Sängen väntar!

Jiises vilken lång dag de blev! Äntligen hemma trotts detta oväder. Bilen var så full med saker att endast ett frimärke hade gått in. Haha! Men kul har vi haft. Och klänningen, jag älskar den! Vilken service Cinderella i Piteå har. Jag är så glad att vi köpte där. Underbara !

Efter Piteå så stannade jag hos Sanne och Amanda. En snabbsväng på byn och sen skulle vi färga håret innan naglarna skulle göras men det hanns inte med så imorgon är det en hårdag. Håret ska testas sättas upp och färgas sen ska vi träffa prällen 😉 och handla det sista! Fredagen består av lokal-fix och lite vila inför stora dagen!


Morgondagen

Imorgon ska klänningen fållas upp, diverse kläder köpas, mat och dryck inhandlas. Marschaller och glas, naglarna ska fixas. Håret färgas.. En riktig att-göra dag!!
Åå, nu när de verkligen närmar sig så börjar jag bli nervös, bra-nervös :-) ser fram emot denna dag väldigt mycket! Kärlekens dag ❤


Härligt!

Solen skiner på trädtopparna. -13 ute, så härligt!!


Veckan är här!

Denna vecka har precis börjat. Gubben åkte nyss på jobbet och lillan somnade som tur är om efter 2 timmars bus och surr. Och nu när jag själv ska försöka sova ligger jag och tittar på väggarna och tankarna snurrar. I veckan blir jag fru, fru Pettersson. Ända sedan jag var liten har jag funderat och drömt om denna dag, och nu äntligen är den snart här. Mycke fix i veckan med andra ord! Huset kommer vara en enda stor röra och vi kommer ha saker över allt. Funderar även hur det kommer vara egentligen, att stå där i kyrkan. Alla människor runt omkring som är där för våran skull, de är kärlek!

Men först på onsdag vågar jag mig ut från huset. Fick själv en släng av magsjukan som härjat. Men då den gått igenom oss alla så är vi "fit for fight" på lördag!! Wiie. Lillans hosta består men oj vad hon är piggare, så härlig att se! Hela hon utvecklad i rasande fart. Sen fyller jag ju år på lördag med, men å andra sidan kan jag lika gärna fylla 25 nästa år! De spelet ingen roll 😉
Sova skulle jag ju göra! Zzz


Hemma

Vi njuter av att få vara hemma med familjen. Jag har städat ihop här hemma och idag är John och hämtar ringarna och storhandlar. Han harmäven hämtat min fondtapet. ska visa vilken det blev! någon jag inte visat eftersom den med topparna och solen inte hade helt vit botten. Ikväll ska vi äta gott! Ha en trevlig helg!


Kärlek!

Igår infann sig en stor glädje och lycka inom mig. Jag är fortfarande så blödig och känslig. Många känslor finns inombords först all omtanke och att krya-på-fig hälsningar gör mig rörd. Vi har så fina människor runt omkring oss. Tack fina ni! ❤

Igår fick vi glädjande nyheter. 2 av mina fina vänner födde barn för första gången och vi fick 2 småtjejer till skaran att rå om och se växa upp. Jag känner en sån stor lycka för dom! Jag har dom så nära då BB är våningen ovanför där jag och Elise ligger men ändå så långt bort då jag bara vill kramar om mammorna och se underverken. Men vi hinner! Grattis till de två nyblivna familjerna ❤ tänk att jag precis som dom fick barn 24/1 fast 5 år innan. De är lite häftigt!


Lilla livet

Hur såg livet ut utan dig? Fastän du bara funnits i drygt tre månader så har tag du stulit mitt hjärta liksom dina bröder ❤ mammas älskling


5 år

Idag för 5 år sedan, precis som idag, en torsdag föddes vårat första barn kl10:39 för att vara exakt! Kommer ihåg det som att det vore igår. Första gången, någonsin! Vilken lycka. Filip kom till världen vi hade blivit föräldrar. Idag firas han hemma med lillebror och pappa. + mor och farföräldrar. Som han längtat till denna dag. Han ha fått saker till sitt rum och en liten surfplatta/spelplatta 😊 mormorn har bakat en Angrybird tårta!

Jag firar här på lassa med en chokladkaka framför tv:n. Fast Till skillnad Från för 5 år sedan så sitter jag med tredje barnet i famnen. Dock inte på BB. Hoppas lillan är bättre imorgon så vi får he oss hem!


