Valborg

Har jobbat frukost varannan dag och 12 timmars-pass varannan. Så här är det inte mycket skrivet! Idag är det valborg och lillebror fyller år. Honom får jag gratta antingen ikväll om han tar sig upp till Storforsen med sin cykel eller så imorgon då jag har frukostpass.

Hoppas på många glada och törstiga människor ikväll som vill komma upp till oss. Tror även att min älskade sambo ska premiärcykla! Kul =) Bäst att göra lite nytta innan jag börjar jobba.

På kvällarna när jag kommit hem och alla ligger och sover brukar jag lägga mig i soffan och vila en stund och då är lilla rackaren i magen vaken. Har vaggats på bra under alla timmarna som mamman sprungit omkring. De känns lite obehagligt eftersom det sparkar mest bak mot ryggen och ner mot blåsan, men ändå mys eftersom det rör på sig =)

Och en fråga till er mamas, hur har ni haft moderkakan fäst då ni väntar/väntade barn? När kände ni de första sparkarna?

Ha en härlig valborg folket!

Hittade ett helt album med bilder från Valborg 2006, 18 år gammal!
Vem hade kunnat tro att jag 6 år senare skulle ruva på barn nummer 3?



Magen

Jag väntar och väntar på att det ska börja sparka hej vilt i magen. Men de jag kan känna är att det sprattlar och trycker. Hade jag inte sett bebisen hade jag varit lite orolig! Men jag har läst lite på nätet och lugnat mig en aning.

Enligt ultraljudet så sitter moderkakan på ytterväggen denna gång och det gör att rörelserna inte känns utåt i första taget. Många känner inga riktiga sparkar förrän efter v. 20 till och med v. 25 ! Med pojkarna har jag vid det här laget börjat känna sparkar men inte denna gång trotts att det är nr. 3 ;)

Idag är vi 18+0 alltså v. 19


Piercing i örat

Idag åkte jag, mamma och Sofia till Luleå efter jobbet. Vi inhandlade en liten vagga från blocket som ska stå i köket efter sommaren och sen åkte vi in till stan. Mamma ville att vi skulle göra något roligt. Det roligaste vi kunde komma på var att göra hål i örat. Så in på Solgården gick vi, jag gjorde ett bredvid det hålet högst upp på örat och mamma på lilla snibben, targus eller vad de nu heter. Kul!

Handlade lite sätes-skydd på barnens hus för att ha i bilen. Sen åkte vi hem där min lilla familj väntade hos familjen Jonsson/Lindblom. Där åt vi grillat och hade det trevligt!

Nu väntar sängen för imorgon har vi frukost-främmande när Astrid med familj kommer. Tänk att deras lilla är beräknad den 25 september och vi den 27. Spännande, träffas vi på bb månntro? Kommer säker se lite roligt ut då våran bebis säkert kommer väga 1 kg mer än deras (om man ser på tidigare syskonens födelsevikt) Å så spännande! :) nä, sängen var de!


Djur-rikt

Idag har jag och grabbarna varit till Vitberget och hälsar på syskonen Ågren och alla djuren. Katt, hund, hönor, får och små lamm. Se så söt!


Hemma

Ligger i soffan för att benen ska få varva ner. Hemma efter min första jobbar-dag! Jag har haft jättekul om än det varit lite folk. Mina fötter är ganska så trötta då jag knatat omkring i ett och samma skopar 12 timmar. Till helgen så ska jag ha ett extra man kan byta till. Annars har det gått super, ing krämpor och armen har hängt med bra! Skönt :)
Ledigdag imorgon då vi har möte med talped. På dagis. Och sen på fredag så drar det igång, 6 dagar på raken. Sista dagen är utbildning i säljande. Kul att man får gå på olika utbildningar och utvecklas inom jobbet :)

Nä nu väntar sängen!


Ny BF

Då har jag samtalat med min bm och hon kikade på dokumenten från ultraljudet. Jag blev flyttad 15 dagar till den 27 september, och måste ha blivit gravid mellan den 29-31 december. Då jag aldrig hunnit ha någon mens mellan uttaget av spiral och graviditetens start så är det svårt att räkna. Men jag har varit bra på att anteckna ;) så beroende på ägglossningen så är det 29 och ev 2 dagar fram som gäller. Men enligt ul skulle barnet blivit till början på januari, ej möjligt men jag kommer räkna efter ultraljudet och så kommer liten när h*n är färdig. Så vi kommer byta vecka på fredagar.

