Smörja

Hugo smörjer in magen, varje dag!


Jahapp

Ja nu ligger jag här ännu en morgon och muttrar.

Igårkväll hade jag förvärkar och jag kunde klocka dom, men de blev inte starkare, jag somnade och vaknade osv. Och så nu på morgon så är de stilla lugnt. Så frustrerade! Imorgon är det oktober och jag kommer med garanti fortfarande var gravid! Mitt huvud värker och kroppen är färdig. Kommer jag ens ork föda när de väl är dags?

Nu går jag i ide, så de är därför jag inte svarar om någon skulle få för sig att ringa..


Gympa

Nu har vi varit på barngympan. Jag har sprungit och hoppat, likaväl som barnen :) kul är de synd bara att de är så få barn.


Bra dag

Fastän jag är hemma och bara väntar och väntar. Så har detta varit en bra dag. Vi har varit hemma och gjort ingenting faktiskt. Gode skönt ändå! Middag hos mamma och pappa. Och nu sitter jag och gubben i soffan och ser på tv. Bebis har disco i magen och tycker nog att livet känns festligare morsan. Men så kan de vara! Snart är vi också i mål. Lilla fina Elsa hade mer bråttom till världen, kanske våran har ärft någon gen av sin morbror. Då har henom inte speciellt bråttom inte ;) haha


Mys

De här är vad jag kallar mys!


Underbart <3

Fick en underbar liten nyhet såhär på morgonkvisten! <3 ett litet hjärta har kommit till världen. Nu är de bara den här kompisen som ska bestämma sig för att komma ut.. Så..

Bebis, Snälla kom i helgen för till veckan ska din pappa jobba em/natt och då hinner han förmodligen inte hem till ditt första möte med världen! Visst vill vi han han med oss när de bär av?!


Nytt på toa

Känns fräscht och kul med nytt på toan. Höstigt och fint!


Älskling

Lillebror har gått och sova. Då passar vi på att se halv 8 hos mig och mysa i soffan. Filip gillar det och är insatt! Man äter 3 gånger på de här programmet:) säger han. Ser du va gott mamma! Sötnöt! Kanske han blir en blivande kock?


BF

Fullgången mage. Ont i ryggen, tungt, illamående och trött. Nu vill jag inte vara preggo längre. MVC kl. 11:00 bäst att göra sig klar då!


Onsdag

Idag har jag bara varit hemma. Vilat och gjort ingenting! Eller jo, pojkarna ska ha fotografier från hemmet, sina rum och favoritleksaker så de har jag fixat med. Sen så åkte vi till Älvsbyn. Köpt lite hårfärg och strosat omkring :) känner mig lite trött.. Ska på mvc besök imorgon då det är BF enligt UL.

Hade nog inte mer på hjärtat än såhär..


Kläder

Gravid. Jag har alltid älskat att få vara gravid. Känt mig vacker och så fin med magen. De är något speciellt med gravida kvinnor. ;) Men nu, nu är jag less.. Inte på magen precis, den kommer jag säkerligen sakna fastän jag gärna skulle vilja ha ut den lilla som finns på insidan.

De som är mindre kul nu är att jag snart inte har några kläder att ha. Underdelar främst! MammaByxa nummer 3 har sett dagens ljus en sista gång efter att jag skulle sätta mig i bilen och nu har jag kvar ett par svarta slitna byxor och ett par fula bruna som jag har som som nödbyxor när de verkligen krisar. Kanske inte så konstigt när vissa par är inne på rond 3 och använda dagligen under en lång period. Jag längtar efter att få fara och shoppa, inte bara småkläder utan även till mig själv! Ett par svarta höga jeans står högst upp på önskelistan :) inte länge kvar nu. Kanske inte ens behöver fara på shopping? Förhoppningsvis kanske jag fyndar i min egen garderob! :)


Hyllan

Jag gillar min hylla från brukadesign :)
Stilren och snygg!


25 september

Denna månad har verkligen susat förbi samtidigt som tiden går så otroligt sakta! Redan lön. De kanske blir ett oktober barn detta? Snart kommer snön.

