Note

Töm mobilen på foton, det går inte att ta fler bilder hur än du gör! Nr 1 på morgondagen todo-lista. Gonatt


Värme!

Mer soldagar åt folket! Vilken dag idag också. Jag tog min lilla farmor med mig och åkte ner på byn för att fixa blomster och rätta Tipset. Blommorna och örterna följde med hem men tipset missade jag konstigt nog. Med 2 saker på listan borde det gå vägen, tur man är positiv och tycker att det var bra att jag checkade av en punkt i alla fall. Hemma planterades blommor, middag med svärisarna och svågern, mer plantering, bad av både mor och barn och sen landade vi i soffan. Tack fredag!


Kvällsöppet

Vi styrde kosan mot byn i eftermiddag. Vi var inte ensamma om att besöka Älvsbyns affärer som hade extra öppet i afton. Barnen fick träffa Ninjan Kaj och delta på godisregnet. Fredagsmyset är räddat. Denna kväll har det än en gång bevisats att jag är något virrig och disträ. När vi efter 2 timmars vistelse på byn återgår till våran bil står ena bildörren på vid gavel! Första tanken var naturligtvis.. inbrott! Men när jag kom fram så såg jag att de var jag själv som låst bilen men aldrig stängt dörren där Elise bilstol sitter. Tur att jag alltid har barnen och mig själv med mig! Herregud. Halvchockad och förvånad lämnade vi Älvsbyns gator. Alla barn i bilen? Check! Börs och inhandlade blommor? Check! Inget som saknades. Skönt. Barnen skötte sig mycket bra på byn, en stolt mamma är jag. Sen efter vägen hem så ville Filip så gärna plocka blommor, så vi stannade vid en åker och båda pojkarna gav sig ut i de gula blomhavet. Sen blev båda nödiga och nöden har ingen lag, visst? Så fram med småskruvarna. Hugo höll jag fram i benen och då visade det sig att han inte bara var pinknödig, holycrap! Men de gick bra, lite extra gödsel har väl ingen dött av? Så jag småskrattade hela vägen hem. Barnen lyser upp dagen ständigt på olika sätt. De är Kärlek.

Hursomhaver, sängen kallar. Förresten, fortsatte att läsa om Mr. Grey nu ikväll, när Kapitel 7 började så blev jag generad! Nu förstår jag vad tantsnusk är. Ojoj, känns lite pinsamt att läsa, men jag ska läsa klart om Ana och Mr. Grey. Så får vi se om jag kommer tycka att boken är så bra som de flesta säger!


Boken

Jag gillar Mr.Grey!


Check!

Vi har frulle här på våran altan, tralalala! Fåglarna kvittrar, jag älskar att vi bor på landet, lillan sover och grabbarna på förskolan. Ikväll är det kvällsöppet på byn och Röda Ninjan är på Gårdings = vi måste dit! Överraskning för mina killar.
Nå så härlig denna dag också kommer till att bli, då behöver man inte vara bitter för att vi städade igår då vädret visade sin bättre sida. Okej, då ska jag läsa lite om Mr. Grey, i hammocken. Egen mamma tid!


Städardag

Igår var min morfar och mormor och hälsade på. Lilla lilla morfar, han är ganska dålig i sin alzheimers, men pigg fysiskt. Så han var och traska runt på gården och frågade om lite allt möjligt, flera gånger. Tänk så mycke man fått vara med dom när man skärm var liten. Åka med morfar till Vidsel för att köpa snus till han och godis till oss med Sven-Ingvars i högtalarna. Mycke minnen. Mig kommer han ihåg och ibland Filip men de tre övriga i min familj är ofta främmande för honom. Han är väldigt glad i barnen iaf. Det är verkligen de anhörigas sjukdom som man brukar säga.

Nu är vi påväg till Sävast för att hjälpa lillebror som flyttar hem efter 2 års studier. Läggan ska städas och möblerna ska hem. Tänkte även passa på att träffa mina småtjejer på Kullenvägen ❤

Pojkarna får sova hos farmor och farfar, medan vi tjejer åker och städar. Bra arbetsfördelning tyckte Filip! Han gillar minsann inte att städa, men ordning och redan har han i sitt rum ändå. Konstig ekvation kanske?


Jag gillar fynd

Har varit och fyndat hos min farmor på sistone som jag nämnt. Nu idag hämtade jag dessa stolar till altan som fick nya sitsar. Matbordet har inte kommit på plats ännu så plastbordet får hålla ännu ett tag, men lätt kamouflerat. Vill att allt ska bli klart nu nu nu! Ni som känner mig vet ju att ordet Vänta helst inte ska existera. Puh! Synd att man inte är hulken och kan bära ekbordet själv.

Altan är under uppbyggnad men till den ska det även en altanmatta, lite tyg, en soffa och vägghylla. Det kommer gå i rött vitt och svart mitt uterum. Lovelovelove.


