Men hade han tagit av blöjan??
Har varit och ränt, hälsat på och vart ner till Älvsbyn. Ingen olycka har skett! Men nu var ju frågan, har han hunnit till toan? Många cenarium spelades upp medan jag susade nerför trappen yrvaken. Där nere hittar jag min fina kille balanserande på toa. "Mamma, jag är klar" säger han och ler. Stolt stolt stolt! Går inte att vara annat. Snart har vi bara ett blöjbarn. Jag vet att det kommer hända olyckor men nu har han förstått hur de fungerar och kan säga till innan de är försent! Älskade barn ❤


Påskar

Glad Påsk!!!
Mina snygga killar klädde ut sig till pojkkärringar och påskade lite. De hade varsin kaffepanna som inkasserade både godis och några slantar. Kanske inte en äkta utklädning. Men man taget vad man haver! Hittade några gamla Palestinasjalar och deras egna bakförkläden. Snyggaste grabbarna!

Imorgon skriver jag om dagens händelse, de är verkligen så.. Från den dagen du får barn så har man hjärtat utanför kroppen! ❤


Klockan

Är de för att de är så ljust ute nu för tiden eller bad har hänt! Barnen vaknar före alla tuppar som kam finnas. Suck! Men till helgen ska man väl dra fram klockan så då kanske de blir ordning igen?

Idag ska Filip till tandläkare på återbesök för kraschen han gjorde på Agnes kalas. Jag ska påskhandla. En liten sak var till barnen i deras påskägg samt maten som behövs för en påskhelg. Igår hämtade jag och Filip ris. Så lite fjädrar måste vi ju också ha! Annars så tar vi de lugnt. Hade tänkt baka lite hastbullar med. Perfekt ute fika!


Äntligen natt

Äntligen ska Jag lägga huvudet på kudden och somna in. Efter att John åkt på jobbet så har de varit full rulle här hemma. Ungarna har haft jättekul tillsammans. Men jag känner mig sliten, håller jag på att bli sjuk? Elise lillhjärtat har skrikigt sig till sömns. Skulle tippa på magont i kombination med trötthet. Woho. Så tur i oturen blev de ingen träning för min del. Ingen barnvakt då John jobbar em i veckan med. Ej heller någon surrjunta. Men de kommer fler tåg. Imorgon så måste här städas. Värre bombnedslag har jag inte haft här hemma! Ingen ordning, imorgon vet jag vad som väntar. Tur att övervåningen är fin iaf.

Tror jag lurar hit lillan också så kan vi planera inför hennes lägenhet. Herregud, till hösten börjar hon gymnasiet i Piteå. Så mysigt med egen lägga. De fixar hon galant och kul för mig som får hjälpa till med inredningen. Vi hittade bord och stolar på blocket ihelgen som ska få en makeover.

Sov gott folket!


Påskveckan

Förra veckan kan vi ta bort ur almanackan! Trasiga bilar, bestulen bilfront. Kul födelsedagspresent för min älskling. Eller så inte.
För några år sedan så började bilen brinna lagomt till jul, julklappen var ett faktum. Och nu detta. Vi är ju som sagt friska och har de bra. Men ibland känns de nästan som att livet pissar en i fejset! för att citera min man.

Det värsta i kråksången är att barnen också blir drabbade. Vi hade ju kunnat åka till fjälls typ i en månad om man inte hade behövt lägga ut så mycket på bilarna! Istället för att lägga besparingarna på skit. Men bilar behöver vi ju då vi bor såhär. Nog om det!

Påsken är redan här. Vi ska vara hemma och må gott! Förhoppningsvis behöver vi inte magsjuka hela familjen. Som ifjol. Må gott i solen, äta gott, köra och åka skoter. Promenader, hälsa på folk i bland annat Kåbban. Ja en kort sammanfattning! Happy Easter i förskott.


