300413

Å vad jag älskar att köpa barnkläder! Man kollar ju knappt på kläder till sig själv längre. Och nu speciellt till lillan, man blir ju tokig så mycket fint det finns. Tänk att kunna gå in på tjejavdelningen, det gjorde jag bara då man skulle köpa presenter till andra. Det finns ju så mycke mer där! Och visst är de fina kläder på pojk också men där har man ju vistas mest de senaste 5 åren. Jag gillar själv att ha klänning, leggins och kjol och som Hugo säger: "Mamma älskar "josa". ;) Ibland brukar Filip välja kläder till lillan och då ska de vara klänning. Våran lilla prinsessa ❤ sorterade ut en massa klädet i höstas, mycket för att jag var less på kläderna som vi har haft till två redan. Men godbitarna som sparades brukar Elise också använda. Nyss sålde jag iväg skalkläder i str 86/92. Visst hade Elise kunnat ha dom (om de inte är för litet om ett år). Men jag var less och så skulle jag vilja att hon hade en rosa/orange Kaxs jacka nästa år.

Men visst har pojkarna varit fina i detta ;) Men nu är det en annan fin kille som ska ha detta. Mamman var jättenöjd, så kul!


290413

Idag var en riktig deg-dag (bokstavligt talat) vi har bland annat bakat bullar i regnet och sett film. Hann morgonprommenaden innan regnet kom. Puuh! Man är ju gjord av socker så det är onödigt att vara i regnet då. Hehe. Lillyt, Ville och Anneli har varit hit en sväng likaså pappa, svärmor och svåger. Filip hade fått en snilleblixt och förmedlade att han tänkte följa sin farbror hem och sen skulle han få skjutsa hem honom igen. Den planen fick igenom, han tog en film under armen och åkte iväg. Kul! Det vsr en nöjd kille som kom hem lagom till middagen. Nu väntar en mys-kväll vi ser Nallepuh tillsammans. Gubben jobbar, jag ska sen se SATC när barnen somnat. Fick ingen barnvakt ikväll så gympan uteblev. Får ta ett Olga pass istället ;)

Här om dagen testade pojkarna dräkter, vi ska nämligen ha maskeradkalas på gympa-avslutningen.


AfterPromm

Hos farmorn och Atlas. Kaffe och skorpa. Nom nom


Slut på veckan!

Imorgon nalkas ännu en ny vecka. Vi går in i maj i mitten av veckan, Valborgs, lillebror fyller år och gubben jobbar eftermiddag. Dagen har gått i rask förbi, sovmorgon till.. Trumvirvlar.. 09:30 ! Å så härligt. Vilken man jag har!
Jag har haft tupperware-party, varit på Latino Xpress och rullat höfterna och nu väntar min säng.

När vi flyttade in så var det ett rum som vi inte alls gjorde något åt, vårt sovrum. Det var det som nyligen tapetserats så de kändes fel att börja i de rummet. Hade svårt att kunna föreställa mig hur det skulle kunna se ut då det var lillasysters rum och hon hade sin grejer och mycke klatschiga färger. Men se, så mysigt det kunde bli trotts det brokiga tapeten. Till en början tyckte jag den kändes "grötig", men vilken tur att vi inte gjorde om för jag gillar den verkligen idag. Sov gott, för de ska jag göra.


En lördag

Bodan är utstädad och ska deporteras inom kort. Bakat lite cupcakes, gått en promenad med lillasyster, ätit godaste middagen på länge: Grekisk pyttipanna så jag fick scwimen! Och eftersom vi inte har några kanalen fick jag göra en djupdykning i tvbänkslådorna. Där fanns det några få otecknade filmer. "En djävulsk romans 3" blev det. Såg den sist när jag var typ 15 kanske och man hade tjejkväll hemma.


Vilket pass!