Inte som tänkt

Efter en tuff natt med Elise så klev vi upp 5:00. Pojkarna kom kring 7:00. Strax innan 08 ringde jag BVC och fick en tid på VC hos Joanna. Hon tyckte att Elise hade ansträngd andning och sänkan hade stigit så hon remitterade oss vidare till barn i Sunderbyn. Pojkarna hade mamma hämtat redan innan jag åkte på morgon. Och pappan sov då han jobbat.

I Sunderbyn fick vi träffa en riktigt fin/bra manlig läkare. Hon fick inhalera och han tyckte att hon verkade ha det jobbigt och tungt i bröstet så vi blev inlagda och flyttade upp till avd. 44.
Där visade det sig att proverna var positiv på RS-virustestet. Mer inhalationer, Alvedon och näsdroppar. Finaste Hanna och småtjejerna kom förbi med en goodie-bag: mobilladdare, pyjamas till Elise, tidningar och the. GULD! ❤

Sitter här med Elise i knät och tårar i ögonen. Sååå jobbigt när dom små är sjuka och hjälplösa. Tittar på bilder och saknar mina fina pojkar hemma. Imorgon fyller min älskade Filip 5 år. Han har längtat i veckor efter den här dagen, vi skulle baka tårta idag och fixa. Tårta och paket på morgon. Och nu är inte jag hemma, de känns tungt. Fast jag vet att han har de så bra hemma hos mormor som istället bakar och fixar. Han ska få tårta och paket imorgon som jag alltid har haft det. Allt de där ville ju jag göra men jag är så tacksam, Vilka underbara föräldrar jag och John har!
Filip gick och la sig redan halv 7 så de skulle bli morgon fort, sockerbiten.😊

Nu ska vi försöka sova. Hoppas att lillan får sova gott inatt. Så får vi se hur morgondagen ser ut. Och så hoppas att detta dumma virus går och dör!
Älskar mina barn. ❤


Mjölkko

Idag har jag verkligen känt mig sunkig. Trött, snorad på och bebiskräk.. Puhu! Kom hem mitt i natten med Elise som fått vara in till Sunderbyn för att inhalera. Lillan har inte ätit så bra idag vilket har resulterat i meloner till bröst. Tillslut fick jag tag i en pump, tack än en gång!! Pumpade ut lite mer än 125 ml från ena bröstet så nog finns det då mat till henne, fastän hon idag inte var så sugen.

Åkte upp till jobbet en sväng där en craft-jacka väntade som vi fått i julklapp. Så fin, kanske inte den mest praktiska då den är vit men ack så snygg! Satt perfekt! Vilken julklapp 😀

Imorgon ska jag till Älvsbyn, barnen har fått semester från förskolan nu så dom inte åker på magsjuka eller ytterligare någon sjuka då det är mindre än 2 veckor till dop/bröllopet. De är mycke som går nu.. Hoppas att de inte redan är smittade. Håller tummar och tår!
Hoppas på en natt med mycke sömn.


Ny vecka

Hugo har kvar lite hosta, inget snor eller någon feber. Filip är frisk, jag har lite hosta men lillan är gode rosslig och hes. Månntro om vi fått ett till krupp-barn? Hoppas inte! Fastän de är oroligt i kroppen så är hon ändå med, äter men vill vara i famnen.

Nu börjar jag bli lite stressad! Mindre än 2 veckor kvar, John jobbar eftermiddag i veckan+att vi har en 5åring och barnkalas, när ska jag hinna allt fix inför våran dag? Nästa vecka är det träff med prästen, naglar, klänningen ska sys upp, ringarna hämtas, mat och dryck inhandlas, dukas och fixas i lokalen.. Ojoj..


Hjärtat

Det händer mycke för lilla gumman nu! En tand tittade fram igår. Hon greppar sina fötter och leksakerna i babygymmet. Sitter korta stunder i matstolen. Rullar runt på golvet. Surrar, dreglar och är glad. Står helst upp när man håller henne. Skrattar och gör bubblor med munnen ❤ och trotts att hon idag har 38.8 i feber och rosslig hosta är hon ändå en solstråle. Den det är jobbigt för är nog mamman! Inte kul när dom är så små och lite sjuka :-(


Tapetsering och presenter

Igår var vi iväg till stan för att handla lite presenter till alla kommande kompisbarn som fyller år samt till våran egen prins som fyller 5 ! år på torsdag. Han har önskar sig en liten "spelplatta" och jag hade sett ut en på Ica maxi.