En sommar

Spenderat morgonen hos lilla mor på altanen med en kaffekopp. Härligt väder! Men nuÄt jag hemma, gubben sover och jag sitter och kikar på flygbiljetter. Jag längtar! Men snart så är det dags.

Detta blir en bra sommar! Alla hemma mammor och sommarlovsbarn ❤ vad vi ska ränna, bada, cykla, promenera, sola, hälsa på och käka glass tillsammans. John har 4 veckor ledigt. Altan ska glasas in, 2 familjepaket på Junsele Camping är bokat, en veckas campande på Havsbadet ska vi också klämma in, släktträff, 30-årskalas. Åå! Vad mycket att se fram emot och så mycke roligt för barnen, allt för deras skull.

Bilden är från igår innan läggdags! Mysungar ❤


nytt!

En ny header såg dagens (eller kvällens) ljus idag, efter över 1 år med förra så var det som sagt på tiden. Men nu kallar sängen. Imorgon har min storkille bad på förskolan. Tror ni han längtar?

270513

När gubben är borta på kvällarna i veckan ska jag ge mig i kast med bokvärldens storsäljare. Jag som inte läser annat än dags tidningen eller inredningstidningar ska försöka plöja igenom en bok. Hepp. Denna pratar de flesta bra om så.. Hej på dig Mr. Grey, Wish me luck!


Badkläder

Till barnen naturligtvis. Visst är det roligare att få välja själv, Filip gillar pösiga byxor och Hugo vill ha "vanliga" som han själv säger. Sen skulle lillasyster också ha ett par badbrallor och pojkarna valde, nästa gång kanske hon är stor nog att få välja själv? Kikade in littlephant i svart/blå randigt eller orange men sen såg vi ett par andra och Filip valde! Så fina.


260513

Då va denna helg till ända! Vi har njutit av goväder, shoppat, ätit och cyklat. Idag var vi på kalas och på hotellets öppethus.

Jag bloggar ju för det mesta från mobilen men idag loggade jag in via datorn och upptäckte, att jag inte uppdaterat headern eller utseendet sedan bloggen skapades. Så kvällens "att göra" blev det! Dock har jag inte gjort någon headerbild, den kommer sen. Nytt och fräscht, kan behövas ibland.


220513

Så obehagligt, fynd i form av likdelar funna i Boden, ingen misstänkt. Som ett Beck-avsnitt. Så sjuka människor det finns i världen! En stackars flicka på 20 år är försvunnen och kanske är hon styckmördad? Herre Gud, hjälp polisen att finna mördaren.


210513

Sol ute, sol inne, sol i sinne!
Vilka underbara dagar vi haft de senaste dagarna. En massa mys i solen, bad, vänner, mat och fix!

Idag har också varit en bra dag, bortsett från att jag försov mig på morgon! Barnen ska vara på fsk kl 08:00 och vi vaknade 07:55 efter en lite tjorvigt natt. Jiises! +att jag skulle ha frukost his mig. Och sen har allt bara rullat på, man känner sig lite vimsig då man försover sig. Men men, jag missade ju inte något iaf. ;)


140513

Sista barnet la igen sina vackra ögon 19:55 igår kväll och första vaknade 05:30. Jag låg i soffan hela kvällen och mådde gott! Skönt att vara helt själv någon gång samtidigt som jag föredrar att ha folk omkring mig. En balans är bra!

Imorgon ska jag storhandla! Hurra, så roligt att handla mat. Har noll inspiration till matlagning då kylen är halv. Så imorgon ska det bli förändring på de.
Är även väldigt pysselsugen, har mycke idéer, kanske får man skicka iväg en beställning från panduro? Och min Filip har börjat måla! Så fint han målar. Hör är han och hans tjej ❤ hihi


130513

Vilken rolig vecka att se framemot! Morgondate med Tina och Leo imorgon, grillafton med gympagänget, onsdag drar vi till Luleå och Leos med farmorn. Torsdag ska jag, Erika och småtjejerna till Maria! Sen är det ju helg igen och vädret ska visa sin bästa sida igen.

Idag har vi haft en riktigt skön dag! Efter lunch åkte vi till kyrkan, synd att vi var så få där bara. Men vi pysslade och de var lugnt och skönt! Hemma blev det rester till middag och en film medan regnet dånade utanför. Vi har myst! Igår när vi hade avslutning på knatteskuttet var det maskerad-tema. Jag var mammatrollet. Och spindelmannen Hugo sa: "Mamma jag vill inte att du ska vara ett fult troll!". Filip "Harry Potter" Pettersson försökte förtrolla mig till groda.
Farmorn/svärmor/gympaledaren var en telletubbies. Haha, många fina kostymer fick vi se på både stora och små ;)


120513

Soool!! Va man blir lycklig av sol och värme! Hoppas att morgondagen visar sin bästa sida och att pojkarna vaknar tidigt så vi kan ta en promenad ner till förskolan tillsammans!