Mim

Måste bara visa min tunika som jag bland annat fick i födelsedagspresent av mami och papi! Älskar den. Av svärpäronen fick jag ett inspiratrionspaket, kanske jag nämnt det? Nya träningskläder, sportbh, lättaste skorna och terminsavgift på gympan, tack! De behövdes en liten knuff för att sätta fart, nu är jag igång. Båda min nya utegortex ocn inneträningsskor är med rosa detaljer, jag gillar ceriserosa! Rosapantern som susar fram. Hoho

Trött mamma ska nu sova. Imorgon ska tårtan garneras, kul jul!


Less!

Jag blir så less, alltid är de något. Känner mig uppgiven och besviken. Men vad att göra? Vi mår bra och är friska. Allt blir kanske inte alltid som man tänkt de, men då får man ta de så! De är tur att mina stjärnor lyser klart här hemma. ❤

Förra veckan var jag taggad men då var inte alla på plats och nu skiter jag nästan, bara nästan, i de! Men idag.. 3 månaders uppsägning för dagisplatsen! Skämtar ni?
De är tur att vi trivs så bra i Vidsel, med vänner och familj. Till Älvsbyn skulle jag aldrig flytta! Jag har en framtidstro och vill att byn ska leva vidare. Därför har jag gått med i en processgrupp som ska jobba fram möjligheter till att byn utvecklas. Så mycke inspiration och kreativa människor det finns i vår by. På skolan finns det möjlighet att göra sin röst hörd. På andra våningen på högstadiet kan man besöka projektledaren och ge sina idéer och visioner. I arbetsgruppen sitter både företagare med säte i byn, politiker mm. och typ jag, en småbarnsmorsa. Mehe. Vi kommer även ha allmänna träffar på Kulturhuset (annonsering kommer) för att delge och samtala med byborna, hur vill vi ha det? Kan man göra Vidsel till en egen kommun förresten?


Fixet

Morsning!
Idag klev vi upp 05:00. Jag och lilla gumman. Och nu rackarns sover flickebarnet. Japp, då brukar i regel Hugo vakna så att lägga igen mina blå är inte någon idé. Igår blev jag naglad, storhandlade mat och ingredienser till Jonnes tårta samt kikade in deklarationen - både jag och mannen får tillbaka och de får vi väl lägga på bilen då, skräp! Hur som haver har jag och mommo en mysig dag. Lillan var exemplarisk trotts väntan på extreme och sen lyxade vi till och åt middag på Exotic. Nom nom

Idag ska de bakas och fixas här hemma.


Drömmer

Jag var på shopping, storhandlade mat och diverse på Ica maxi i Luleå. De fanns så mycke att lägga ögonen på. Något störde men jag fortsatte min handling. Vaknar tillslut ur min härlig dröm. Va? Lillan vill ha mat? Herregud vad ledsen hon var! Skämmes mamman. Nu är de dock frid och fröjd. Nöjd bebis= nöjd trött mamma. Sov gott


Andörjan

Idag i PT så var de en riktigt snygg kille ❤ eller 2, den andra stod på startlinjen!


Wihoo

Hemma i soffan. Mormor och mamma hade värmt upp den under tiden jag spenderade i gympahallen. Härligt. Imorgon har jag och Elise frukost-dejt med Erika och Nevada. Mys!
Sen fick jag ett roligt erbjudande. På onsdag ska jag infinna mig på Xtreme Beauty i Luleå. Jag ska få nails baby! Så kul. Blev så glad när Ninnie frågade. Hade fin-naglar på bröllopet men de satt inte så bra, kanske de blir bättre denna gång? Mina naglar är så korta och fula, bemödar mig inte ens att måla dem. Värt ett försök i alla fall. Härligt med mama-time! Barnen har terminskalas på förskolan och får stanna över lunch, sen bör jag vara hemmaplan lagom tills gubben börjar jobba. Detta fantastiska livspussel går faktiskt att lösa. Nu väntar sängen.