Sen när vi väl kom hem så stod svärmor med tapetborsten i högsta hugg. Så nu är Filips rum klart och inrett. Det som saknas är ett skrivbord som han kommer få i födelsedagspresent.
Filip var så nöjd igår och ordnade upp i rummet i alla lådorna. Han är ganska pedant emellanåt! Alla lådor SKA ha bilder på vad som ska vara i varje låda. Han sa: "Vet du mamma? Jag gillar verkligen mitt nya fina rum. Längtar tills jag får leka här imorgon" Och ett stort leende på läpparna 😊 hjärtat smälter!


De drar ihop sig!

Nu är sista anmälningsdagen till vårat dop/bröllop förbi. Och med våran familj så blir vi 89 vuxna och 16 barn under 6 år (+3 bebisar och förhoppningsvis 2 spädisar). De är ganska många ❤ alla utom 2 kusiner på min sida med familj samt 1 av Johns kusiner med respektive som kunde komma. Vilken uppslutning! Vi är jätteglada!

De är så skönt att vi valt att ha ett enklare bröllop och kunde slå ihop 2 stora dagar då vi har alla nära och kära på plats. Vi har mötts på mitten jag och min blivande man, de känns så rätt! De kräver verkligen sin tid att planera ett stort bröllop och den tiden och orken finns inte nu.
Dop&vigsel-ceremoni, middag och tårta ❤ inga krusiduller, helt perfekt för oss!
Har man en riktigt fest-fest med starkare drycker så känner vi inte att barnen ska vara med ( isf möjligtvis bara våra egna). Öl/vin eller annan starkare dryck vill jag inte heller ha som kombination på dop. Vi funderade och kom fram till - vår dag, vi bestämmer hur den ska vara! Härligt 😊 de här blir bra.


Under nya sängen

Kan man mysa och se film! Rotade lite i bodan och hittade min gamla tv 20" som jag hade i mitt flickrum då jag bodde hemma. Fungerade finfint och passade perfekt under sängen på ett lågt litet bord. En soffdyna har vi lagt dit för att sitta på. Då våran soffa var 2 månader så såg jag att divandynan hade gått upp i en av dubbelsömmarna så vi fick en helt ny och dom ville inte ha tillbaka den gamla. Jag har funderat vad vi skulle ha gjort med den där stora otympliga dynan och äntligen! Nu kom den till användning. Ska bara fixa ett gäng med kuddar och sy överdrag så blir det en perfekt soffa.


Trötthet.

Längtar till min karl kommer hem! Då ska jag sova. Haha. Barnen har sovit hela natten. De är jag som sovit oroligt istället. Hugos feber var borta på morgonen när han vaknade 5:00. Och då slog vi på en film, smurfarna.. Förresten, Jag är gode less på dom där blåa varelserna som kommer till New york. Dock bättre än heltecknat! Men ändå! Tror filmen rullat typ 4 ggr/ dygn under de senaste 4 dagarna. Att barn inte blir less?! Jaja, han är lugn, sitter under täcket och vilar vilket är behövligt. Annars har Hugo aldrig tid att sitta still. Sköt att vi är på tillbakavägen hursomhelst!

Filip har sovit i sin nya säng i sitt nya rum. Som en prins. Han var så nöjd att han hade den största (högsta) sängen av oss alla. Tapeterna har ännu inte anlänt men han ville så gärna sova i nysängen att de spelade inger roll att väggen var rosa, vilket det gjort tidigare 😉


Sjuk

Hugo-Mannen är inte så pigg! Igårnatt så hostade han flera gånger så han kräktes slem. Då vi sovit väldigt oroligt eller inte något alls så ringde jag sjukvårdsrådgivningen och sköterskan sa att efter de hon hörde under samtalet att han måste få komma in, få medicin och inhalera. Happ, gubben hade ju åkt iväg och jobba, i Lycksele. Så jag ringde svärmor som kom. Packade in 2/3 barn i bilen och åkte. Filip fick stanna hemma. Halvvägs till Älvsbyn säckade bilen ihop och de var bara att vända för att byta bil. Hugo var ledsen och hostade hela vägen in medan Elise sov.

Väl inne fick vi träffa en fin läkare Torbjörn Lindblom som sa att de inte var något på lungorna utan de rörde sig om luftvägarna. Inhalering, kortison och Alvedon, sen fick vi bege oss hem igen. Duktiga killen fick välja sig en film, "Byggare Bob", för att han varit så duktig.