Alla graviditeter är olika men jag har fått mina barn ganska nära BF-dagen. Filip gick jag över 4 dagar med och Hugo kom enligt UL 1 vecka för tidigt och enligt våra beräkningar 1 dag över tiden. Så då får vi se vilka beräkningar den här lilla kommer följa.


Ny dvd

Idag har jag köpt en ny dvd till vardagsrummet och den gamla ska upp på övervåningen så vi kan slå igång en film där och inte behöva se tecknat "hela" tiden nere.

Men instruktionen var på allt annat än svenska och engelska. Stubinen min var inte lång! Köpte ett helt paket med dvd och högtalare. Men så dök pappa och Sofia upp och fixade skiten precis innan jag skulle slänga ut de i sjön här utanför ! John sa att han inte ens ville prova för då skulle han stappa fast en kniv i subwoffern. Så tacksamt med hjälp! Och Då var det bara biten att lära John alla olika dosor och knappar som är kvar. Det är jag som är den tekniska i vårat hus om jag säger så.. Haha


Jobb

Imorgon börjar allvaret om, jag är tillbaka på jobbet! så skönt att allt börjar vara i sin ordning =) Armen är inte helt återställd utan jag får nog tänka en extra gång när jag ska lyfta och göra saker men det tar jag! Senaste tiden har jag hittat på många potentiella projekt här hemma. VTAB har varit hit och räknat på jobbet att byta golvmatta på hela nedrevåningen och vi fick ett bra pris tycker jag! men före det ska tvättstugan fixas =)

Som sagt bra att få börja jobba för i sommarn har jag på känn att det kommer rulla några slantar..



Ultraljudet!

I fredags var det dags för ultraljud. Så underbart att äntligen få se liten i magen och se att allt såg bra ut. Barnmorskan vi hade var så fin och berättade bra allt som hon såg. De jag ville hon skulle kika lite extra på gjorde hon utan problem. Liten sparkade och visade bra tecken sa BM. Skönt att veta! Vi kikade inte vad det är för kön utan det får bli en överraskning eftersom gubben inte ville och jag vet att jag inte skulle kunna hålla tyst om jag visste. =)

Vi fick det lite stressigt tiden innan Ultraljudet eftersom Hugo hade kruppat halva natten och det fortfarande höll i sig under morgonen. Så först fick vi åka till VC i Älvsbyn och träffa doktorn som tog prover och skrev ut kortison till honom. Sedan gasen i botten till Sunderby Sjukhus där UL skulle äga rum, vi kom lite sent men de gick bra det med, Hugo var duktig hela tiden och satt still och lyssnade och tittade. Lunch-dejt i stan med Hanna och Astrid där Hugo blev sämre och jättevarm så tillbaka på SS barnakuten där han fick inhalera och sen bar det av hemmåt. Killen var jätteduktig hela tiden hos doktorn! Var var så stolt. 

Men hur som helst så hann jag aldrig känna de där myset när man får se liten och dessa bilder. Bebisen var i alla fall liten och hon flyttade mig 1 månad ! till den 11 oktober (från 12 september) och det kändes helskumt! sen sa hon att eftersom du blev flyttad 15 dagar så får du komma tillbaka och göra ett nytt ultraljud om 3 veckor. Jaha, var det 1 månad eller "bara" 15 dagar?? jag vet inte och jag var inte riktigt där i tankarna så jag frågade aldrig. Måste ringa till min BM imorgon och höra hur det ligger till! Om vi blev flyttade 1 månad så skulle jag ha blivit gravid dagen då vi fick ett + på stickan och det är ju som inte ens möjligt!

Här är liten i alla fall:



Nivea Buzzador

Jag har fått chansen att testa NIVEA's Deo Pure and Sensitive genom Buzzador
Jag och är imponerad! Jag har alltid använt mig av Rexonas olika Deodoranter, och på senaste har jag varit besviken. Jag har velat ha en deodorant med parfym så när dessa damp ner i brevlådan så var jag skeptisk. Men till min förvåning så är den toppen! Den håller mig "svett och luktfri" och jag är hel nöjd! Denna kommer jag fortsätta att använda och vad jag hört av mina vänner som fått pröva att dom är lika nöjda.