Rackarns också. Tänkte ta mig en härlig kvällspromenad i afton och eftersom vår canaldigital-dekoder till tvn har pajat så hade vi bestämt oss att fara upp till Sörstrand för att se Let's Dance. Jag Frågade hur långt de möjligtvis var från oss till dem, mamma trodde 7km. Ja! tänkte jag. Familjen tog bilen och jag tog på mig skorna på fötterna, lurar i öronen, slog igång sportstracker och började gå i rask takt. Insåg halvvägs att de måste vara längre än vi trott! När jag såg huset kikade jag på mobilen vars mätare passerat 9 km. Från vår bro till mor och fars bro är de 9,6 km. Hejja mig som fick mig en redig kvällsprommenad och sen mysa i min gamla soffa som belöning. Världens skönaste soffa för er som inte testat. Mehe. Imorgon ska vi städa bodorna här ute, bäst jag sover nu då!


Toning

Igår invigde jag mina fina nya Reebok Easytone. Gick lilla rundan på nästan 4 km och de kändes i både vader och rumpa! Skönt. Häftigt! Skulle även vilja testa röhnisch träningstights med shapingeffekt när man tränar. Fast priset är ju ganska fint det med, så om dom kommer på rea någon gång får jag slå till!


Newbie och Bebis

Snart 7 månader! Lillsocker ❤ finns så mycket fint till dessa småttingar och nu när man kan kika och handla på både flick- och pojkkläder - Så kul!
Svärmor skulle idag byta ut några kläder hon shoppat åt lillan till str. 80. Bland annat några coola leggins svart/vit randiga, så snygga! Japp, hon har nu str. 68/74. Hugo drar str. 98/104 och Filip är uppe i 122/128. Mina barn växer så de knakar.

Till lillan har jag alltid haft ögonen åt newbie-kläderna, så mjuka, mysiga och fina. Men Lindex och H&M har också underbara kläder till barn. Har man 3 barn som växer i rasande takt så är de ju bra att hitta prisvärda kläder.

Från det ena till de andra! Filip berättade en rolig sak förra veckan. Förutom att han ska gifta sig och ha tjejfester titt som tätt så berättade han lite om blommor och bin, ni vet. Han sa:
- Mamma vi ska ju få en till bebis snart!
- Hoppsan, sa jag och tittade på John, de var mer än vad vi visste! Vi ska inte ha några fler barn nu. Kanske om några år, men inte nu.
- Det kan inte du bestämma mamma!
- nähä? Men vem ska då bestämma? Frågade jag honom
- Sånt bestämmer magen själv. Och man kan få bebisar tills man är 36 eller 35 år. Vi ska få en bebis till, Säger Filip med ett stort leende på läpparna.
- jahapp.. Men de ska vi inte nu. Svarade jag och hade svårt att hålla mig för skratt. Dessa barn, var får dom allt ifrån?


Playan

Välkommen till playan! Det är dags att boka in dig på Playa Del Resort Brännmark. Vi erbjuder full service, eget rum, gemensamt kök och badrum, vädertempererad pool, senaste nytt: Snö-kanor ner i plurret!

Pris beroende på dagsformen! Tips.. Boka redan idag, imorgon ska räkningarna göras och då stiger priserna. Mehe

Bild på boendet kommer senare.. :) Tänkte faktisk bjuda in er (genom bilder) för att få se hur vi bor. Håll tillgodo!


Havrevälling

Igår åt lillan välling i pappas famn.. Tills hon somnade. Så mysigt att dom får den där tiden som vi redan haft så länge. Okej, jag måste börja dela med mig. Mammas lilla hjärta växer ❤


Äntligen!

Jag som bara bloggar via mobilen har haft torka. Appen har inte fungerat förrän nu!

I måndags var jag tillsammans med ett stort busslass på 56 personer till Gällivare och Aitikgruvan. Åldern var väldigt blandad. Detta för att se vad vi kan vänta om Laver drar igång igen. Så mäktigt, stort och faktiskt ganska vackert! Solen strålade fram över dagbrottet. Och vet ni? Om den dagen kommer, laver-gruvan återuppstår, då ska jag prova livet som dumperförare!