Varför ska barn bli sjuka? Och då är ju detta lindrigt då det finns barn som är jättesjuka! När man fått dessa underbaringar så har man alltid Hjärtat utanför kroppen ❤vill också ge en massa cred till alla ensamstående föräldrar där ute! Är så otroligt glad att jag har min man vid min sida då oron tar över. Älskar min familj så mycke.


Vändning

Nu rullar lillan runt! Hon har kunna ta sig från mage till rygg ett tag nu men idag lyckades hon rulla från rygg till mage och runt! Duktiga lilla tjej. Nu börjar de hända saker. Sockerunge ❤


Soffliggare

Jag och Hugo har parkerat rumporna i varsin ända av soffan. Han hostar och hostar och har de så jobbigt lillen. Inge dagis för honom imorgon! Bara Filip som får fara och leka. Vi ser..... Smurfarna! Inge konstigt alls 😊

Imorgon bitti kring 04:00 åker gubben iväg och jobbar borta. Hela gruppen har fått en stuga på Ansia Camping i Lycksele och han kommer hem onsdag-kväll och är sedan ledig hela torsdagen. Tråkigt att vara själva, men tråkigare för honom att sova borta! Han som inte alls vill vara borta i onödan saknar nog oss redan då bilen rullar ut ut garaget på morgonkvisten. Så då hoppas vi att tiden går fort. Kanske Filips tapeter kommer så vi får slänga upp dom? Då har vi att göra 😊 då håller vi tummarna att de blir tapetsering så gubben kommer hem fort, Hugos hosta skräms bort och alla andra håller sig friska.


Mammas pojkar

Får fin hjälp av grabbarna 😉 när vi hade flytta-hyllor-maraton. Sen fick jag även hjälp att bygga ihop min fina 60-talsskåp som var i delar. Så snygg! Älskar den. Bara en läcker tapet bakom den så är allt färdigt där uppe på hallen.


Brud

Så roligt att få testa en uppsjö av klänningar, bli stylad och sedan klädd av personalen. Once in a lifetime. Vi var tre tjejer och de var ganska mycke folk ändå. Tre finklädda barn var också med. Första klänningen jag fick gå i var snarlik min egen med mina tillbehör (så den visar jag inte här). De kändes så häftigt och på riktigt med buketten i liknande färg när jag såg mig själv i spegeln. Snart ska jag gå sådär finklädd inför min blivande man och alla nära. Spännande känsla.

Elise höll låda och surrade högljudd! Pojkarna var hos mormorn och jag hade lillasyster och svärmor med mig som barnvakt. Sofia hittade en tärnklänning som hon var så fin i. Håret de blev ungefär som jag hade tänkt de! Fast jag skulle vilja ha lite mer höjd på håret. Vi får prova oss fram.

Den första bilden är lånad från hårstudion i Piteå och de andra är mina!


Mamman

Hej! Jag heter Sandra. Trebarns mamma, snart gift och snart halvvägs till 50. Livet leker.

8 dagar utan godis och fika och vågen börjar sakta sin nergång. Känns så skönt efter allt julgodis och fika 😊 2kg kvar till invägningsvikten. Och sen har jag satt upp ett mål till nästa jul. Hoppas jag kommer nå det. Tur att jag är envis! De ska gå. Godnatt


Sprutan

Lilla hjärtat har haft så ont och varit ledsen hela eftermiddagen trotts alvedonsupp. Öm om benen, så hon knappt kunnat ligga och äta. Tillslut somnade hon! Kommer inte ihåg att pojkarna hade de så jobbigt första sprutorna.

Hoppas hon är pigg imorgon då vi ska på äventyr. Mamman ska gå brudmodell på cinderella och få håret fixar hos frissan. Mycket spännande! + att ringarna ska lämnas in för rodiering och gravering. De börjar närma sig! ❤


Elise 3 månader

60,5 cm lång
5595 gr tung
39,5 cm runt huvudet

Oj vad hon utvecklas för var dag som går! Lillan ❤


Ett av Simons alster

Min konstnärliga lillebror har illustrerat du själv med mina söner. Detaljerat, Hugo har arbetshandskarna på sig till och med 😊 denna ska skrivas ut och ramas in pronto!