110513

Den lediga torsdagen var det städ och fix på gården, vi fick främmande och det blev en till grillmiddag inplanerad hos familjen Jonsson/Ek med Vegardo och Erika. Igår var John ledig och jag hade en riktig skitdag rent ut sagt, ibland känns allt så tungt och huvudet som ett tomt skal. Tur man har sina fina barn och man ❤ Vädret är ju inte heller så tilltalande. Vi var till Älvsbyn med ett skräplass, barnenfick leka i regnet i lomtjärns-lekparken men jag ville mest bara hem. Sist jag var ner till Älvsbyn var Valborgs, har varit hemma i byn nästan 2 veckor utan utflykter, olikt mig faktisk. Har behövt lite lugn och ro tror jag. Avslutade dagen hos svärföräldrarna på middag. Och ikväll blir det palt på samma ställe. Vi har det bra!

Hade tänkt skura av altan idag och sätta ut de gamla möblerna i väntan på glaset. John ska städa och rengöra bilen som är tillsalu!


080513

Lunch i det fria (på en altan med skräp), plockade fram möblerna till bron, lekte Martin Timell och skapade en dörrstopp iform av ett fynd i garaget så möblerna inte skadas, hälsade på mina vänner med ung-skocken, gästade vårat gamla hus och den engelska familjen - mycket trevligt och många skratt! Bland annat så är min engelska lite ringrostig så när jag berättade att vi förra året bodde i stuga på Piteå havsbad så råkade jag säga att vi bodde i en blomkål, ibland är ju orden snarlika, visst? haha det bjuder jag på ;)
och Jag är så glad att det var just en barnfamilj köpte huset och att dom faktiskt bor här.

Fick nyss ett sms, en morgonprom står på schemat! Perfekt, då hinner jag krama om familjen som redan på lördag lapar sol i Spanien med Lollo och Bernie. Jag skulle gärna byta, Buhu för snöhögen här ute! Hmm, kan ni kanske ta den med er Hanna?? :)


Min funderare

Han är en hejjare på att cykla den där Filip. Det är mysigt att få egentid med honom. I lördags var vi ute och cyklade, bara vi två och så från ingenstans börjar han fråga frågor jag inte trodde han brydde sig om eller tänkte på. Ibland är saker svåra att förstå när man bara är 5 år.
Men varför inte mamma? Inte den här gången, svarade jag. Okej, fick jag tillbaka och han cyklade vidare och fortsatte surra om annat. Barn är inte dumma. Kanske är det svårt att förstå nu. Men jag säger varken bu eller bä och istället låter det rinna ut i sanden. Men det är inte din förlust min fina lilla älskling ❤


070513

Sju månader på dagen. Min lilla Elise firar sin sju månadersdag med krupp-hosta och har blivit förkyld! Hurra.. Eller nå. Hoppas inte kruppen blir värre. Tänk att man lyckats få tre barn med samma "problem" i luftrören. Filip var sex
månader första gången, Hugo fyra månader och nu lillan.


060513

En fin dag har vi haft!


Dela!

Med mig ;)


050513

Vaggans tid är förbi. Denna fina som jag fyndade på blocket för en ynka 500-lapp ska nu ställas undan i bodan, har inte hjärta att sälja den.. Ännu! Den är så fin, precis som den är. Lillan har sovit många långa timmar i den, verkligen ett bra köp!


040513

Dagen då Filip lärde sig cykla!


Lekstugan

Kan inte postkoden ge lite utdelning?? 8000kr, Färdigmålad, fräsch och i Älvsbyn. I så fall då Skulle den lilla spindelstugan till lekstuga som står på gården redan.. Brinna! ;)


010513

Vi fångade dagen, firade att våren anlänt med såpbubblor hos mormorn och morfarn, härligare prommenadväder än gårdagen, Elise trippade med Gåstolen, kycklingwraps till middag, hälsat på familjen Nilsson, canaldigital-boxen har anlänt - ikväll ska vi slö se på tv!


Valborg 2013

En lugn sådan, middag hos Anneli och Fredde med barn tillsammans med Erika och Nevada. Go grillmiddag! Sen kika på brasan i Bredsel och raggade lite. Gubben tog sig fram med cykel. Sen så begav vi oss upp till Sörstrand där Hugo somnade och Filip skulle stanna kvar. Ringde John som precis kommit hem. Han sa att han hade en dålig känsla när han lämnade de de andra, han var inte sugen på Raimos så han styrde kosan åt andra hållet. Hemåt med bara ett barn och så raggade vi lite, skulle se hur de gick för alla cyklande människor, för några år sedan så var jag och också cykelburen på Valborgs. John ringde igen och berättade att det var en som kraschat illa! När jag passerat olycksplatsen så började jag gråta och bad till Gud, de såg så otäckt ut ned alla blinkande blåljuslampor och människorna som cyklade stannade till, även bilar. Så jag kände inte att jag kunde tillföra något annat än att be. Oj vad tankarna hinner gå.. lever han? Livet är skört! Med tanke omständigheterna gick det bra denna gång, tack och lov!. Så obehagligt när de är ens vänner och familj det ha handlar om.