Pyssel-sug

Det kommer i vågor och igår efter jag varit på Latino-passet blev det utdelning! Symaskinen åkte fram och två nya kuddfodral syddes. Tog fram fina spira-tyget men insåg att de inte skulle räcka till två överdrag. Fann i gömmorna en snutt ikeatyg och så blev de fart på symaskinen. Ett par knappar som jag köpt för några år sedan kom till användning och frampå trissor så grannt de blev! Sydde även en dyna till Elise nya matstol. Även där, man taget var man haver. En gammal gardinkappa satte livet till. Perfekt! Idag har jag målat ramen till hönsnätet klart. Nu återstår det bara var i Elise rum jag ska sätta upp den :)

den här veckan började bra! Ikväll är de träning igen. Kul!


Andörjan

Idag har mina fina prinsar åkt andörjan! Hugo var yngsta deltagaren och kämpade tappert. Väl imål ville han påpeka att han hade ont i benen. Men de var kul! Filip skidrade för allt i världen och sa hela vägen, jag vill vinna och han var först imål hjärtat. Nummer 1 och 2 var deras startnummer. Kanske är dom i pitan imorgon, dom blev iaf intervjuade.


Idag

Vilken dag! Förmiddagsmys med Ellen och Fia. Hämta Filip på fsk. Lunch hos svärmor och där så somnade lillan och jag fick gå ensammen på en lång promenad. Underbart. Pappan och lillemannen åkte till stan för att hämta bildelen. Kyckling i ugnen, ris och hemma gjord sötsursås till middag. Och ikväll gympan! Imorgon åker jag till byn, jag ska köra bil. Hehe


Imorgon

En vanlig dag. Vi har de så skönt hemma. Bildelen hämtas på torsdag så då först har vi en bil. Har känts som att vi gått i ide. 3 veckor utan bil pga beställningsvara, felskickat och nu en nybeställning vi hoppas är rätt, så vi har hållt oss hemma då John jobbat för att vi varit billösa. För Innan man traskat ner till fsk med barnen vilket säkert skulle ta 20-30 min beroende på dagsformen på Filip och sedan hem för att sitta ner en stund och därefter gå tillbaks för att hämta dom och sedan hem igen, så är inte värt det!

Eller promenaden skulle ju vara härlig men då dom nu endast är mellan 8-11 så blir de bara en massa stress för, ingenting. Barnen frågar inte längre efter att få fara dit. Så jag känner att vi hellre är hemma. Tråkigt men sant. De dagar de säger att de vill fara åker vi vanligtvis. Det skulle bli bättre kontinuitet i barnens vardag var ett av argumenten för att barnen skulle vara där 3 h/ 5 dagar isf. 5 h/ 3 dagar. Vi har aldrig varit så här lite på fsk någonsin jämfört med föregående termins upplägg. Men de känns nästan som att de var det som var meningen. Tråkigt.


Hugo

Pappan tycks ha glömt något idag också. Börsen igår och ... Idag sin mini-me. Hehe. Hoppas de går bra för honom ändå i detta härliga väder. Vi tog på oss utekläderna i förmiddags. Drog bobben över gårdsplanen, aktare oss för bionicol-spindlarna i träden och klättrade i backen utan saltomortaler. Eller jo, Filip visade hur man åker köttbulle nerför backen. Såg lite läskigt ut men barnet skrattade hela vägen ner. Jag säger hela tiden; Var nu försiktig! Kom hit. bla bla. Men som min make hade sagt; nog går det bra! ska vi klä in dom i kuddar eller??
Jag kanske är lite nojig men.. Mjo, går det eller? De där med kuddarna alltså.


Skridskor

Typiskt när vi skulle åka, de var inte uppskottat. Svåråkt för en pojke som aldrig stått på skrillor och för en mamma som lade ner karriären som skridskoprinsessa vid 12-årsåldern. I kämpade på, några fall senare höll jag på att sätta tänderna i sargen och vi kom överens om att fara tillbaka då någon traktor skottat upp planen. Hur de än var så är Filip precis som min Samuel, uthållig, snabb på att lära och fantastisk balans. Inte bara en gång surläppen kom fram när vi var små och han lärde sig direkt och jag fick kämpa innan de gick. Men då är jag envis som en åsna!