Kyrkan åkte vi till igår efter lunch för pyssel, sång och lek. Sen så hade min kära farmor rullat ett gäng köttbullar som jag fick hämta och middagen var räddad! Dom godaste köttbullarna som går att hitta! Tur att jag har till lunch idag ;) Efter middagen så var vi på kalas och firade Lukas 4årsdag och på kvällskvisten hann jag förbi Sarah för lite kaffe och surr.

Idag ska jag ha en vilodag och betala alla tråkiga räkningar..


Traderafynd!

Denna lilla söta overall kom med posten idag! Kommer inte kunna använda den allt för länge men söt som rackarns och som ny! Kul att fynda :))


Skattkamrar

Ihelgen så hade vi skattjakt ute i finvädret. Jag gjorde en karta och så letade vi och hittade skatten. 2 festisar i en låda låg nergrävd. Filip funderar fortfarande vem som gömt skatten på gården ;)


Uppdateringen

Nu är mobilen uppdaterad. Och jag har lyckats hitta igen var man tillåter blogg.se att använda bilderna i albumet. Råkade trycka på nån knapp så de inte fungerade men efter många om och men så hittade jag rätt knapp. Jag som bloggar mest från mobilen! Tur att de löste sig :)


Bebis..

Vi längtar efter dig!


Bron och ute

Lite fix, här kommer ett litet kollage :)


Enris och besök.

Idag var de söndag! Vi ska på kalas och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. En skön hemma dag kanske?

Igår fixade vi ute, John och Hugo åkte iväg i ottan, inte för älgjakt utan för enris-jakt! Så nu har ljungen svärmor köpte fått sällskap i blomlådorna. Har även fyllt 2 krukor och satt på bron och gjort lite höstligt! En av hängande lyktorna från altan fick flytta till framsidan. Jag känner mig nöjd och redo för snön. Efter utefixet kom Kajsa och Sally på besök! Kul, de var längesen vi sågs:) köttsoppe-middag hos svärpäronen avslutade dagen och sen sov vi båda till filmen Avatar i soffan.

Frukost punkt nu!


Ute dag.

Jag och Hugo började morgonen med en promenad. Lilla rundan och sen har jag och Filip putsat fönstrena, ute och inne på hela nedrevåningen, bara 6 fönster på övervåningen kvar! Dom tar jag efter middagen ;) Filip kom på: bebisen vill ju inte komma ut om inte fönstrena är rena, typ! Och så fortsatte han att gnugga.. Haha, sköna unge! Vi kan ju tro att de är så iaf ;)

Ljung är satt i lådorna ute (enriset får vi plocka imorgon), renen är packad och altanen nästan höstklar! Effektiv dag må ni tro. Känner mig mör i kroppen men inga bebiskänningar.. Ikväll blir de filmen Hamilton. Men först middag :)


Fönaterputsning

Tur man har bästa hjälpredan ;)


Bättre nu!

Jag har känt mig som en riktig-surpuppa hela dagen! till ingen nytta egentligen, bebisen kommer när den är färdig men jag VILL vill VILL så gärna ha den lilla skatten i min famn. Gubben åkte iväg och jobbade, skönt för honom och slippa vara hemma med ett åskmoln., Svärmor kom upp och hälsade på, pojkarna ville och fick följa henne hem en stund.
 
Så då passade jag på att ta mig ett lugnande bad och köpte sen pizza till middag och åkte förbi svärmor och bjöd på middag. Precis vad jag behövde! En lugn stund för mig själv i min ensamhet. Så skönt! Har mediterat lite så nu är jag mer harmonisk och tillmötesgående för min omgivning :) Så nu sover grabbarna och jag äter lite kvällsfika, The och skorpor.
 
