Gröna fingrar

eller nåå? =) Jag ska iallafall försöka!

Idag har jag köpt pallkragar, blommor till blomlådorna och krukor. Saknar bara jord och ett gäng rabarber. Ska gästa mitt förra hus och fråga engelsmannen om jag får köpa rabarber av dom. Tog med hit förra året när vi flyttade eftersom förra huset då fortfarande var vårt. Men dom dog då vi planterade dom för skuggigt!
SÅ bättre lycka nästa gång!

Kommer ha 3 kragar eller jag ska kalla dom hagar. I första hagen ska det bo örter, och dessa ska jag köpa på ICA, färdiga att sätta ner i jorden. Någon som provat det förut? Är det dömt att misslyckas? I andra hagen ska det bo smulgubbar som jag fått av Marie, någon som har nå jordgubbsplantor och vill bli av med dom?? och i tredje hagen ska Fílip och Hugo få plantera morötter och kanske något annat spännande!

Idag kom Filip hem med en planta som dom planterat och låtit växa upp på Dagis. De är en tegatus eller hur han nu sa. =) en Tagetes. och denna ska han få plantera om och ta hand om i sommar! Han var så stolt när han bar ut den i bilen. om 12 dagar ska den flytta ut berättade han =)


Piteå

Pappan är och jobbar så vi drog på en impuls till stan. Nya markiser är beställda och nu är det glass-time!


Kvällsfika

Barnen sover och jag käkar kvällarna, kaviar och ägg-macka. Mmm:)

Tänk att maj snart är över och vi går in i juni. Min lilla surrhumla fyller 2 år och det är varmt och skönt! Jag längtar.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3432696/images/2012/pic_204703272.jpg" class="image">


Morsdag

Det börjar likna något sådant! har från och till problem med blogg.se appen i mobilen och då blir jag så less.. men men

I helgen (i min räkning) har vi haft de skönt. jag har varit ledig i 3 dagar. torsdag - lördag. Vi har skurat upp altan och bron. Studsmattan är på plats med nätet runt. Nu blåser det nästan orkanvindar ute. Kanske studsmattan tar vind!? Ett besök i sävast har vi hunnit med och njutit av det finfina vädret. Häcken är kapad och jag har lunkat fram på vårruset. SÅ ROLIGT! vi åkte ett gäng från jobbet och så blev det middag efteråt. vi har gått in i vecka 23 och idag är det precis 4 månader till BF. Ett dop har hunnits med för fina Vilgot. Och jag har hejjat fram Loreen (utan gotta) och jag hade en riktig gravidhormondepp-eftermiddag efter dopet som jag så härligt sov bort i 3 timmar och vaknade lagomt till slagern.

Jobb idag Morsdag till ära, jag fick bli firad igår av mina underbara karlar, min fjärde morsdag =) En bukett med 5 STORA rosor och nå grönt till. Eftersom jag är kvinna så överanalyserar jag och de fem rosorna står förmodligen för våran blivande familj. TÄnk att vi blir 5, kan inte förstå det än riktigt fastän det nu känns riktigt att det sparkar i magen. John Kände liten för första gången i v. 21+något ;) och känner nu varje dag små kickar.

Efter jobbet åt vi middag hos min mommo. potatisgratäng och porterstek & glass med hjortron till efterrätt.
Nu soffhäng med gubben!




Helgen

Min helg har bestått av jobb, jag kommer att försöka jobba allt jag bara får nu och frammåt för man vet aldrig hur man kommer att må under sommaren fastän jag är pigg idag. Jag har ju nämligen aldrig varit gravid en hel sommar. Filip är född i januari, kalla vintern. Hugo i början av sommaren och nu denna gång på Hösten. Bra spridning om man bortser från skostorlekar och säsongsbetonade kläder.

VI har i helgen öppnat upp Kaffestugan, jag och mina ungdomar. Sen i sommar kommar jag vara där minst 1 ggr /veckan för att hjälpa dom. Efter en dag där så styrde vi kosan mot hotellet och sommarens första bröllop! Så härliga färger, bruden var underbart vacker i sin egendeignade klänning. Jag vill också gifta mig! John kommer få det kämpigt i sommar då jag kommer få jobba på flera bröllop! Vilken fantastisk och underbar dag det kommer vara den dagen, Jag vet nästan precis hur jag vill ha det, med färger, dukning, vigsel och gäster. Minsta gästen var så söt som socker, jag hade nästan tänkt ta hem henne! Vilken liten bakelse =) Och naturligtvis började man längta ännu mer efter vårat lilla busfrö!

Igårkväll hämtade jag hem lillan från bussen. Hon hade så mycket att berätta och visa så vi kom oss inte i säng förrän 00.00 och till pojkarnas stora förtjusning fick de väcka henne imorse och presenter hade hon med sig från turkiet åt dom. Hon ska vara här inatt med då mor och far är i Tyskland och mår gott! Då får vi rå om henne =)

Nu iväg ner på byn för present inköp och MVC-besök!


