Bebisar

Igår var vi på en bebis-rajd! Vi hälsade på Maria och hennes tjejer. Luktade på lilla fina Annie. Elise som är så mammig, ville inte dela med sig av sin mamma. Hon skrek som en stucken gris så fort jag tog Lillan i famnen. Ojoj, men en stund har jag fått snusa bebis! ;) Sen åkte vi vidare mot nästa bebis, lilla Stråmo/Ek. Så underbar! Man kan ju sitta och lukta hur mycke som helst och bara se på alla söta mimiker och rörelser. Fina fina barn!

Sen fick jag igår mitt andra kusinbarn på drygt en månad! Först kom lilla Bianca, synd att dom bor så långt bort! Och igår kom lille Algot till världen. Vi längtar till vi får träffa honom (och föräldrarna) :)
Bebisstarkt på sistone ❤


Bra start

En bra start på veckan! Igår bjöd vi farmorn och mormorn på lunch, bakad potatis och hemgjord skagenröra. Sen kom lilla Nevada och hennes mamma och gästade oss. Mormorn var kvar hela dagen och satt och jobbade. Jg jobbar också bäst med ljud, inte helt tyst!
Sen på kvällen så tog vi oss en cykeltur efter en stenig väg till grannarna längst bort. Har knappt sets något i sommar. Får bli ändring på det! Trevlig kväll med lekande barn och kaffe innan vi cyklade hem spanandes efter björnar.

Idag ska vi ner och träffa lilla Annie för första gången. Å vad mys med en liten bebis. Farligt de där ;)


Förra veckan

Oj oj, känner att jg inte riktigt hinner med. Men kort sagt hade vi en plock och städar vecka. Husvagnen Städades ut samt alla saker städades in på sina platser. Jag fick en teakskåp helt gratis och köpte ett nytt vardagsrumsbord, så vardagsrummet fick en ny skepnad! John tycker att skåpen är gräsligt ful men det är ju tur att jag är "inredaren" i huset då. ;) han jobbade eftermiddag och jag hade lite besök på kvällstid. Så roligt att få ha någon hos sig på kvällen och slippa vara själv när barnen lagt sig. Jag åkte ner till Älvsbyn för att gå till tandläkaren ned Hugo, vi var en hel dag förtidig. Som tur var fick vi en ny tid och gick på nya Café Storgatan under tiden. Så fint! Sen hann vi förbi arbetande Anneli (som var ledig) och barnen en snabbis.

Fredag blev det impulsmiddag på waldorfs med hela familjen och efter att ha storhandlat åkte vi till familjen Nilsson i Bjursträsk. Där vi spenderade hela kvällen i gott sällskap och gordricka för mammorna. Lördag hade vi kräftis-middag med familjen Åhlund. Visst är man rik när man har fina vänner? :)söndag var lugn och skön för min del, vilodagen som de ska va! Filip åkte på 3D bio, jag och de andra 2 små åkte till Melvin och pappan skottade jord. Bra arbetsfördelning.


Nolia

Förra helgen avslutade vi semestern med att vara på Nolia i Umeå. En riktigt solig dag, åt gott och kikade på grejer. Mest husvagnarna. Åkte buss från parkeringen till området. De är ju så kul! Lillan fick ett rosa tennarmband och jag ett vitlöksrivjärn. Sen blev det middag på Bamsegrillen och shopping på Ica Maxi. Hittade 4 behåar för totalt 379kr. Ett klipp. Har kikat länge men inte hittat eller kanske inte kikat nog bra. Efter att ha bott i amningsbehå i nästan ett år så är det helt fantastiskt att få ha en vanlig. Och att priset var bra är ju en bonus.

Söndagen började vi leta oss hemmåt. Stannade till i Skellefteå för bad på vitbergsbadet i solen och värmen. Skulle ha kunnat vara där hur länge som helst! Så härligt både luften och vattnet. Innan vi styrde kosan mot Norrbotten så kikade vi in hos Annette och Robert med barn. Kul att få se hur ni bor. Jättefint! Och som sagt nästa gång ni kommer till Vidsel då blir det en vinafton för mammorna. ;) Vi körde upp på gården halv 10 på kvällen. Möra av 30 mil i en varm bil och 5 timmars badande och solande. En riktigt fin semester har vi haft, vädret hade kunnat få vara lika bra hela tiden som sista helgen. Men sällskapet var ju toppen och de är viktigast.