Idag på MVC besöket så slog hjärtat 140slag/minuten. Hugo skrattade och kikade på BM som sa att de låter som mamma har ett tåg i magen. Nej Nej sa Hugo. Som en Vovve! och visst låter det som en vovve de små hjärtljuden. John följde för första gången och hörde de vackra slagen. Han har varit med en gång men då var det så tidigt att det inte hördes så äntligen passade det att han följde med! Lite svårt att få ihop "rätt" tider då han sitter i lastbilen under dagtid och inte passerar älvsbyn på exakta tider. Magen mätte 34cm och huvudet är långt nere och fixerat. Har gått upp 7 kg totalt vilket är hälften av tidigare graviditeters totala vikter i jämförelse (Filip 16kg och Hugo 14kg). blodvärdet hade ökat till 120, trotts att jag är sämst på att äta min dagliga tablett Niferex.
 
Nu väntar Hela Sverige Bakar.
 
 

Less!

Så grymt less på att ha värk men inget händer. Har varit på MVC och de var oförändrat läge sen tisdagens besök hos BM. Skit!
Hev dä ut unge. Ditt hyreskontrakt på Inre navelvägen 1 är slut nu.


Puh!

Igår så jobbade magen på hela eftermiddagen och sen nu under hela natten som varit. Lyckades somna mellan 05:00 och 06:00 annars har jag legat vaken och känt hur de arbetserat. Kanske de ändå tilltar och vi får åka, tänkte jag men Halv 7 så avtog allt och här ligger jag sur och trött! Jaja, bara vänta och se..


Gravid v. 38+4

Men enligt egna beräkningar så trampar vi på mållinjen redan imorgon den 19/9 Snart är väntan över! Liten ligger DJUPT nu, det känns kan jag lova..


Lugn och ro

Jag vet att solen strålar utanför fönstret men jag orkar inte gå ut med barnen. Känner mig trött och färdig. Bara att gå på toaletten känns som en bedrift just nu. Så blodpudding till middag och filmkväll ändå till läggdags. Gode skönt ändå!

Filip ville se filmen "Tomtetass" och hugo som annars inte har tid att se film var bänkad. Men lite läskig var den allt! Nu ser vi "Oliver och gänget".
När pojkarna somnar för kvällen så ska jag lägga mig i badet. Hann aldrig bada idag då jag kom på att en morotskaka skulle bakas.


Badas

Barnen är på fsk. Idag ska dom större barnen få åka till Älvsbyn och bada. Jätteroligt och spännande! Morgonen har varit helt underbar. Inte de minsta lilla trotts eller osämja ;) Sofia har sovit hos oss inatt och Filip ville sova med henne i gästsängen. Mys!
Till frukosten hade vi tänt ljus och åt en riktigt brakfrukost. Så nu ligger jag i soffan och vilar. Kanske jag också tar mig ett bad?

Natten har varit bra. Gubben kom hem helskinnad denna dag med. Ibland slår det mig, Kan tycka att det är lite obehagligt att ha han ute på vägarna emellanåt. Slippriga och dåliga skogsvägar och mitt i natten som i veckan. För att inte tala om att han denna vecka kör mot Sorsele och Malå. Dagskiftet kör hemmikring mot Piteå. Typiskt. Men de löser sig nog! Och tänk bara nu när vintern står på tur. Då är de inte kul att köra på halkiga och dåliga skogsvägar med 60ton tung lastbil. Tur dom är duktiga våra chaufförer! De är ju tydligen "livet" att få sitta i en lastbilshytt 80mil/dag ;) hehe


Cenitlera

På kyrkan har vi pysslat med cenitlera. Detta blev dagens skörd. Varsin Pikatchu blev det! Samt varsin sked :)


Virkning

Sitter och roar mig med att virka. De ska bli snöret till babynestet. Virkar långa trådar i grönt, rosa och gult för att sedan fläta ihop och dra in i kanalen i babynestet.

Pappan i huset sover nu för att denna vecka går han på eftermiddagsskiftet. Tror ni han är nå nervös? Förlossningarna har hittills startat på kvällarna. Mormorn däremot är nöjd. Hon är första inhopperska om J inte är hemma när de bär av. Men visst vill jag helst att älsklingen min ska vara vid min sida. Få se sitt barn för första gången.