Love

Mitt nyårslöfte - I Love You! ❤
Ikväll ska jag tanka upp energi med mina fina. Har känt mig trött och slut senaste dagarna. Som att en förkylning varit på G men jag besegrade den! Mehe. Tur man tar snälla barn. Filip och Hugo har för ovanligheten skull kommit överens på bästa möjliga sätt. Älskade ungar.

Vattkopporna då? Nja, tror bara att ungen är torr! Om nu mostern hunnit smitta ner dom (vilket jag inte tror då vi sett henne på en vecka) så bör prickar komma lagomt till påsk. Magsjuka förra påsken och koppor denna. Fantastiskt!


Söndagsstek

Eller kok menade jag. Igår kokades de flatpalt och stekt bacon på våran gata. Gott som bar den. Invigde kvarnen till min Hercules från Obh Nordica. Lyckat! Det slutliga resultatet blev flatpalt med baconchips. Okej, vill ju ha baconet välstekt men, de var nog med understruket välstekt. Typ svart men gott ändå. Ikväll blir det älgfärssoppa till middag. Nom nom


En söndag

Idag ska jag damma av skrillerna. Jag och Filip ska ner till Vidsel och provåka. Ska bli spännande! Men först måste jag ju hitta igen dom.

Vi hade en härlig gårdag igår. Glenn och Tina kikade förbi, vi grillade här utanför oss. Hugo gjorde veckans krasch då han bänglade på en skoter. Har nästan blivit en tradition men dessa krascher. Hugo klarade tänderna men fick världens fläskläpp. Stackarn. Medan han återhämtade sig hemma med pappan åkte jag, Elise och Filip till Larsson/Stråmosarna i Bredsel! Vi hann även ner till Vidsels färskaste bebis och blivande 30åringen som bjöd på fika. Till middag åt vi grekisk pytt och sen såg vi melodifestivalen med tända ljus och mätta magar. En alldeles förträffligt bra dag! Förutom läppen då. Mehe


Melodifestivalen

Jag: Vem tycker ni ska vinna? Jag tycker den söta killen som sjunger begging.
Filip: jag tycker 9an!
Jag: vad var de han sjöng?
Filip: joo ooo ooo! De var jättebra.
Hugo: jag jillaj håjdjockajen!
John: .. Ingen.. ?

Vi ser melodifestivalen! Alla tillsammans med delade tycke ❤


Gardinen och lamporna

Blev också fina i Elise rum! John satte ber foten och sa att de skulle inte tapetseras om i lekrummet. Jag skrattade åt honom men nu är jag nöjd! Och de gubben fick som han ville. Den här gången. Hehe


Pyssel

Pysslade ihop vimplar av tapetpapper här i veckan. Hade kvar en tapetsnutt rött med stjärnorna samt de prickiga från nymålade skåpen! Kul var de. Och de blev fint på den tomma vita väggen.


H&M

Hämtade ut lite paket idag bland annat från hm men sommarkläder till mina små älsklingar! Pojkarna var nöjda, varsin keps, t-shirt och skor. Lillan fick lite mer. Tjejkläder i sommartappning. Eftersom vi fått barn på 3 olika årstider så passar ju inga sommarkläder alls. Vi tänkte så inte på den aspekten i tillverkningsskedet. Roligare för shopping-jag dock tråkigt för börsen. Men som sagt grabbarna var nöjda!


5 månader

Igår blev Elise 5 månader! Herregud var har tiden tagit vägen? Hon är väldigt framåt, igår dagen till är traskade hon iväg i sin gåstol in i hallen. De ser så roligt ut, hon är ju liten! Hon ser ut som i "fred flinta" springer med benen innan de bär av framöver. De är ju kul när man ser hur hon utvecklas för var dag som går. Bröderna grus är hur roliga som helst och så fort dom ser på Elise eller tilltalar henne så skiner de lilla ansiktet upp som en sol, hon skrattar så hon kiknar. Surrar och för det mesta är hon en nöjd tjej. Håret har ljusna och under toffsen har luggen börjat komma fram. Hon vägde idag 6620gr och är 63 cm lång. En spruta i varje ben fick hon och skrek som en stucken gris. Och nu ikväll är hon inte så nöjd men så kan de va, en supp så ska de nog kännas bättre. Våran lilla skatt, vad vi alla älskar dig!