"NIVEA Deo Pure & Sensitive roll-on som ger dig ett effektivt 48 timmars antiperspriant skydd utan att irritera huden. Pure & Sensitive är en antiperspirant från NIVEA helt utan alkohol, parfym, färgämnen och konserveringsmedel. Formulan är berikad med lugnande och antiinflammatoriska kamomillextrakt, samt återfuktande avokadoolja."


 
bild från www.buzzador.se


Krupp

Ja, igår kväll tyckte jag att Hugo var hes. Och inatt började han hosta och väsas. Så han har sovit upp-pallad i soffan eller på mig i några timmar. Sådana här tillfällen ångrar man att man inte tar sig i säng i tid!

Och vi som ska till Luleå idag och se liten, och då får syskon inte följa. Måste ragga upp en barnvakt, någon frivillig som kan vara med grabbarna under siden på sjukhuset??


Kvällsbad

Härligt med bad!


Gravid v. 20

www.gravid.se

Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

____________

Halvvägs då, eller de får vi se imorgon när Ultraljudet äger rum. Tror att jag skickas frammåt och inte alls är halvvägs. Men imorgon är det ultraljud och de ska bli spännande! Hoppas allt ser bra ut!


1 eller 2

Magen har tvärvuxit och idag är vi 18+6! Och jag drömmer på natten att det är 2 bebisar i magen. Personligen så tror jag att det är en men samtidigt så försöker jag föreställa mig att det är 2 så att man inte blir chockad om det skulle vara twins. Men de kanske man blir ändå?! Jaja, på fredag är det ultraljud och då får vi svaret på frågan!

Filip hade ju troligen en kompis men då fick jag en tidig blödning. Så att se var tvillingar var svaret vi fick på ultraljudet jag då gjorde. Hugo hade jag ingen blödning och det var "bara" han :) så det blir spännande minsann!


Hyllan

Fort var de gjort! :) ett ihop plock av saker jag hittat på andra hyllor i huset och i skåpar. Skulle vilja sätta in någon färg med men jag får väl shoppa något nästa gång vi åker till stan!


Bruka

Denna från Bruka design har jag stått och tittat på sedan den kom in på Handplockat, nu är den min! Har funderat på en stringhylla eller den hör jag beslutade mig för. Var en liten, knappt märkbar, skavank på den så jag fick ett bra pris. :)) Jag ska ta ett kort och visa när den hänger på väggen också!


Besök

Lilly var här och hälsade på med sin mamma och lillebror.
Filip och Lilly kom bra överrens idag då de lekte! 
se så fina hjältar =)


Helgen i Kalix

Vilken myshelg vi haft! Lördag styrde vi kosan mot Kalix och efter vägen så hittade vi en bil på blocket. Blocket appen är ju super när man är rastlös =) vi tog ett stopp i luleå för att kika på bilen och John klippte till! Härligt att han har en riktigt bil då han ska pendla till jobbet, istället för kompakten.
Vi hämtar den på fredag då vi ska till luleå och se bebis i magen.


Merca starkt på våran gård nu =)

Sen fortsatte mot bonders. Där blev det mys för hela slanten. God grillad mat, godis, grillning, godis, film och övernattning. Söndag åkte jag och Fia mot Haparanda och där blev det shopping och lunch. 5 par skor till pojkarna för 400 spänn var nog bästa klippet =)


Gubben är och jobbar och jag har tänt ljus och ser tv. 
Kanske de är dags att lägga sig?


Tyst

Tyckte de blev tyst! Lillkillen somnade medan jag höll på med lunchen..


Fredag

Vi har börjat fredagsmyset. Äntligen fredag så man får spela tv-spel en stund. Tycker Filip är för liten för att få göra de varje dag! Så idag kommer mitt gamla nintendo 64 till användning. Och jag får ligga i sängen och dra mig en liten stund till. Välkommen helgen!

Imorgon styr vi kosan mot Kalix för att hälsa på Fia och Johan. Vi stannat över till på söndagen, en riktigt mysig helg!


Gravid v. 19

www.gravid.se

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan.