Jag känner mig öm i de nedre regionerna, liten ligger och pressar neråt och bökar på, mer eller mindre hela tiden. På kvällarna är förvärkarna starkare. Ja denna blogg blir inte mer intressant än såhär tills liten tittar ut! De är de enda jag kan tänka på av all övrig tid.


Söndag.

En skön söndag med familjen. Vi har varit på en promenad ner till gammelfarfar för lunch och fika. Sen har jag hunnit undan här hemma, dammtorkat ute i förrådsdelen samt dammsuga och skura där. Hämtade igår stallrent hos farmorn min så jag har tagit bort oljefläckar på pojkarnas jackor och fixat bort nå andra fläckar på syskonvagnet. Nu ska jag försöka mig på babynestet!

Ikväll ska vi försöka se en film jag och gubben. Nästa vecka är helt utan planer, någon som vill hitta på något (med reservation för ändring vid eventuell förlossning) ?! :))


Mys!

Vill inte stiga upp då man har så fina älsklingar i sängen.

-Mamma, vi älskar varann allihop! sa Filip. Så sant som de är sagt :))


Natti!

Nu lägger vi oss och sover. Jag vill föda barn, men tydligen är vi inte överens jag och kroppen! Kanske imorgon eller nästa dag då??

Imorgon hade jag tänkt prov sy ett snuggle nest. De ser så mysigt och ombonat ut! Hade kvar en tygstump Vit och svartrandrigt som bara ligger och skräpar, man tager vad man haver!
Sov gott!


Proppen

Nu har vi varit på barngympan. Barnen har sprungit i ett i en hel timme. Tror dom sommar fort ikväll ;) vi ska äta grillat till middag i Sörstrand och må gott där ikväll.

Och till något helt annat. Igår tror jag fasen att slemproppen gick! Eller delar av den i alla fall. Har aldrig varit med om det i föregående förlossningar men med lite googlande så var de det närmaste jag kom. Samt att förlossningen startar oftast mellan 1-7 dagar efter proppen åkt. Jase, nu är de spännande!


Jotex

Nu har jag skickat efter ett paket från jotex. Ny färg till toaletten nere.. Mörklila! så snyggt, i tidningen iallafall :)
Då får jag piffa till veckan. Hoppas de blir såsom jag tänkt mig också. VI har haft limegrömt i flera år känns det som, handukarna är slitna efter att behöva tvättas typ varannan dag. Så nytt och fräsht!

Barn Gympa

VIK ska börja med barngympa! För barn mellan 2-5 år. Lördagar mellan 15:00-16:00 var tiden som fanns, och det är Laila som kommer hålla i gympan. Lek och bus, dans och roligheter :) jag tror de blir toppen! Med start redan imorgon :)

De kommer vara några provgånger för att se intresset och så får vi se hur det går! Så sprid detta, alla är välkomna!


Nya killen

Hugo har också fått lite nya kläder. Och han var så mallig! :) bland annat denna outfit:


Städdag!

Igår var jag öm och mör, de gnydde på och arbetserade i magregionen. Men idag är de lugnt. Så här ska städas! Toaletter, dammtorkas, tvättas, dammsugas och skuras. Operation städa ut bebisen fortsätter! jag kommer att vara död ikväll men då kan jag mysa i soffan med tända ljus och en ledig man;)

Till middag lyxar vi till de med grillad filé och rotfrukter i ugnen. Sista grillningen för iår kanske? Gott gott!


Tjohoo

Vi steg upp halv 8. På fsk med pojkarna. Frukost hos mami, kafferep hos Annelii och så hämtade jag grabbsen strax innan 12. när jag likaså var i farten isf. att köra hem och sedan ner en liten stund efter ;) Hugo-mannen sover i sin mammas säng, han tycker de är mysigt att få sova där på dagarna och sen ska vi ut och stöka på gården. Plocka ihop och städa ut bebisen.. eller jag menar sommaren ;)

Ikväll åker vi förbi Nina, jonas och barnen. Känner mig effektiv idag!
 