Hemma ❤

Vilken mysig helg vi haft! Bara ätit, surrat, sett film och mått gott. Känt och klämt på magen och Elise har också ätit! Mer eller mindre hela tiden. Och jag tror att hon håller på att få en tand, redan! Stackars mamman.. Jaja, de har inte kommit upp ännu riktigt. Men mycke dregel och jag tycktes se (till min förskräckelse) en vit prick i munnen. Hoppas att jag sett fel. Hon ska ju ammas ännu några månader.

Här hemma var vi efterlängtade! En massa mys i soffan och middagen stod på bordet då vi kom hem. Förresten, Min snabbaste ikearesa gjordes idag. Då man vet vad man ska ha 😉 nu är de mesta piffet inhandlat till dop/bröllopet.

Så skönt att komma hem i tid också! Förresten hann vi in på barnens hus också. Deras egna våtservetter kostar 10kr per förpackning. Och bra är dom också! Ett tips!!
Nu ska vi sova, ny vecka imorgon. Gubben går eftermiddag och jag ska bla gå modevisning 😊spännande!


Bondersbyn

Ja då var vi äntligen på plats i Bondersbyn. Vi anlände kring 12 idag och stannar till imorgon. Då åker vi och shoppar. Nu har vi ätit middag och myst ner oss i soffan framför en film, swimfan. Tidigare idag såg vi crazy/beautiful. Älskar den filmen!

När vi kom idag hade vi med en blöjtårta till bebispresent! Ännu är liten kvar i magen men snart så ❤
Vi har de super!


Filip

Filip fick ett nytt spel av tomten. Angry birds, bra grejer! Vi har spelat och spelat.


Lillan

Ja snart har du funnits hos oss i tre månader våran lilla sessa ❤


Dopklänning

Då var färgbytet klart på dopklänningen. Vi har använt en dopklänning som min mormor köpte då första barnbarnet kom. Sen har alla mina kusiner (mormors barnbarn) på mammas sida burit klänningen och så alla barnbarns barn också nu. Än så länge är det bara jag av barnbarnen som har barn men snart hoppas jag på att få kusinbarn så skaran växer ❤ alla som burit klänningen har sitt namn inbroderat. Den är så fin!


Mardröm??

Inatt har jag drömt att John ville byta yrke, förskollärare skulle han bli. Han bara älskade att få studera. Och visst stöttade jag honom i det fast än han var helt uppslukad av böcker och studiegrupper. men say what?!

De var ju typ jag som skulle plugga sen eftersom han ÄLSKAR att köra lastbil! Hrm.. Och han valde att börja plugga då jag var mammaledig = en ekonomisk katastrof! När jag vaknade skyndade jag mig och ringde för att checka läget. Lastbilen är fortfarande nummer ett på jobb-listan och jag kan pusta ut! 😃

Vilka drömmar man kan ha alltså!


Vilken dag 😃

På morgon hann jag tvätta några maskiner och fixa i förrådet. Sen blev det utelek då vi fick flera på förmiddagsbesök! Jenny, Sarah och Anneli med barnen, sen kom även Fredde. Vi blev bjudna på pizza till lunch av enda hemmapappan, sen fick jag åka iväg och handla själv då John blir sen idag.

Efter lunchningen så kom Sofia och Erika med sina fina barn. Vi åt mellis och barnen lekte och hade kul. Lillan fick så fina kläder också ❤ tack!

Detta har varit en riktigt bra start på nya året! En riktig energi-tankar dag. Vilka vänner vi har, blir alldeles varm bara jag tänker på de 😃kärlek till er alla. Nu ska jag och min kaffekopp fortsätta med middagen.. va? Gubben är redan hemma! Hurra!


Nya året!

God morgon! Hon är som en klocka lillan. Halv 7 är de morgon, och jag vaknar av att de surrar och kvittrar från spjälsängen.

Igår och inatt så städades julen ut. Känns så rent och fräscht. Brukar vara den som tar fram först och låter den vara kvar tills sista dagen men igår blev jag bara less på allt plotter! Så få var de ju lika bra att sätta igång, när likaså energin fanns. Fixade ihop en liten fotovägg i köket. Inte riktigt klart, ska förstora en bild bara. Men jag blev riktigt nöjd. Då kan jag fokusera på dop/bröllopet och Filips nya rum. Tror däremot att tapetseringen får vänta till i februari, fastän jag är så sugen på att tapetsera! 😉

De känns som att året började, gott och nytt. Förresten så har vi sagt att vi ska dra ner på allt sött, igår var söt-detoxen igång. Härligt och behövligt efter en god jul!