Hugo 3 år

Denna vecka har vi varit till tandläkaren för en vanlig undersökning och på BVC för 3årskontroll. När storebror är med är Hugo en tuffing men utan då blir han mer tillbakadragen och skeptisk. Hos tandläkaren öppnande han tillslut munnen liggandes på mig i tandläkarstolen. Sen sa han: de där var ju Inge farligt alls, då han nöjt gick därifrån. På BVC blev han tvärsöver, treårstrottsen är fantastisk! Men när vi gick därifrån var han både måttad och vägd samt att han surrade "7 stugor fulla". 17.5 kg och 100cm lång.

Han säger ofta att han älskar oss, och blir han arg över något så älskar han inte. Men visst är de härligt då han ser en i ögonen och säger:
-Mamma, jag älskar dig tusenmiljoners och det, de är jättemycket! ❤


Elise 10 månader

8165gr och 70 cm lång ❤
Hon ställer sig upp och går längst möbler på ostadiga ben, äter mat och hinner krypandes överallt! Jiises, har glömt bort hur det var 😉 stoppar ALLT i munnen, ute som inne. En liten dammsugare! Säger hej, pappa och oj. Lyser som en sol då bröderna kikar fram och är en riktig mamma-flicka! 1 januari börjar jag om att jobba och då är det pappans tur att få vara hemma och mysa. Och första april skolas hon in på förskolan. Puh, tiden går för fort! Men nu ska vi njuta av tiden vi har hemma tillsammans ;)


Husvagnslivet

(Ett långt inlägg kommer här.. )

Vilken underbar vecka, trotts tråkigt väder! Inget utebad på hela veckan, det har både regnat, stormat och varit uppehåll. Men solen har lyst någon annanstans än på PiteHavsbad. Men vi har mått prima ballerina ändå! Måndag började vi med att åka in till stan där pappan shoppade lite kläder och vi även köpte lillan egna hörselkåpor för hennes sommarpeng och killarna spindelmannen-set med såpbubblor. Sen lekte vi på Nimbys och på kvällen tog vi en promenad.
Tisdag började vi dagen med bad på äventyrsbadet och såg en show med kapten rödskägg och hans gäng. Sen gick Filip på NimbyKlubben och när den var slut blev det ännu mera lek på Nimbys och sedan kom familjen Stråmo/Larsson och åt middag på skeppet med oss och efteråt blev det mys i husvagnen innan de åkte hem.

Onsdags morgon började jag med ett yoga-pass. vet inte riktigt om det var mig grej men kul att ha testat iaf. Sedan var vi i vagnen och bara tog det då det stormade som attans ute. Markisen tog vi ner då den höll på att blåsa ner. Anna och Marcus kom på eftermiddagen och fikade med oss. Kul att ses innan de skulle åka hem mot Alingsås. Middag åt vi med Carro och Nisse då vi storgästade deras lägenhet i stan. God mat och trevligt sällskap.

Torsdag kom Carro ut till oss och vi tog ett morgonträningspass. Härligt och svettigt, mer i min smak! Sen gick vi allihopa.. (Trummvirrvlar).. på Nimbys! för bus och lek och såg prinsessan Tessan, nimby och sjörövar Hasses show ännu en gång. På kvällen fick vi familjen Nilsson på besök, vi käkade glass och sen gick barnen busa ännu mer på Nimbys, (Tror ni att vi är lite less på skeppet??) men barnen älskar ju det! Kvällsfikade tillsammans och sen väntade sängen!

Denna dagen hade vi hoppats på havet men när solen strålar inte nådde helst vägen fram packade vi badväskorna och entrade äventyrsbadet en andra gång denna vecka. Vi åkte en massa vattenrutschkanor allihopa (utom Elise), badade bubbelpool och träffade rödskägg även idag. Efter lunch kom farfarn och farmorn och farbror Magnus, vi promenerade runt på området, Hugo fick visa familjeduschen där en liten toa och handfat fanns, tro att han var lycklig! "-Titta mamma, en toa för mig, min toa :) " pojkarna visade vad man gjorde på Nimbys värld. Vi blev bjudna på "semester-middag" på Trapper-restaurangen och Glass till efterrätt av svärfar och svärmor. Vi fick en perkulator till husvagnen, pojkarn ett par skor var och Elise byxkjolar :) tack tack!!

Så nu är det läggdags då vi imorgon bitti skruvar upp stödbenen och lättar ankare för att åka till Umeå och Nolia! Vi har verkligen haft en mysig semester. Barnen har hittat kompisar titt som tätt, (så roligt att se) Cyklat omkring, njutit av att vara tillsammans vi 5. Haft fina människor omkring oss, på kvällarna när barnen somnat har jag och maken suttit och spelat kort med tända ljus och druckit kaffe/the och surrat. Vi gillat husvagnslivet och jag älskar min familj!