Förresten, ni har väl inte missat Lagerhaus 1års jubileum av webshopen?
fri frakt vid köp över 300 kr =)

Bilar, stolar och mage!

Jag har sovit hela natten! Så skönt. I tisdags så testade vi att sätta in bebis-bilbarnstol. Vi har nu Britax-bilbarnstolar i tre dimensioner. Finns de hjärterum... Hehe :) jag klämde in mig där bak mellan Hugos stol och den där lilla. Det går! Vi får väl känna efter hur de känns framöver men jag vill inte ha en minibuss, John kan tänka sig en men isf. En stor. Större bil= mer diesel, svårare att parkera, dyrare skatt. Och säkert andra saker ;)

Tycker om min bil! Den känns rejäl, ändå rymlig och säker, går bekvämt och tar 0,7-0,8L /mil. Vi kör ganska mycke så de är bra om bilen drar lite trotts att sen ändå är ganska stor och tung.

Nog om det! Magen har sjunkit ner ytterligare. Jag känner mig nästan smal! Och lite less ;))


Ute

Dagen började med regn och rusk! Har hunnit med en liten "hälsa-på-runda" på fm och sen har vi bakat Philadelphiabullar, spelat spel och nu njuter vi av de härliga vädret på altan, jag och mina skatter!


Första BF

Idag har vi vår första BF. (Som jag själv inte alls räknar med) Eftersom jag hade en spiral och aldrig hann få tillbaka min mens innan liten flyttade in så var är de lite svårt att räkna ut när detta blev till! BM tog dagen vi tog spiralen och den 12 september blev Do Day! Men vi när vi själva räknade så blev BF den 19 september.

UL visade BF på 27 september. Samtidigt som jag bara önskar att de är kring den 19 som vi kommer få se vårat hjärta för första gången så får jag nog ändå vänta till slutet av september.. Men på max en månad så är ju väntan över trotts allt!


Fika kväll

En mysig surrkväll med gamla bönor!


Trött

När jag vaknade på morgon var jag mör i hela kroppen. Har sovit som en stock hela natten! Kanske de är därför jag är trött idag?

Pojkarna har varit hemma från förskolan då John hade ledig dag, så vi mår gott och myser. Vädret är ju inte så där uppiggande heller för den delen. Jag och Filip ser på Bambi. Gode spännande är det!

Ikväll ska jag på dejt däremot!
Se ska bli riktigt roligt :)


Bakning

Idag har vi invigt vår nya köksassistent. Vi hade besök mitt på dan då Carro kom en sväng. stökigt hemma och en badhairday hade jag men de spelar ingen roll när hon är som husfolk ;) vi surrade och fikade sen när hon åkte så hade jag tänkt städa! Men, vi bakade limpor och kolakakor istället :)
Mycket roligare än att städa!!


Barnen

Melvin, Filip och Hugo


Förmiddags kaffe

På förmiddagen var vi på förskolan en sväng. Filip träffade talpedagogen och jag fick sitta med och se hur duktig han är! Sen åkte vi till Jenny och Melvin för lek, surr och kaffe. Barnen lekte och för en liten sekund så satt dom alla tre så fint i soffan!


Vaken med tuppen

Ligger vaken och lyssnar på pojkarnas snarkningar. Vågar inte riktigt röra mig, så dom vaknar. Så skönt att bara vila och känns liten sparka i magen. Mannen jobbar och ute är de mulet! Idag kommer fin Carro till mig:) så glad jag blev när du ringde gumman, magen är sparad över natten för din skull, men från och med ikväll så är de fritt fram;)

Kanske hinner vi till körkan idag också? Vi får se! Men snart de bästa målet på hela dagen :) frukost! Ska bara ligga här en stund till.. nu kom min minsta man så då är de morgonmys.


