begravning

Huvva så jobbigt de är att ta farväl av dem man älskar. Vi har stått morfar nära i slla år. Sedan vi flyttade till Vidsel så kom han förbi varje dag då han åkte å köpte Aftonbladet och en dosa snus, om än vi inte var hemma så visste vi att han varit förbi. Antingen hade han plockat ut ur diskmaskinen så vissa av grejerna var försvunna eller så hade han matat vedpannan full så den nästan kokade. När man var liten fick man följa på bilturer i skogarna runt Sörstrand med dansband i högtalarna, fina turer. Igår Följde vi dig tills det inte gick längre, vid graven. I en träkista med älghorn och granrisuppsättning.

Nu ligger han bredvid sin son son varit ensam i 47 år. Hugo sa "ha de bra i himlen med dina jagarhundar" och Filip sa "jag älskar dig gammelmorfar" vid graven. Det var en fin stund efteråt i Johannesgården. Så många telegram och fina minnen. Tack för allt du gett oss morfar, jag är glad att du hann träffa och vara en del i mina barns liv ♥ Säg inte med sorg att Erling har dött, säg med glädje att han har levt.




vinprovning

Idag hade vi vinprovning på jobbet, mycket intressant med tanke på hur vinet kan göra maten. Missade dock p-mötet eftersom vin-testandet drog ut på tiden. Vi har verkligen världens bästa kontaktnät. John åkte iväg på jobbet, lillebror kom och underhöll våra pojkar. Elise som är lite rädd för sina morbröder fick vara hos Sarah och barnen tills farmorn kom hem. Tänk att det oftast går att lösa. Vi är så tacksamma över alla familjemedlemmar och vänner som kan ställa upp ♥♥♥

Imorgon väntar en tung dag. ett sista farväl. Kan inte föreställa mig att du aldrig mer kommer gå över gårdsplanen i Sörstrand. morfar ♥

en tisdag.

Idag efter hämtning på förskolan så kom jag på att vi skulle till Älvsbyn, jag och barnen. Vad vi skulle göra visste jag inte riktigt. Ville bara iväg en sväng. Hälsade på svärmor på jobbet. En sväng på kyrkan och träffade lite mammor och barn, lite bebis mys med fina Uffe. Sen gick vi på byn och inhandlade spackel samt slippapper till Hugos rum. Till helgen får jag sätta gubben i jobb då jag själv jobbar, mehe. Fikade på CS och handlade middag på Coop. Åkte och hälsade på lillebror och Amanda. Där fick grabbarna vara en stund senare medan jag var på ett möte.

Vi hann med mycke idag! Bar in 2 sovande skatter från bilen då vi kom hem klockan 21.00 den tredje gick själv och nu ska jag sova själv, imorgon ska vi på morgonprommenad och besöka Skatan. godnatt.


ny vecka, äntligen!

Förra veckan var mindre kul..
sjuka barn, mer eller mindre. Onsdagen fick ett abrupt slut. Vi tog oss en utedag med lek i snön med vänner och fika. John jobbade borta så när jag på kvällen kring 19:50 lagt barnen och satt mig i soffan fick jag ett tråkigt samtal. Mamma ringde och berättade att morfar dött, bara sådär! Jag fattade ingenting.. ingen annan förstod heller något. Han var ju så pigg trotts sin alzheimer och ett magbråck. allt gick så snabbt. Helgen hade han spenderat hemma hos mormor fre-mån för att sedan komma hem igen fredagen därpå och fira farsdag med hela stora familjen, men så blev det inte. I allrummet nickade han till och drog ett djupt andetag, så var det över.. bara sådär. Han hade varit hur pigg som helst och som vanligt under dagen berättade personalen på boendet. Han hann bara vara där i 2 månader drygt. För honom är det naturligtvis skönt att det gick fort och han aldrig behövde bli sämre i sin demens men för anhöriga är det aldrig roligt när och hur än det inträffar.

Jag följde med på kvällen till Älvsbyn för att få se honom en sista gång, han var så fin där han låg. Som att han sov, skulle nästan vilja nypa honom i armen för att väcka honom. Helt ofattbart att tänka sig att man aldrig kommer få se honom vandra över gårdsplanen i Sörstrand med sin svarta arbetsjacka och keps.

Nu sitter han där uppe och kramas med sin lilla son, Tomas behöver inte längre vara ensam efter 47 år i himlen. Vila i frid lilla Morfar min


spökkväll

I torsdags tog jag min stora kille och lämnade småttingarna hemma med gammelmormor. Vi drog ner till Älvsbyn och gick på spökjakt. Filip fick välja en grej att köpa på Gårdings efter jakten. Sen gick vi på CS och fikade. Bästa stället! Då var både mamman och sonen nöjda och vi begav oss hem. En mysig kväll men mamma, tyckte Fille. Den bästa dagen i hans liv! Eftersom han fick åka på egentid med mamma samt att han denna dag tappade sin första tand.

Den hade varit lös ganska länge och när vi vaknade efter att ha övernattat hos mormor så skulle hon hjälpa Filip att knyta ett snöre runt tanden. Han var så inne i morgontv:n att hippsvipps så var tanden ute med lite dragkraft. Det kändes inte alls! sa han så förvånad. Mormorn var en magisk mormor och tandfeen kom lite senare samma dag. Vilken dag!




helg

En snorig och dreglande tjej har vi här hemma. Igår en liten aning feber och en fin fin present på morgon kl. 05 som fick både mor och far att vakna. Sanera säng och barn från bajj-kalas och sen fick vi sova en stund till. Jag gissar.. tänder! Elise har inte dregglat på lääänge och nu i floder, dreggellapparna har fått återvända. så jobbigt för lillmunnen.

Annars så pysslar vi på hemma. Pappan tog en promenad idag och då passade jag på att städa i garaget och köra in bilarna. Vi tog fram fyrhjulingen så pojkarna fick köra. Gjorde snögubbar och matade fåglar. Sen har jag nästan rivit klart tapeterna i gästrummet som ska bli Hugos. Avslutade kvällen med kalas hos Nina och en sväng upp till morfarn som satt i soffan och mös. Mormorn är på LR Event i Tylösand. Hon hejjar på Marcus schenkenberg och Spa:ar hela helgen. Så härligt!

Imorgon blir det jobb 7-15. Bra att det rullar in någon krona med.