Elise fick dispens, trotts sin riga ålder och gruvans åldersgräns på 15 år fick hon följa med in på området. Nåja, hon satt ju i bussen hela färden, så nöjd och kikade ut. De vaggade ju på ganska bra när bussen drog fram. Jag hade inte för avsikt en enda tanke på att ta med henne ut bland maskiner och stup. En mycket inspirerande resa och de är svårt att förstå storleken på både grejer och markerna om man inte varit där. Guiden var påläst ut i fingertopparna, mycke information förmedlade han. Han sa även att hur mycke kort ni är tar så tar kineserna fler!

Efter en dags bussresa som startade 07:15 började lillan vara less när vi passerar Kåbdalis påvägen hem 17:15. Alla resenärer charmades och de tyckte att hon var en duktig tjej, inte ett enda gnäll. Man har ju inte hört av henne något, sa en farbror. Stolt mamma!

Väl hemma hade maken fixat middag så de var bara sätta sig till bords. Trött och fylld med information avslutade jag kvällen på gympan. Gick till sängs och somnade ovaggad om man säger så! Vilken dag.


Varning för magbild

Jag brukar inte lägga upp outfit-bilder men de här får gå! Dokumentation för min egen skull, vågen spelar inte så stor roll utan dehär är kul! Tänkte testa mina sköna jeans som jag inte fått upp över höfterna och magen efter senaste graviditeten. Dessa går nu igen och sitter som dom ska. Så varning för en blek randig degmage som nu passar i jeansen :)


Glad!

Jag känner verkligen hur bra jag mår! Har varit lite sisådär i humöret och kroppen, mycke hormoner som åkt bergodal-bana. Men sen 2 april har jag promenerat dagligen ca. 3,5 - 6 km beroende på vilken runda jag gått. Jag har ätit vanlig mat, husmanskost, och fikar endast vid enstaka tillfällen och varken ätit chips eller godis. Jag känner inte att jag behöver de! Tränar måndagar, torsdagar och lite Olga-pass. Jag tycker att det är roligt.

Visst 2 veckor är inte lång tid men Tanken är att jag ska må bra och gå ner lite i vikt. Jag vill inte lyfta skrot på gymnet eller bli någon elitidrottare. De här är MåBra-gympa för att orka vara en bra och pigg mamma åt mina barn. Det är mitt mål! För nog känns det att man blir piggare av att röra på fläsket!
Med några kilo mindre att bära på så blir de så lättare. Har de tagit mig 9 månader x3 att förändra kroppen så får de ta sin tid att komma iform. Jag har inte bråttom. En gång testade jag att dricka Cambridge-kuren, de fungerade ett tag men sen gick jag ju ändå upp hälften då jag började äta mat igen. Så för mig var det inte rätt väg. Hållbar minskning är jag ute efter denna gång. Det gäller att prioritera sin tid rätt för att få ihop livsschemat men det går om man vill. Hitta livsstilen som passar just mig och min familj, kanske jag är på rätt väg? Det återstår att se!


Elise 6 månader

Ja jiises! 6 månader, de small bara till. BVC gav ok-stämpel och Elise surrade som bara den, tror hon tackade doktorn för att det inte var sprutor denna gång. Vågen stannade på 6985gr och hon mätte 65 cm över havet. En rolig parentes är att Filip vägde lika mycke, 6985gr vid sin 3 ! månaders kontroll. Kul att kunna jämföra och se så olika de kan vara. Lillan ❤

Hon rullar fram och tillbaka på golvet och ligger hon på magen så är hon inte stilla, antingen trycker sig bakåt eller drar sig runt i cirklar som en liten säl. Gåstolen är fortfarande en favorit, där man tar sig fram snabbt. Om hon får fäste på golvet kan hon nästan gå upp på alla fyra, hon kämpar på och tränar! 2 tänder nere gör leendet helt underbart. Och alla ljud! Ja, Tjut och högljudda dada. Vad hon utvecklas. Bröderna gör ju livet ännu mer roligt måste hon tycka då hon skrattar och är glad bara dom visar sig.