Gravidlista

Hittade denna lista på Hannas blogg som jag lånar och fyller i om min graviditet

1. När är ditt BF datum?
27 september, blev flyttad ca. 15 dagar efter UL

2. Har ni tagit reda på kön?
Nej, jag ville denna gång men inte John. Jag är såå nyfiken!

3. Hur länge innan du blev gravid kände du dig redo?
Ja vi ville ju ha mer barn men kanske 2 månader innan jag blev gravid =)

4. Vad har du haft för cravings?
Hmm.. jag tycker om all mat. men gröna oliver har jag börjat äta både till mat och bara som dom är. På jobbet har vi nå marinerade oliver som jag kan äta hur många som helst av!
 
5. Vilken är din värsta gravidkrämpa?
ja, .. jag har kräkts två gånger tidigt i  denna graviditet och det har jag aldrig förr gjort när jag varit gravid. men än så länge mår jag bra! Har känt av ryggen någon gång då jag lyft mycke tungt på jobbet men de är de lilla!

6. Är du nervös inför förlossningen?
Både ja och ner. Mer än de 2 förra för jag kommer ihåg Hugos förlossning som att de var igår när jag tänker efter. Men jag få ju något underbart när det onda är över! + att jag hoppas det går lika fort som förra gången ;)

7. Hur har ni förberett hemma inför bebis ankomst?
Vi har köpt bilbarnsstolen+bas på barnens hus eftersom vi sålde den förra vi hade, en citykorg till barnvagnen och en fin vagga att ha i köket första tiden. Blocket är bra! =) har även inhandlat 3 newbie-dresser på tradera.

8. När kände du första sparken?
18+4, har känt innan att det rört på sig i magen men första sparken var då.

9. Skulle du kunna gå igenom en graviditet igen?
Ja, absolut. Men efter denna lilla bebis kommit till världen så ska vi njuta av att vara 5 =) men jag skulle nog vilja ha en sladdis just innnan jag blir 30.

10. När tror du själv att din bebis kommer?
24 September, hoppas liten vill komma någon dag innan BF

11. Vad är det bästa med att vara gravid?
Att man får känna hur barnet växer och att man aldrig är ensam ;)

Gravid v. 22

Hej hopp! säger det än en gång, hade det inte varit för att jag känner att det sparkar och rör sig i magen skulle jag inte komma ihåg att jag var gravid, mår så himla bra! Tur att man kan ladda hem gravid-app på mobilen ;) Jobbar och mår gott med min familj. Jag har verkligen haft tur att få må bra i alla mina graviditeter. Fast än det är tredje graviditeten på ungefär 4 år så känner jag mig piggare än när jag väntade Hugo och då mådde jag också bra!

Hur som helst så går vi idag in i vecka 22 (21+0) och det börjar bli sommar =) På måndag ska jag till BM och se hur alla värden är! För en vecka sedan när vi var på UL igen så såg allt bra ut och liten hade växt! hon zoomade in och vi fick se små fötterna över hela tv-skärmen. Tänk vad mycke som händer på bara 3 veckor!


www.gravid.se
Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.


Helg

Våran städar-helg har gått enligt planerna, men vi har en del kvar ändå! Lördag städade jag garderoberna och pysslade på i utrymmen man annars inte städar så ofta. Huset luktade gott och på kvällen kom Linda och Tomas på middag och en massa surr. Jag fick känna deras lillbebis sparka i magen! Mysigt. :)

Söndag åkte jag iväg för att jobba en sväng på morgonen och sen hem, cyklade med Filip till farmorn och farfarn. Han var så duktig! Hade dock ett snöre mellan mig och hans cykel om han inte skulle kunna stanna nerför våran långa backe. när jag var påväg hel cyklade jag uppför hela backen i ett svep. Inte för att jag har bra kondition utan för att jag är så otroligt envis. Väl uppe höll jag på dö men jag fixade det!

Garaget och förrådsdelen till huset är rensade och vi har gott om plats för bilarna i garaget och barnvagnarna i förrådet vid huset. Skönt att inte behöva ta in dom i huset utan att dom står bra och under tak i förrådet och lättillgängliga! Om 2 helger hämtar mor och far sina sista grejer i boderna så vi får packa undan alla vintersaker och fixa i ordning på altan. Julgranen har vi nu äntligen packat undan, de tog bara sisådär 5 månader.

Nu åker jag på whisky-utbildning i Piteå :) lagomt kul när man är gravid men de kommer bli intressant, de är bra med utbildningar!


Bada

Härligt att få krypa ner i badet efter en arbetsam dag!


Lördag

Vi har haft en så mysig morgon! frukost tillsammans och bara tagit det lugnt. NU sticker pappan på prommis och jag börjar städandet! min lediga helg ska ägnas åt städning och tro det eller ej, jag har längtat. Imorgon är det röjjning på gården och idag inomhus. jag känner mig till och med sugen på att putsa fönstrena. Bäst man sätter igång innan ilet försvinner!