 
 

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Egna ord:


oh! redan?!
Drygt en vecka kvar tills vi ska på ultraljud. Dagen till ära firar vi med att jag kände buffar under tiden jag lagade mat, eller kände jag verkligen det?? Kommer fasen inte ihåg hur det känns de första sparkar trotts att det är tredje gången. Men snart så bör det ju sparka på riktigt. Längtar tills ultraljudet, inte bara för att få se liten utan även få veta så allt som går att se ser bra ut. Så man kan slappna av, för varje graviditet har jag nog blivit mer nojig och orolig för allt som skulle kunna hända eller eventuella fel. Försöker att inte tänka på det så mycket och det hjälper att ha mycke att göra! =) hinner inte som sagt inte riktigt reflektera över att jag är gravid, så tiden springer verkligen fram. Tänk att vi ska få en bebis!




Planerar

På Ikeas hemsida! :)


Mys

Morgonmys i storsängen på morgon. Filip la huvudet på lilla kulan och säger att han hör något. Vad hör du? Frågade jag.

Jo, bebisen säger att den är kvar där inne! Vilken tur va? :) mammas hjärta!

Nu hat vi precis ätit klart middag i korsträsk hos Mimmi och Roger, eller Hugo äter än :)


Tack

För alla mattips! Guld =)

Till lunch blir det potatis och köttkorv till pojkarna och sen satsar jag nog på en köttsoppa till middag =) Har verkligen ingen fantasi när det gäller mat just nu och minst mat som jag inte själv "vill" äta. Är mest sugen på kycklingsallader av alla de slag och kött kött kött, grillat mm. inte kokt mat.. men då får de bli 2 rätters till middag och lunch istället.

Idag ska vi ner till tandläkaren med filip och ta kort på hans tand som är stött. och då passar vi på att visa upp lillemans tänder eftersom han också är i farten och ha slagit sig i munnen någon gång. Om det skulle vara något med tänderna om några år så måste man ha visat upp för tandläkaren om några försäkringar ska gälla.
Så tandis, here we come!


Inredning

Å vad jag är sugen på att riva ut tvättstugan! Kan de inte bli maj fort som sjutton?! Vet precis vilket tyg jag ska beställa till kappan och vilka skåpar jag ska ha! Bänkskivan har jag inte bestämt om den blir svart eller vit. De är så många idéer i huvudet nu att jag vill bara se dom på riktigt!
Tänk er, mörkgrått golv, vita skåpar och bänkskiva, trädtapet, gröna eller röda detaljer... :)) nu ska jag sova och drömma!


Hjälp mig!

Idag han grabbarna vara på dagis i 1 timma innan de ringde och jag fick komma och hämta dom. Hugo hade diarré och konstigt log ville dom inte ha honom där ;)

När jag pratade med Gerd på BVC så sa hon att dom smittar säkerligen inte eftersom de nu är en vecka sedan magsjukan härjade utan magen är lite urbalans. Så här ska de bjudas på mjölkfri mat och kokt dessutom!

Så nu efterlyser jag matförslag, kokt och mjölkfritt. Hjälp mig, jag har ide-torka!


Ute

Igår när vi var i Storforsen:)


Påsken är över.

Japp då var Påsken över! äntligen =) fast vi hade 2 fina utedagar med barnen och barnen hade några till hos farmorn och farfarn. Idag har vi varit upp till Storforsen och kikat. Hugo var mäkta imponerad! Och sen var vi hemma, Jag låg i en solstol på gården och mådde prima medan barnen lekte.

På eftermiddagen var vi till mor och far som varit i Kåbban hela långa helgen, har inte sett dom på en hel vecka. Så de var på tiden att dom kom hem. Längtade upp dit till husvagnslivet och de som hör till, men det känns som Kåbban tiden är förbi för min del. Visst är det mysigt att bo i husvagn och må gott men efter att ha jobbat 4 säsoner på restaurangen så känns det som att det bara är ett jobb. Vi har inte varit där så väldans mycke de senaste åren. Och skidor har jag då inte åkt sedan början på år 2007. Skulle vi ha husvagn skulle jag mycket hellre stå i Kronogård, en smaksak kanske? men först ska de inhandlas en skoter. Försöker deala med John, han köper skotern och jag pulkan. Jag vill ju ändå inte köra skoter ;)

Men hursomhelst har mamma och pappa har haft det superbra där under påsken med sina vänner och familjen trotts att vi inte varit där! =) så visst hade man kanske velat vara där ändå, man kan ju missa något roligt!