Amma älskar hon fortfarande, trotts att mamman börjar vara less på att agera mjölkmaskin. Vi ger gröt och smakisar, men blandad framgång och kommer en nappflaska fram så morrar hon och biter ihop. De är inget lillan är speciellt förtjust i ännu. Bara kämpa på! Brösten ska få återvända till sin ursprungliga russinform och jag hoppas att de är snart då jag är less på alla hormoner som far upp och ner och att ständigt bo i en bh. Ja sur-mjölk är de ju inte heller så roligt att lukta då de drälls. En liten 6 månaders update. Vi försöker njuta av tiden men visst är det svårt att hinna med. Pappan i detta hushåll har börjat prata om att det inte är så länge innan han får vara hemma-pappa.. Ja de är ju snart jul och nyår.. ;) buhuu


BVC

Nu ska vi strax rasta bilen och åka till Älvsbyn. Elise ska till BVC på kontroll och innan de ska vi till Sally och hälsa på :) kul med lite planer för dagen "


Farmor-dag

Igår tog farmorn pojkarna en sväng till stan! Dom skulle handla hundmat och äta hammisar. Jag och lillan hälsade på på mitt jobb och gick en promenad hemma. Sen efter 14 kom dom hem igen! Glada killar hade fått nya springa-fort skor, Filip ett par stövlar och så fått vara på barnens hus ock välja nå smålego. Vilken mysdag för dom! De här gör vi om sen igen, tyckte Filip. ❤ världens snällaste farmor har vi!

Sen på kvällen när killarna lagt sig fick jag främmande,Nina kom och drack te med mig! Och hon hade bakat mjukkaka och fröknäcke som hon hade med sig. Kvällsfikat räddat, mums! Tack vännen :)


Bra start

På denna vecka! Vaknade pigg klockan 06:00 av min lilla tös. Vi myste i soffan en stund, sen passade jag på att morgonträna med Olga-boken. Pojkarna väcktes och gjordes klara för förskolan. När vi lämnat av dom så körde jag tillbaka bilen till garaget. Jag och lillan tog på oss solbrillorna och gick på en promenad. Kom tillbaka 09:00 för en kopp kaffe och städning innan grabbarna skulle komma hem. Passade även på att göra en våffelsmet till lunchen. Lunchgäster fick vi också! Svärmor samt en mamma och hennes två små. Kul! Efter lunch och middagsvila åkte jag och barnen till kyrkan för fika, lek och pyssel. Väl hemma lagades middag samt morgondagens middag! Bra att ligga steget före. Nu sitter jag och håller på att somna i soffan efter kvällens cirkelträning. De är roligt när man känner att man orkar mer än när man började träna efter graviditeten. Men what a day! Effektiv och energigivande!

Imorgon har farmorn tänkt låna sina småpojkar och dra till stan. Dom ska köpa hundmat och äta på "Sunes". Sen skulle dom ha kul! Jag och lillan spelar hemmamatch. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men en promenad och hälsa på jobbet mitt är inplanerat iallafall. Sen kanske vi dejtar pappan efter han sovit klart. Hoppas på en lika bra tisdag!


Veckan som gått

Denna vecka har gått snabbt förbi. Vi har njutit av solen, lekt ute, varit på promenader, surrjuntan för mamman, jag och lillan fick en mysdag med farmorn och blev ompysslade! Hugo har provat livet som trucker, vi har varit i Sävast på en visit. Fullt upp! Igår blev det en trerätters här hemma, jag tog ett härligt bad och somnade 21. De var den helgen. Imorgon är de åter in på rutinerna. Förskolan börjar om och jag ska fortsätta träna mina "Olga-pass" de är så kul! Lev och må.


1 april

Och jag ska inte skämta något! Men förresten.. Vad hände? April? Våren är här, lillan blir 6 månader. Sommaren längtar man extra mycket efter. Solen börjat visa sig mera, ja april är en av årets bästa månader tror jag.

Oj vad denna påsk givit mig energi! Sol varje dag och bara en massa mys! Idag blir de ännu en solskensdag. Och jag ska på en lång promenad, med musik i öronen och vagnen i händerna. Men först ska jag försöka väcka liv i kroppen. Elise har vaknat och ätit 12, 02, 04, 05 och nu kl 07. Zzz, imorgon kväll blir de andra bullar!