2barns mamman

Kanske är den kommande veckan min sista som 2barns mamma?! Spännande och lite läskigt på samma gång. Kommer jag verkligen fixa med 3 barn? :) ja, de kommer nog gå bra de också! Tyckte personligen inte att de var så stor skillnad från ett barn till två så då borde "skillnaden" komma nu. Man har ju bara 2 händer! ;) Att vara mamma och pappa är inte alltid en dans på rosor. Trotts, starka viljor och oändlig kärlek. Visst är de kämpigt ibland, sjukdom, trött med ögonen i kors men de bra överväger de jobbiga! Så har alla familjer det, mer eller mindre. De fixar vi också!
När vi skulle få Hugo så funderade jag liksom alla andra blivande 2 barnsföräldrar, hur ska man kunna älska 2 barn lika mycke? Och idag är ju frågan 3 barn lika mycke? Däremot vet jag att det är helt självklart och går hur bra som helst.
"A parents love is whole, no matter how many times divided" så sant!

Idag har jag grejat på i vårat sovrum. J har burit in en av fåtöljerna så jag kan sitta där och amma om de någon gång inte ammas i sängen. ;) Spjälsängen är fortfarande träfärgad men jag ids verkligen inte måla den! Men De stör dock öga lite för tillfället. Om liten stannar till UL-BF så ska den målad för att få tiden att gå! Lite drygt då den redan är färdigbäddad, Men men.

Jag vill se dig nu liten. Har även funderat uti namn. Vi är väl halvers överens om 2. Kan meddela att ben10 är uteslutet! Och Sandra jr känns inte heller aktuellt. :)


I bärskogen.

Ja eftersom vi bor mer eller mindre i skogen så var vi runt knuten och plockade 2 L lingon (läs John plockade) Hugo ramlade över stock och sten så hans hink tömdes titt som tätt. Jag passade på att rensade i morotslandet så ikväll äter vi potatis och morötter i ugn och kyckling. Vi har även städat ute inför hösten/vintern. Kastat uteblommorna, tagit bort studsmattan och lite annat fix.


I bärskogen.

Ja eftersom vi bor mer eller mindre i skogen så var vi runt knuten och plockade 2 L lingon (läs John plockade) Hugo ramlade över stock och sten så hans hink tömdes titt som tätt. Jag passade på att rensade i morotslandet så ikväll äter vi potatis och morötter i ugn och kyckling. Vi har även städat ute inför hösten/vintern. Kastat uteblommorna, tagit bort studsmattan och lite annat fix.


Mer lampor

Här är mina nyförvärv som sitter uppe i tvättstugan! Har skalat av tygskärmarna och spraya väggamplarna svarta. Läckert! Tur att min karl inte har så mycket att tillägga och komma med när de gäller inredningen här hemma. Han behöver inte ens skruva upp grejerna! De fixar jag själv ;)

Han kanske inte tyckte att dom var så snygga men sen var de inte mer med det! Hehe


Hemma spa

Ha en fin lördagskväll folket! ;)


Hej hopp!

Ja då drar vi!


Maskinen

Nu har den kommit! jag inviger den imorgon ;)


Talpedagogen

Pojkarna har blivit så duktiga i sitt tal! I måndags när Filip träffade talpedagogen för första gången på terminen så tyckte hon verkligen han utvecklats denna sommar! Tydligare uttal på de bokstäver han haft svårt med. Bara lite kvar att jobba med ansåg hon, hurra!

Jag blev förvånad samtidigt som jag blev jätteglad när dom på förskolan tyckte att han skulle få träffa talpedagogen för ett år sedan. Oftast går talet till sig men visst är se klokt att ta tag i de redan när dom är i förskoleålder istället för att vänta och dom lär in ännu mer "felaktiga" stavelser och sen ta tag i de på skolan. Jag kan tänka mig att de är svårare att lära om när barnet sagt tex. P istället för F under 4 år istället för tex bara 1 år.

Hursomhelst är talpedagogen hur underbar som helst. Jag skulle nästan vilja träffa henne själv 1 gång i veckan! Filip gillar hon stenskarpt :) Hon är rolig och påhittig, tar barnet efter dagen. Ibland kanske de inplanerade inte passar just den dagen då har hon alltid något annat i bakfickan att ta upp. De känns bra att han får fortsätta träffa henne fastän han bara går sina 15 timmar nu.

