bjuden

Vi började med en gnällig morgon igår, morgonbesök uteblev men lagomt till lunch blev det gladare toner och vi åkte iväg på våffelkalas! Tack igen Tina och ni andra. Väl hemma fick jag ÄNTLIGEN ett städryck. bäst att ta vara på det medan det varar! barnen var ut en sväng och hacka is och lekte. Tvättade några maskiner, gubben åkte på jobbet och jag gjorde middag till mina små, själv skulle jag

En utflykt

I veckan har barnen höstlov. Vi började morgonen redan 05.15 så strax ska jag sova! På vuxen/barn idag så bjöd dom på pizza. Efter lite pyssel och lek så gick jag förbi en klocka, jiises vad tiden hade gått fort denna dag. Snabbt rustade vi oss i ordning för att bege oss till kullenvägen en sista gång. De lät kanske lite sorgligt men sista gången, så var det! Skyndade in i Älvsbyn för att lämna in datorn som förhoppningsvis kommer få nytt liv då den återkommer till våran gata. Halvvägs till Sävast upptäckte jag att vi inte alls var sena, vi var tidiga! Klockan på kyrkan samt i bilen gick fortfarande efter sommartid så hippsvipps var vi i mycket god tid samt att föret dit var bra!

En massa surr, middag och fika senare så packade vi ihop oss och önskade våra vänner en lycksam flytt. En mysig kväll! Nästa gång åker vi till Åbergsleden istället! Gympan idag uteblev då sikten var dålig och regnet öste ner. Shit vad mörkt det är ute nu när det inte finns någon snö. Gubben halkar på ute på vägarna och halv 9 hade alla barnen ätit kvällsfika och var nattade. Så då hann jag se Solsidan på 4play. Vilket bra program!

Våra fina♥ småtjejerna var svårare att fånga på bild ;-)





Barnvagn

Elise fick en ny barnvagn då den gamla var sliten och trött efter många långa mil i rullning. En Emmaljunga scooter 2.0 fick det bli. Lätt och smidig. Har alltid gillat Emmaljungas vagnar. Den skulle den inte vara allt för dyr hade jag hört, men jag tyckte ändå att 3500kr var för mycke i oförutsedd utgift. Kikade på blocket och där hittade jag en i färgen Candy Pink. Knallrosa! för rosa kanske? äsch jag gillar rosa! Jag ringde dit. I annonsen stod det 1800kr och sedan var den sänkt till 1600kr. Lyckades pruta ner priset till 1300kr ! och svågern plockade upp den påväg hem från jobbet så vi fick den levererad till dörren. Vagnen är i superfint skick. Enda anmärkningen var 2 märken på handtagen. Nöjd mamma. Vilket klipp! Lillan verkar också trivas i sin vagn.


på två.

I bröllopspresent fick vi ett presentkort av Johns kusiner på en middag på restaurangen Järnspisen. Vi passade på att lyxa till det lite extra och bokade in oss på ett närliggande hotell där vi sov över. Det var nästan 4 år sedan vi åkte iväg helt själva och mådde gott. På tiden med andra ord! Den 1/11 har vi varit tillsammans i 9 år så det firade vi iförskott på samma resa ;-)

Farmorn anlände på förmiddagen och installerade sig. Vi åkte iväg kring 12, lustigt att åka själva! som jag längtat efter denna helg och sett framemot att få vara bara vi en stund. men lika fort som man åkt så tänker man att kanske skulle vi ha åkt hela familjen och myst?! lustigt de där ;-) Vi började med att kika på lite skotrar, skoter-sugna åkte vi vidare mot stan där vi mest kikade runt på affärer och tog en fika på Ekbergs.

Checkade in på Statt i stan och gjorde oss i ordning inför kvällen. En drink i baren innan vi begav oss till Järnspisen för att äta fantastiskt god mat, 4 rätters med tillhörande dryck. Där köpte vi också lite kex och marmelad. I regnrusket vandrade vi tillbaka till hotellet, tur vi lånade oss ett paraply! Vi satte oss i mysiga fåtöljer på 1906 och drack en öl var. Sen var de läggdags. Vilka fluffiga kuddar och täcken, som en dröm! sov som en prinsessa men drömde dock att vi försov oss och vaknade 14:30 och hade missat frullen. Halv 5 vaknade jag och kunde lättad somna om. Badade bubbelbadkar då vi vaknat på morgonen och bara myste innan frukosten. Stackars farmorn hade haft en Elise som vaknade 04:15 då vintertiden ställde till det!

Vi käkade frulle och var i god tid då utcheckning var senast 12. Tillbaka på rummet skulle vi bara smälta maten men råkade somna och vaknade 12.05! Försov oss mitt på dan, typiskt! rafsade ihop grejerna och checkade ut. handlade lite på barnens land och dollar innan vi styrde kosan hemåt och tillbaka till vardagen. ♥

middag. barngympa. badning. gympa pass. sov gott


ny tavla

Idag hämtade jag en tavla som en ifrån byn har gjort. Så fin! Hade redan sett ut en plats åt den ;-)


fulla muggar

Det har varit mycke på sistone! Så nu har det börjar bli lugnt, o så skönt! Kanske jag hinner med att uppdatera här? Jag tycker att det är så kul att kunna kika tillbaka och de vad man gjorde året innan. Rolig läsning minst sagt! Därför måste jag bättra mig.

Har lite projekt framför, Hugo ska få rummet bredvid Filip. Då ska det tapetseras, (jag älskar att tapetsera jippi!! :-) ), målas lite möbler och göras lite andra roliga saker så att det blir mysigt och fint. Övervåningen blir då endast tillägnad sovning. Skönt att slippa springet i trappan hela tiden. hade jag byggt nytt hus så skulle det definitivt bli ett enplanshus!



Igår hade jag och John samtal på Dagis vilket kändes skönt! Elise fick leka hos Knut under tiden och sen bar det av hem. På kyrkan hade dom textilmålning och Filip var riktigt kreativ. Hugo ville vara hemma med pappa och jobba på i garaget med däckbyte och lite annat. När John åkte på jobbet grundmålade jag och min jobbar-Hugo lite möbler till hans rum. Sen följde en riktig myskväll. Plättar, bokläsning och badkar för alla tre barnen innan kvällsfika och läggdags. Inget gråt eller gnäll, glada toner och kvitter är som ljuv musik i öronen. När barnen sov kom morbror Simon förbi och jag åkte jag å träna.

Idag känner jag mig utvilad och på bra humör, bring it!

1år

Grattis älskling!


bakning

Nu har jag börjat baka inför lillans födelsedag. Idag, mitt i baket blev Elise hungrig, mellis-tid var det naturligtvis! då ryckte storebror ut och fick mata (stolt som en tupp) medan jag och Hugo fortsatte baket. Minimuffins och chokladbollar. imorgon fortsätter vi baka!