I väntan

Ja då var andra brukaren förbi och vi får vänta ett tag på nästa. Känns lustigt att inte ha någon i spjälisen nu. Men snart så :)

Igår gick pojkarna och la sig samtidigt och somnade i ett nafs redan 19.30! I varsin säng. Så duktiga. Hoppas de håller i sig. Jag tror det är tryggt för lillebror att ha storebror i samma rum och båda sover som stockar. Vaknar den ena sover den andra vidare.


En låång fredag

Nog har det varit långfredag alltid! Vaknade upp och mådde pyton! Gubben lika så + att ryggen hans var helt sned och krokig. Tur nog kunde pojkarna vara med sin farmor och farfar medan vi låg hemma och kräktes. Huva !! Men nu har alla i familjen haft magsjuka så då är de bortgjort förhoppningsvis. Typiskt att de var över påsk bara..

Känner mig gode slut och trött. Tre nätter med lite sömn och kräkiga barn och sen få det själv. Puh!

Fin pojkarna hos farmor och farfar idag!


Barntänk

Nog är dom sköna alltid! Imorse när vi satt i soffan allihopa och så begrundade jag mina söner bredvid och sa:
- Förstår ni hur lycklig mamma är som har så fina pojkar! En stor och en liten. Fattar ni hur bra mamma har det? Å vad jag älskar er!
Och då säger Filip:
- Ja du har ju mig och Hugo och så en till i magen ju, fattar du de? Du har många barn mamma!

Kan man annat än att le? :))


Bella och Hugo

Isabell och Hugo lagar mat och äter i hans kök!
Dom var så söta när dom lekte och hjälptes åt=)



Skärtorsdag

och vi är hemma! sitter och tittar ut genom förstret och ser solen lysa fint. Nu på morgonen så bakade jag och pojkarna hastbullar. Gott fika att ta med sig då man ska ut och grilla. Om det nu blir nå grilla för oss? för hoppningsvis lördag och söndag. Innedag imorgon också fast på kvällen ska vi ut och äta. Svärpäronen bjuder hela familjen så himla gott!

Annars har det inte blivit nå mer kräk sedan tisdags natten. Lilleman är mycke piggare och äter som vanligt. Än så länge har vi andra klarat oss, Filip har varit lite lös i magen igår men är bättre idag. SÅ vi hoppas på påskfirande ialla fall. =)


Kräk!

Eftersom det gått magsjuka på dagis så fick barnen vara hemma förra veckan. Nu när jag frågade på dagis så var det inga nya kräkfall senaste dagarna vad dom visste så att hon trodde att det skulle vara lugnt. Men då måste Hugo blivit smittad på dagis idag! Åå, så onödigt detta känns. Hoppas Filip klarar sig. Och vi som var och hälsade på Nina och barnen idag, hoppas att dom klarar sig!

Bara följa smittskydds-pappret från dagis, inte träffa en kotte förrän om tidigast 48 timmar från sista kräkningen.. Kul eller nå..

Hoppas vi blir friska snabbt!


Bästa

Å vad jag är lycklig som har så fina människor vid min sida :) ni är guld värda allihop! Tack för att ni finns.


Skönt!

Ligger och myser framför tv:n. Barnen sover och gubben är och jobbar. Nyduschad och insmord under täcket! härliga tider =) Idag har jag varit på äventyr! Kul att få komma ut och se något annat än väggarna hemma och göra något helt nytt! Har varit på en föreläsning.

När jag hämtat barnen hos lilla mor och kom hem luktade det så gott hemma! Hoppsan, har gubben städat?? Men så var inte fallet denna gång. Det var ju den här lilla saken som spred doft här hemma:


Morgonmys!

Bara vi som är vakna! :)


April

Ja, tänk att det redan är april!
Här blir det inga april-skämt idag. Men tänk att tiden går så fort. Snart är det sommar och sol! Jag måste erkänna att jag är gode less på snön! men snart är den väck och jag kommer ha sjöutsikt på framsidan, japp det är helt sant! Snöhögen har nog aldrig varit så stor som den var i år, så Sjö är nog bara förnamnet. Jag hoppas att tjärlen inte är så tjock så att det fort rinner efter.

Igår var vi till Älvsbyn en sväng, john köpte en ny telefon (igen) då hans förra är nertrampad i nå sörja med lastbilen och jag hämtade min dator. Filip fick en ny film, Trassel. Den var faktiskt riktigt bra!
Han tycker bara om att se tecknat inte "människotv" =) sötnosen!