Idag har hon fått sin sommarjacka, nu fattas bara en fin mössa!


Promm

Precis vad jag behövde! Med musik i öronen och bara mig själv att hålla koll på. Tydligen räckte det för jag höll ändå på att bli påkörd när jag promenerade i min egen lilla värld! Än en gång, Note to self: ha ej båda lurarna i öronen efter en väg!

Hur som haver kom jag hem helskinnad, gubben stod och rastade dammsugaren och jag hade fått frisk luft, rensa tankarna och tankat energi! Fantastiskt. Fixade ihop en sen lunch och nu har snart denna dagen också gått.

Denna fina VITA jacka fick vi från jobbet, en craft-jacka. Kändes lyxigt efter som jag aldrig skulle köpa nig själv en sån dyr jacka och inte heller en i vitt. Hur länge den är vit är ju nästa fråga.


Sjuka

Från ingenstans blev pojkarna sjuka. Nu på morgonen hostar och snorar Filip och Hugo skrämde oss rejält inatt. Igår kväll när jag gick och la mig gnydde Hugo till. Sådär som man kände på sig att något var fel. När jag går in till honom så började han gråta och kippade efter andan. Han skakade i hela kroppen och var loj, fick inte riktigt kontakt med honom. Sen började han hulka, jag rusade ner gör trappen med honom till toan och han försökte kräkas men de kom inget. Trodde att han hade fått magsjuka. Men han fortsatte andas konstigt och hade panik. De var så obehagligt! Jag sa bara till John, han kan ju inte andas ordentligt! Och ringde 112. Efter att jag pratar med dom och dom skickat en ambulans kräktes han upp slem i två omgångar. Sen blev han lugn. Och andningen var bra. John ringde tillbaka till 112 och sa att han var bättre men dom tyckte ändå att han skulle kollas upp. Ambulanskillarna kom och kollade syremätning och lite annat sen kunde dom åka tillbaka. Sen inatt kruppade han och vi fick ge honom betapred. En tråkig början på veckan! Huva, hoppas dom blir pigga fort.

Alltid när barnen blivit sjuka i krupp och skällhosta så har vi varit hemma med medicin eller vid behov åkt in för att få inhalera. Jag har ändå känt mig lugn. Men igår, de var så obehagligt. Något vi aldrig varit med om förut. Falsk Krupp är lindrigt. Hundra tankar hann åka igenom huvudet innan han började andas som vanligt. Tänk om han dör? Herregud!
Idag ska vi mysa med familjen. Mitt huvud värker, inte har jag kunnat sova inatt.. Hoppas jag kan vila lite innan John åker på jobbet.

Hugo hittade en ram med oss i nu på morgonen och utbrister: se mamma! Så fina, mina bröder. Hehe


Mot byn!

Vi tog oss en liten resa idag jag och lillan med moster, mormorn och gammelmormor, en mycket snabb sådan! Eftersom John har plogjour så kan vi ju inte vara borta så länge ifall han måste fara.


Fotografier

Alla fotografierna tagna hos familjen Tapper har anlänt. 50 bilder i olika storlekar för att vara i exakt och vi är så nöjda! Hur fina som helst. Känner mig så vacker. Och min fina familj är förevigad. Ett par ramar ska inhandlas och sen får vi pryda några väggar. Sen hade vi fina Julia till att fota under vigsel/dop och senare under kvällen. Så underbart med många bilder från en oförglömlig dag ❤ Nu ska jag knyta mig, efter en god middag och trevligt middags sällskap! Tack och godnatt.