Nu ska vi läsa bok, vi var ju på biblioteket när vi var till Älvsbyn sist och lånade ett gäng.


Allihopa

Lustigt de där när man somnar ensam i sängen och såhär på morgon kvisten så är den helt belamrad! Jag och magen ryms nästan inte, hur kan 1 stor och 2 småkillar ta så stor plats?! Men mysigt är de!


Make over!

Från detta till denna!


Fina ni.

Idag har jag känt mig trött och sliten och mest velat vara själv. Så skönt att bara få vara hemma med sin familj. Pojkarna ha varit hemma från förskolan och vi har mått gott. Har legat och durat i soffan och funderat över livet. Tänk så bra jag får ha det! världens finaste barn (inte partisk alls ;) ), en man som jag älskar och som älskar mig, ett barn påväg, ett hem som vi skapat tillsammans till vårt eget, finaste familj som alltid finns och ställer upp och alla älskade vänner. Jag skulle inte vilja byta med någon! Eller ha ändrat på något heller, allt sker av en mening. Jag känner mig så tillfreds med mitt liv och det är så skönt! Visst finns det alltid något att tillägga eller göra men det kommer de med.

Tack alla mina fina vänner för att ni finns. Jag känner mig rik! När dom man trodde fanns inte bryr sig längre så blir man lite besviken.. Men som sagt, man vet vilka som alltid står runt hörnet när man behöver dom! Nu är det bara fortsätta blicka framåt och se vad livet har att erbjuda. Våran lilla trea väntar vi på härnäst med spänning! 


Snuviga barn och shopping

Tur att gubben kom hem tidigare än vanligt igår natt så vi kunde åka till stan ändå! Pojkarna är lite rossliga snoriga, precis som de ska vara såhär på hösten då alla barnen träffad på förskolan. Jag kommer ihåg hur kinkig jag var när pojkarna var mindre. Inte hälsa på förkylda osv. men lite hosta, krupp och snor är ju vardag såhär års. Visst behöver man inte utsätta småttingar i onödan. Men samtidigt så kan man ju bli smittad om man åker på stan eller ner på affären så är de meningen så är de! Lillbebis kommer vara ordentligt härdad med tanke på att henom har 2 dagis-syskon!

Har jag en supermysig dag på stan med Sarah och lillmannen. Gómat, lite shopping och fika. Mest mys! Vill så gärna köpa nå till liten men de får vänta så jag shoppade 3 tunikor till moi istället! Eller jag har visst shoppat till bebis, en Po.p vindfleece. Har hört att dom ska vara super! Så upp till bevis :)

Nu är vi i Sörstrand ska snart åka hem. Pojkarna kör och "jagar älg" med mormor i fåtöljen. Och jag ligger i soffan, ids vi verkligen åka hem?! ;)


Kväller

Idag har vi varit hos mamma och umgåts med Lina, Susanne och småflickorna. En mysig dag som vi sedan avslutade hemma i badkaret, skönt att lägga sig nybadade!  Barnen är i så rolig ålder just nu. Var ålder har sin charm naturligtvis. Filip har så roliga uttryck och funderingar att hälften varit nog. Inte bara en gång som man får hålla sig för skratt för att han är så söt. Idag berättade han att hans "Bäst-fröken" kommit tillbaka till förskolan. Så roligt, svarade jag och undrade om han sagt att han gillar henne? Joo! svarade han, Du förstår mamma när jag var jätteliten så sa jag till henne Daadadadoda. Och det betyder Eva, jag tycker du är bäst-fröken!    sötungen min=)
 
Hugo han surrar konstant! varför? va gör du? och filosoferar! Och han är såå intresserad av bebisar. Stryker på dom och fnissar. Ska bli så spännande och se hur han ska agera när vi kommer hem med liten.
 
Nu ligger pojkarna och jag myser i soffan, ska beställa lite byxor åt Hugo. Märkte först nu att han också behöver lite kläder. Fick ett mail från H&M att dom hade 10% samt fri frakt så då ska jag passa på! Imorgon ska jag ha mysdag med Sarah och finKnuten! medan grabbsen är på förskolan.