Ikväll får vi middagsfrämmande och det var längesen vi sågs. Mycke att ta igen, har en känsla av att det blir mycket bebis-prat!


Magen v.21 (20+0)



Idag är vi precis halvvägs i graviditeten. Jag mår som en prima ballerina och det känns så bra! Idag ska vi iväg och göra ytterligare ett ultraljud för att vi var felberäkande sist. Inte gör det något! Denna gång jobbar pappan så att jag och pojkarna åker iväg och tar både mormorn och farmorn med oss, tror ni dom blev nå glada över att få följa med?! Så idag ska vi ha en mysdag, göra stan och luncha.

Sen i eftermiddag så äter vi middag hos Erika och Vegard. Kanske har dom några bilder att visa från sin resa? Ikväll ska jag och Erika på "plast"-party eller vad man ska kalla det ;) hehe


Ägaren

Kul dag på jobbet och vi grejade biffen!
Allt gick som på räls. Hotellägaren var på plats så de var lite spännande:) men det gick bra!

Imorgon blir det en dagssväng, och på kvällen ska jag klippa håret på min lilla morfar och kanske kommer min vän och kladdar in färg i mitt hår;) nä nu blir det sängen!


Marodören

Igår hade jag min lediga dag. Jag och Filip var en sväng och hälsade på Amanda och lilla Alma. Vi har försökt pricka in en dejt sedan februari då lilla alma föddes men det har alltid varit det ena och de fjärde. Denna gång var pappan i vårat hus hemma så Hugo fick stanna då vi inte vet om han blivit smittad av vattkoppor. SKulle ju vara onödigt att smitta det vidare till en liten bebis! Lunch och lek och surr! Det var ju inte igår.

Väl hemma gjorde vi pizza tillsammans och sedan åkte vi till Sarah, Johan och Vilja. De är nog bara jag som varit dit och sett hur fint dom har det i sitt hus =) Innan vi åkte hemifrån så gick strömmen och den var fortfarande borta när vi kom hem. Närmare 21 ringde min morbror och berättade att det var han som var marodören. Jag hade sett framemot en skön tv-kväll men vi la oss tidigt istället och jag var så utvilad imorse när jag vaknade!

Nimbys värld

Idag ska jag på återbesök hos ortopeden så då passar vi på att fara och leka på Nimbys värld. Fredagar har dom även tacobuffe så då äter vi innan vi åker hem ! Härlig fredag :)


Sova

Nyduschad och trött, nu ska jag sova. Kroppen är nu van att hålla igång i flera timmar och det går bra. Inga krämpor i rygg/fogar ännu, peppar peppar. :)

Ikväll har det dock varit jättelugnt.. Men jag har städat, inventerat och pysslat på så tiden har gått i alla fall. Tänkte gå hem tidigare men då kom de gäster och skulle äta middag... Klockan 21.10, Typiskt! då ska man ju nästan sova ;)

Kan inte sova, när jag kikade in i grabbarnas rum så låg tiger nerbäddad, inga barn. Känns så konstigt! Dom sover hos farmor och farfar eftersom jag jobbat sent och gubben jobbar eftermiddag/natt. När var jag helt själv i vårat hus sist!? Typ aldrig.. Men jag är ju inte helt själv :) sov gott, kurs imorgon ja..


Bebis <3

Går när jag låg och slappade i soffan på kvällen så sparkade liten i magen 4 hårda sparkar, sådär så jag själv hoppade till. Lycka! Alltså i vecka 18+4. Jag har känt hur det rört sig, ferrat och tryckt i magen men igår så sparkade det sådär härligt som jag väntat på. :)


Igår och 1 maj

Vilken dag! Helt toppen :) roligt på jobbet med fart och fläkt! Fick ihop nästan 14 timmar och jag var inte ens trött, men nu är jag det. :) ungefär lika trött som pappa Pettersson varit hela dagen. Filip tyckte att pappan varit duktig som cyklat ända till mammas jobb och förstod att han var trött i benen ;) sötnöt! Barnen sov som sagt hos mormor och morfar. Jag tyckte de var dags för pappan med en utekväll, det var över ett år sedan sist. Annars är de bara jag som är och ränner omkring.

Hursomhelst var det drag på hotellet och mycket folk senare på kvällen, och kul att stå i baren med mina fina tjejer. Vi sålde grymt bra!

Idag klev jag upp tidigt och hade frulle på jobbet, sen hem då jag var klar för att hämta mina barn. Vi åkte på en hälsa-på-tur till lilla Isa med familj och sedan på kalas hos Sofia som fyllde tre idag.

Nu sover alla mina grabbar och jag sitter i soffan och gråter till Humorgalan, hormonrusningar som de så fint heter.


Gammal och ung

Filip är mycket fascinerad över gammelmorfars gamla händer.