Liten tjej

Har tömt kameran och hittade en massa fina bilder från i sommar och även från när vi träffade lilla Svea för första gången. Hon hade bråttom till världen! Så söt och snäll liten tjej. Hon föddes den 15 juli och när vi sågs var hon inte fullt en månad. Synd att vi bor långt ifrån varandra! Filip var mycket intresserad och hälsade henne välkommen till Brännmark.
Vi myste och luktade och längtade ännu mer efter våran egen lilla vän.
Grattis än en gång till erat lilla mirakel Tomas och Linda, det är nu livet har börjat!
Pojkarna hjälptes åt att öppna hennes paket =)
Lik pappsen!! =)
 
 
 
 

MVC och TUL

Igår var det besiktning av magen. Blodtrycket 105/70 och blodvärdet hade sjunkigt till 110 igen. Jag och tabletter, bara kämpa på med järntabletterna, vi är ju snart i mål. Totalt har jag gått upp nästan 6 kg och magen mätte 33cm vilket är det högsta för denna graviditet. Känner att bebisen har sjunkit ner och har ganska mycke förvärkar på natten. Det gör ont baki ryggen och sliter och spänner i magen. Men inte så ont så att jag känner att liten vill komma ut. Vi förarbetar bara! Fastän jag skulle vilja ha henom i min famn. När Nya barnmorskan som förövrigt var jättegullig, kände på magen så kunde hon inte heller avgöra om huvudet låg neråt eller om det var en liten rumpa. Så jag fick en tid på spec.mödra för ett tilläggsultraljud senare under dagen för att fastställa det hela.
 
Åkte hem till byn för att plocka upp mina barn och min mama.
I Piteå på PÄS så träffade vi en mycket speciell barnmorska. Hon fick först inte igång UL-maskinen, men fösäkrade mig om att hon var duktig på att se på ultraljudet. Sen när hon kikade så låg huvudet neråt,(jag kunde tom. se det själv. samt rygg och hjärta). Jag berättade även att vi inte visste vilket kön det var och inte ville veta det heller. Fastän jag är så nyfiken att jag ibland håller på att gå åt! så skulle det kännas som att snubbla på mållinjen när vi inte vetat under hela graviditeten. Och Barnmorskan fru Gudrun kläcker ur sig: Sånt kan inte jag se! ehh, happ.. Men annars så såg allt bra ut? frågade mamma. Ja de hoppas jag! svara BM Gudrun. Vad då hoppas?!Haha, jag och lilla mor tittade på varandra när vi tio minuter efter vi kommit rullade iväg från avdelning 4. Det vi åkte in för att veta fick vi reda på och jag känner mig inte ängslig!
 

Söndag

Idag har jag fått sovmorgon, bakat 2 långpannor, varit på månadens surrjunta med brudarna (vi saknade en stjärna dock!) Go mat och mys! sen åkte jag och Erika upp till Sörstrand för att kika på Greta och nya fina inglasningen. Superfint ute-rum!! Pappa har varit så duktig i sommar. Nästa sommar får han fixa min inglasning! Och jag tar gärna likadana möbler som dom köpt till sin altan :) snälla pappsi?! Hehe

Nu är de soffan som gäller och imorgon besiktning av magen!


1 september

Nu är den här! Den här månaden som vi väntat länge på. Inte för att älgjakten börjar nu på måndag, nej nej, vi jagar inte annat än våra små troll! Utan för att vi under denna månad blir 5 i familjen :) ja du bebis, nu när jag skrivit detta skulle du bara våga komma i oktober! Så länge ska vi väl inte behöva vänta på dig vännen? Eller?!? ...


Pappas pojke

Träskor, arbetsbyxor och flanellskjorta. Med solen i ögonen!


Mellis ute

Då de inte regnar idag passar vi på att vara ute! Fyrhjulingen körs runt huset och vi äter mellis. Våra egenodlade morötter! Gott gott :)